BlackLegion Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Çoğu dile şöyle bir göz gezdirdim . Web programlama olsun desktop programlama olsun tek tek baktım hepsine inceledim . Ama son kararı veremiyorum bir türlü . İşim olmasını istiyorum öğrenceğim dillerin C serisinden bir şeye başlasam c ve c++ çok kasış olur çok uzun zaman alır belirli bir yere gelmek için diye düşünüyorum . C# sanki biraz daha iyi gibi hem .net le asp fln filan derken web tasarıma da kaydırılabilir . Direk web programlama olarak baktığımda . javascript php fln öğrenip bir gelir elde etme imkanım da olur rahatça . Ama şu anki ekonomik durum ve web tasarımdaki ucuz işçilikler beni bu işten soğutuyor gibi . Kendi projemi hayata geçirmek olarak baktığımda yapabilirim diyorum . Java yı çok incelemedim ama flash gibi java da bir playera yada bir programa bağlı kalmak konusunda hoş bakmıyorum . Ne yapmalıyım sizce ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 http://forum.paticik.com/read.php?6,4514864 edit:direk link attım açıklamada yapayım bari, daha önceden tartışılmıştı. bazı sorularının cevapları orda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLegion Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 o konuyu da inceledim ama açıklayıcı bir bilgi göremedim yazar da zaten neye başlayacağını söylememiş sonunda sanırım . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLegion Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Bu arada çok uzun süre actionscript çalıştım . Her dilin de syntax ını görmek açısından araştırdım . Yani 0 dan başlamayacağım sadece ilerlemek istediğim yolu seçemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 "Dektop programlama" ne demek? Ekmegini programlama dilinden kazanmak ne demek? "su anki ucuz iscilikler" demenden senin cok kaliteli eleman oldugunu mu anlamamiz lazim? Sen kimsin? Ne biliyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLegion Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Desktop programcılık derken normal exe program yazmaktan bahsettim . ucuz işçilik derken web tasarım bazı insanlar yüzünden çok ucuzladı . Abi onuda koyarız bunuda koyarız şu da olur bu da olur hepsi sana 100 tl ye olur diyen insanlar var etrafta . Ha tabiki sağlam siteleri sağlam fiyatlara yaparsın satarsın da ekonomi kötü devir kötü . Ekmeği kodlamadan çıkarmak ta gece gündüz bu işle uğraşıcam mesleğim ve hobim olucak demek . Dediğim gibi uzun süre actionscript ve flash üzerinden çalıştım ama hiç sağlıklı bulmuyorum flash player üzerinden çalışmayı . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 madem bir bilgi birikimin var actionscripting gibi, script yazmayı biliyorsun yani, java'ya geçiş yapabilirsin. orada c# önermiştim ama az çok birşeyler bilen birisi için java daha iyi olabilir, tabi c#tan biraz daha kasış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLegion Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 türkiyede java nın piyasadaki yeri nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 said: ucuz işçilik derken web tasarım bazı insanlar yüzünden çok ucuzladı. cıx, işini iyi yapan hala cok kazanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Burada insanlarin dil fanboy'lugu yapmalarina gore sen gelecegini tayin edeceksen zaten hic baslamayalim. "Yillarca actionscript" tecrubesi nedir yani? Ne yaptin? Necisin ki sen? Universite mezunu musun bunu bile bilmiyoruz. Seni bilmeden senin ne yapman gerektigini soylememizi, yon gostermemizi istiyorsun. Hani arkadasim olsan bi tokat atip kendine gel olum, kimden ne yardimi istiyorsun bir bakini ver derim ama... Sen sektor sec. Sen is sec. Sonra o pozisyonda olan birisine sor bakalim ne yapmis ne etmis. O zaman gel bize sor, o pozisyonda olan birileri var mi, gereksinimleri neler diye. Ondan sonra al kendi cv'ni, karsilastir. Eksiklerini tamamla. Oyle dil secmeyle anca gunu kurtarirsin. Herhangi bir dil, senin ekmegini kazanacagin dil olmamali. Bugun Java var, yarin Java2 cikar ac kalirsin. C# ogrenirsin, C## cikar yine ac kalirsin. Ne bu dil ogrenme hasreti? Seni ise alacak adam senin diline bakmaz, dil dedigini ogrenmesi bir ay. Bakiyorsa da mevsimlik isci ariyordur, isini gordukten sonra "hizmetlerin icin tesekkur ederiz" der. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLegion Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Ya sen nası bi adamsın yahu . Bu ne atar ne ayaksın sen . Actionscript biliyorum demek belirli bir programcılık düzeyindeyim demek . 0 dan başlamayacağım sadece neye yönelmeliyim ona karar veremiyorum . Dil fanboyluğu ne alaka ? ben sektör soruyorum sadece . Nası bi tipsin neysin ne değilsin bilmiyorum da yazma gözünü seviyim şu topiğe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 riglous said: Burada insanlarin dil fanboy'lugu yapmalarina gore sen gelecegini tayin edeceksen zaten hic baslamayalim. "Yillarca actionscript" tecrubesi nedir yani? Ne yaptin? Necisin ki sen? Universite mezunu musun bunu bile bilmiyoruz. Seni bilmeden senin ne yapman gerektigini soylememizi, yon gostermemizi istiyorsun. Hani arkadasim olsan bi tokat atip kendine gel olum, kimden ne yardimi istiyorsun bir bakini ver derim ama... Sen sektor sec. Sen is sec. Sonra o pozisyonda olan birisine sor bakalim ne yapmis ne etmis. O zaman gel bize sor, o pozisyonda olan birileri var mi, gereksinimleri neler diye. Ondan sonra al kendi cv'ni, karsilastir. Eksiklerini tamamla. Oyle dil secmeyle anca gunu kurtarirsin. Herhangi bir dil, senin ekmegini kazanacagin dil olmamali. Bugun Java var, yarin Java2 cikar ac kalirsin. C# ogrenirsin, C## cikar yine ac kalirsin. Ne bu dil ogrenme hasreti? Seni ise alacak adam senin diline bakmaz, dil dedigini ogrenmesi bir ay. Bakiyorsa da mevsimlik isci ariyordur, isini gordukten sonra "hizmetlerin icin tesekkur ederiz" der. tokat atmaya gerek kalmamis tokat gibi bir cevap olmus ehu. bi de normal exe programlama nedir ya.:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 write in C Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 riglous'un her mesajında bi atar var cozemedim daha adamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLegion Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 anlamadım ki anasına küfretmişim gibi saldırıyo eleman garip bi tip . Neyse java ya karar verdim ordan gidiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 -Crawler- said: bi de normal exe programlama nedir ya.:P Ben de bunu sorcaktım tam. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLegion Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 exe programlama diye bişeyi kim demiş ? exe program yazıyor orda düzgün okuyun gözlerinizi bozmayın ayar vercem diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 dile karar vermek saçma bi şey hayatın boyunca tek bi dille idare edemezsin, farklı projeler olur adam c#la yazıcaz der, sen aa ama ben java yazıyorum dersin o zaman çok saçma olur. ama ben olsam c# kastırırdım. bi de "desktop programlama nedir" sorusunda hakkaten art niyet var şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 dory said: algoritma bilmenin kod yazabilme basarisi acisindan onemi buyuktur. zira neyi nasil ne sekilde ve en efektif yapacagini bilmek, syntax bilmekten cok daha onemli. basit bi program dili, orn C veya java, ile birlikte oturup algotirma ogrenmek gayet efektif olur. demiş dory bence doğruda demiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLegion Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 dory hangi dilleri biliyorsun bir sorabilirmiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 ucuz işçilik nedir yav ucuz, kalitesiz işten mi bahsediyosun? yoksa adamın biri joomlayla falan temayı azcık modifiye edip çok güzel site yaptığında buna mı ucuz işçilik diyorsun? hani kod yazarak daha güzelini yapamayıp da kızdığından falan :P bişeyi kısayoldan güzelce yapabiliyorsan kısayoldan güzelce yaparsın hiç kızmayın o sebeple hazıra konmuş tasarımlara, site yapılarına vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLegion Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Şimdi genelde çok internetle haşır neşir olmayan firmalar web tasarım dediğinizde çok fazla bir şey canlanmaz gözlerinde . En ucuza nasıl mal ederiz onu düşünür . Piyasayı düşüren tasarımcılar da abi sen gel bize dopdolu siteyi sana 50 ye yaparız dediğinde o adam hıı web sitesi 50 liraya yapılır diye aklına yazar . Sana gelipte şu olsun bu olsun diyip sende mesela 250 lira fiyat çektiğinde hasie derse sana bu ucuz işçilik kurbanı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 cado said: dory said: algoritma bilmenin kod yazabilme basarisi acisindan onemi buyuktur. zira neyi nasil ne sekilde ve en efektif yapacagini bilmek, syntax bilmekten cok daha onemli. basit bi program dili, orn C veya java, ile birlikte oturup algotirma ogrenmek gayet efektif olur. demiş dory bence doğruda demiş hem efektif algoritma yazmayı biliyorsan hem de popüler yazılım dillerini kullanabiliyorsan -ki algoritma yazabilmek demek dillerinin doğasını bilmek demektir, işlemci ve memory işlemleri- sana yazılım mühendisi diyorlar. onun da üniversiteleri var öyle kendi başına öğrenilecek birşey değil. üniversitede bile öğrenilecek birşey değil mutlaka extra çalışmalar ile desteklenmeli. programcı ve mühenis diye ikiye ayrılır bu noktada yazılım üretiminde bulunan kişiler. bu arkadaş mühendisliğini öğrenmek istiyorum ben bu işin dememiş, zaten o öyle kendi başına öğrenilcek birşey değil. Programcılık demiş programcılık da öyle algoritma bilgisi isteyen birşey değil, dilleri kullanabilme bilgisidir. ha evet doğru demiş ama buradaki arkadaşın konusu ile alakalı değil denilen şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 valla piyasa şartları belli acımasız bir para dünyasındayız herkes kendine gireni çıkanı düşünüyor pek kaliteli web tasarımcıların müşterilerini bilinçlendirmekten ve dandik tasarımcıların ucuz fiyatlı hizmetlerindense kendi verdiği hizmetin ücretini ödemeye razı etmeliler şirketleri. kimse diyemez şimdi pazarda tekstil ürünleri yüzünden insanlar ucuz giyiniyor halbuki mağazalar şöyle cart curt yani, bilmelisiniz bu tip şeyleri. ben çok anlamsız buluyorum piyasayı ucuzlatan kötü web tasarımcılardan şikayet edenleri. kaldı ki götüren yine götürür üstte de birileri demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Web tasarlamak? Ucuz web işçiliği? Web designer ile web developer ayrı meslek arkadaşlar. Kendini geliştirmek istediğin nokta şimdiye kadar ki postlarından anladığım kadarıyla web development yönünde (olsa gerek). High level 2 option nın var, java veya c#. Yazılanların aksine high level diller de hiç bir şekilde kasmak diye bir mantık yoktur, API ve framework öğrenilir, bu yüzden bu iki dilde de kasılacak bir durum yok. Lakin yeni jenerasyonun tek dezavantajı high level dillerle yazılım dunyasına girdikleri için, aşşağıda neler döndüğünden bihaber olmalarıdır. Büyük çapta web application geliştirilen şirket lerde, dikkat çalışan sayısı olarak büyük değil yazılım anlamında, yazılım mimarisi çalışanların iş yaptıkları alan ve pozisyonları belirler. Back-end dev. low level module leri yazar, genel olarak core platform işleri. middle-ware dev. low level yazılan ürünün bir üst katmanda değişik fonksiyonlar için customization işlerini yapar (özelleştirme ? eh gibi) front-end dev. ise yazılım ın ürettiği ürünün her nerde nasıl kullanılacak veyahut gösterilecek ise, eğer gösterilecek medium web browser ise, web designer ile sırt sırta çalışır (göreceli olarak tabii ki, front end web developer ın enterprise level da yapacağı herhangi bir şeyin kozmetik anlamda etkisi olması kabul edilemez) ve ürünün son sunumunu gerçekleştirir. Riglous un diğer postlarını okumanda fayda var ve benzeri açılmış bir dünya thread i ki bunu söylemeye gerek duymamam lazım, balon unu sonradan farkettim. Ufak bir ekleme yapmak istiyorum, 'atar' vb. jargonları donanım & yazılım bölümün de kullanmamaya özen gösteriyoruz. Sorularımızda, çok genel sorular haricinde 'gerekli' detayları vermeyede elden geldiğince özen gösteriyoruz. Paticik e hoşgeldin. p.s: özen gösteriyoruz dimi :) yalancı çıkmıyayım sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar