Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sleep modundan uyanmayan laptop

gecko

Öne çıkan mesajlar

2-3 aydır sürüyor bu sorun aslında, bilgisayarımda herhangi bir problem yok, laptopu desktop gibi kullanıyorum aşağıda bir harici hdd ve monitor bağlı. normalde pcyi kullanırken diyelim sleep moduna geçmek istedim, gayet güzel geçiyor ancak açmak istediğim zaman laptop çalışıyor herşeyi ile ancak ne görüntü geliyor ne de tuşlar çalışıyor. sorunun kaynağı ne olabilir?
Sosyal ağlarda paylaş

işletim sistemi, sürücüler vs den hızlıca sorunu izole etmenin en kolay yolu, herhangi bir live çalışabilecek linux dagıtımı edin, ubuntu gayet user friendly. Onunla boot edip, o çalışırken sleep e geçir ve sonuca bak.

Eğer yine oluyorsa, donanımsal bir derdin var, ha yok olmuyorsa baştan işletim sistemi kurmak biraz bodozlamada olsa çözüm denemesi olabilir.

P.S: Linux u kurmayacaksın sadece kurulum cd si ile boot edip live seçeneğini sececeksin.
Sosyal ağlarda paylaş

Birincisi gladmir yazmis, ekran karti genelde uyku problemi yapar(asdf), guncelle.

ikincisi os sleep fonksiyonu icin hdd yi kullanir, ve uyanirken hdd de herhangi bi seek error, veya bunun gibi bi disk probleminde sleep operasyonu tamamlanamaz.

aklima direk external disk geliyor, onu cikartip dene bi sonraki sleep i. yok yine yoksa fix fonksiyonuyla chkdsk yap ana diskine.

ucuncusu tasinabilir bilgisayar oldugu icin zannetmiyroum ama, bios da bi yerde suspend, s3 , str(suspend to ram) gibi bi satirlar varsa orda sikinti olabilir. varsa boyle bi satir opsiyonlari yaz buraya bakalim.

baska da bisey gelmiyor aklima .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...