Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Psikoloji okuyan arkadaşlara...

Nebuch

Öne çıkan mesajlar

bilemiyorum, biz burda sadece sana bir fikir vermeye çalışıyoruz. annenle eminim uzlaşacaksın bu konuda ve onu böyle saçma bir şeyin işe yaramayacağı, daha iyi imkanlı yerler olacağı konusunda da ikna edebileceksin. zor bir şey değil sonuçta annen ya.. dilinden anlaman gerekir ;)[signature][hline]I see angels burning, falling down in ruins
Looking down I see myself, I'm my own enemy
Sosyal ağlarda paylaş

Reaper ön yarglı biriyimdir ve ilk başta ben de diğerleri gibi yapıcı değil yıkıcı olduğunu sandım ve şimdi sana tek diyebileceğim: "Çok teşekkürler."[signature][hline]Sizin sayenizde Bay Anderson, ben hayatın anlamını bulmuş bulunuyorum. Hayatın anlamı "sona ermektir".
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nebuch, 18 Temmuz 2004 17:31 tarihinde demiş ki:
onun eğitim yöntemini sorgulamıcam. İstediini yapabilir. Benim için yaptıklarından sonra istedini yapabilir.

ne yaptı senin için? kendi hayatını karartıcak kadar önemli ne yaptı senin için? yani senin iyi olman için birşey yapmış ama şuan yaptığı şey tam tersi.. bunu anlaman lazım ve annenede anlatman lazım..[signature][hline]çiptek: nbr? öff ya cok sıkıldım konusucak kimse yoktu geldiin ii oldu..
di$iki$i: hmm anadımm..
çiptek: normal..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nebuch, 18 Temmuz 2004 17:27 tarihinde demiş ki:
annem in mutlu olup olmayacağı konusuna gelince:

Annem ben ne kadar çok acı çekip zor durumlarla karşılaşırsam benim için daha iyi olacağını düşünüyor, ben onu bu fikrinden vazgeçiremedim. O ne yap derse yapıcam. Bunu kolay yoldan nasıl yaparım diye düşünüyorum o kadar. Evet ben bir ptalım. Gerizekalı bir Matrix özentisiyim. Daha ötesi hiç olamadım.

Kendi anneme gösterdim özetle şunu dedi.
Olmaz öyle şey "acı çekip zor durumlarla karşılaşmak" yerine gitsin adam gibi bir işte adam gibi iş tecrübesi kazansın.

Bir de ilkokulda öğrendiğim en önemli şeylerden biri: "Döv gitsin
hiçbişey olmaz."[signature][hline]Tomorrow will take us away,Far from
home and no one will ever know our
names... But the Bard Songs will remain

BLİND GUARDİAN- Bard's Song
:rock:
Every Villain Is Lemons
Sosyal ağlarda paylaş

simdi nerdeyse herkes bu topic'in asil konusundan uzaklasip popeye'nin verdigi linkteki yok kufurdu, az paraya calismakti falan egilmis... yanniz senin sordugun soru su anladigim kadariyla:

"Yeni ve daha once yasadigimdan cok farkli bir cevreye geldim, bu cevre icinde gecirdigim surede kendimde, kisiligimde bazi degisiklikler goruyorum. Neden normalde benim hayatimdan uzak olan bu cevrenin beni bu kadar etkilemesine izin veriyorum? Kisiliksizlik belirtisi mi bu?"

Simdi akademik bir egitim gormedim ve fakat bu konularla az cok, amatorce ilgilenen bi insanim, ben kendimce soyle aciklayayim:

19. yuzyil ortalarinda ve sonlarina dogru Alman naturalistleri insani sekillendiren ve bir insanin kisiligini olusturan iki faktorun oldugunu soylemisler, eserlerine bu iki faktoru dikkate almislardir. Bunlardan ilki insanin genetik yapisi, ikincisi ise cevresi. Bu fikri savunanlara gore, insanda aslinda ozgur irade diye bir sey yoktur, genlerinin olusturdugu alt yapinin uzerine, yasadigin cevre, seni oldugun kisilige yerlestirir, dusunce alt yapini olusturur. Dogrulari ve yanlislari uzerinde saatlerce tartisilabilecek bir dusunce tarzi olsa da, su kanimca da bir gercektir ki insanin cevresi, kisilik gelisiminde cok onemli bir rol oynar. Insan, istese de istemese de yada bunun farkinda olsa da olmasa da, cevresi tarafindan belirli bir olcude "conditioned"dir (ya kelimenin tam turkcesini bilmiorum "sartlandirilmak" oluyor galiba). Yani sonuc olarak icinde bulundugun bir cevreden, cok farkli bir cevreye gidince belirli bir sekilde o cevrenin seni etkilemesi ve kendinde bazi degisiklikler gormen ozellikle yasaminin daha erken donemlerinde cok normaldir, hatta bazi insanlar bu "conditioning"in farkinda bile olmaz. Sen bir sekilde fark etmissin (ki bunda anladigim kadariyla iki cevrenin birbirinden cok cok farkli olmasinin buyuk etkisi var) ve bu farkinda olma durumunun, senin bazi sorulara gark etmis. Bunun kisiliksizlikle alakasi yok ve gayet normal, hatta farkinda olmayip "nooluyo lan?" diye sormasan, daha buyuk bir sorunla karsi karsiya olurdun. Bunun belirli bir cozumu yok, yani kendin dusunup, kendi cozumune varacaksin, kendin icin neyi daha iyi goruyorsan, ona gore davranacaksin. Yanniz su donemde "konu hakkinda" kitap falan okumak getirecegi yarardan daha zararli olur (bunu ilk konudaki ilk cevaba hitaben soyluyorum).

Hell "orada burda itinayla ucuz psikoloji ve felsefe parcalanir" Hound[signature][hline]"Es irrt der Mensch so lang er strebt." - Faust I: Prolog im Himmel / J.W. v. Goethe
42
""The thing that bothers me the most is the lying." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Sosyal ağlarda paylaş

Dresq bana yardımcı ol
çok değiştim çoook =)ben eskiden insanlar çok hızlı bir şekilde kaynaşırdım.Selam verdiğim insanla arkadaş olurdum.Ama şimdi çok soğudum insanlardan çok çabuk sıkılıyor ve bıkıyorum.Eskisi kadar girişken değilim.
Dibe de vurdum zati
herşey üst üste
bi offf çeksem karşıki dağlar yıkılır amma sorunluyuz be =))[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi çirkinleştim doğru
ama ergenlik değil
sinir stresin etkilerinden dolayı.
Ergenlik çağından çıkmak üzereyim =)
ben kötü birkaç olay yaşadım ve çok farklı bi çevreye geldim.
Sanırım bu yüzden.[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...