Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tr'nin üniversiteleri sıralaması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1181959&AuthorID=67&b=Turkiyenin+en+iyi+universiteleri+hangileri+Tipli,+tipsiz,+eski,+yeni..+%281%29+&a=Abbas+Guclu&ver=87

bir başka üni sıralaması konusuna hoşgeldiniz :P kapışın hadi.
Mesaj tarihi:
kriterler

1) Toplam yayın sayısı (araştırma)-YÖK (2008 yılı için yayımlandı)
2) Kişi başına düşen yayın sayısı (araştırma)-YÖK (2008 yılı için yayımlandı)
3) 2000-2008 arasında çıkan yayınlara 2008’de yapılmış toplam atıf sayısı (araştırma)-ISI
4) 2000-2008 arasında çıkan yayınlara 2008’de yapılmış kişi başına düşen atıf sayısı (araştırma)-ISI ve YÖK
5) 2000-2008 arası yapılan toplam yayın konferans ve atıf sayısı (araştırma) Google Scholar (GS)
6) 2000-2008 arasında öğretim üyesi başına düşen yayın, tebliğ ve atıf sayısı (araştırma)-GS ve YÖK
7) Toplam doktora öğrencisi sayısı (eğitim-araştırma)-ÖSYM
8) Doktora öğrencilerinin toplam öğrenciye oranı (eğitim-araştırma)-ÖSYM
9) Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı (eğitim)-YÖK ve ÖSYM
Mesaj tarihi:
sosyal bilimlerde türkiye'nin en yüksek puanla alan bölümlerine sahip gsü'nün sıralamasını anlayamadık biz yalnız hiç
Mesaj tarihi:
agzımı bozacam

ya soyle zikzok seyleri kriter alacagına akademisyenlerin / ögretim arastırma gorevlilerinin yayınladıgı makale sayısı,ogrencilerin katıldıgı/basarılı oldugu/odul aldıgı proje sayısı ne bileyim bu gibi konuları kıstas alsa,yok oss puanı yok hede yok hödö,su adamı acıp okuyanlar var bir de
Mesaj tarihi:
"nutella yerim" said:

agzımı bozacam

ya soyle zikzok seyleri kriter alacagına akademisyenlerin / ögretim arastırma gorevlilerinin yayınladıgı makale sayısı,ogrencilerin katıldıgı/basarılı oldugu/odul aldıgı proje sayısı ne bileyim bu gibi konuları kıstas alsa,yok oss puanı yok hede yok hödö,su adamı acıp okuyanlar var bir de

abow :D

öss puanıyla ne alakası var

said:
1) Toplam yayın sayısı (araştırma)-YÖK (2008 yılı için yayımlandı)
2) Kişi başına düşen yayın sayısı (araştırma)-YÖK (2008 yılı için yayımlandı)
3) 2000-2008 arasında çıkan yayınlara 2008’de yapılmış toplam atıf sayısı (araştırma)-ISI
4) 2000-2008 arasında çıkan yayınlara 2008’de yapılmış kişi başına düşen atıf sayısı (araştırma)-ISI ve YÖK
5) 2000-2008 arası yapılan toplam yayın konferans ve atıf sayısı (araştırma) Google Scholar (GS)
6) 2000-2008 arasında öğretim üyesi başına düşen yayın, tebliğ ve atıf sayısı (araştırma)-GS ve YÖK
7) Toplam doktora öğrencisi sayısı (eğitim-araştırma)-ÖSYM
8) Doktora öğrencilerinin toplam öğrenciye oranı (eğitim-araştırma)-ÖSYM
9) Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı (eğitim)-YÖK ve ÖSYM

okudun mu acaba :D hangi ünidesin sen yav niye kızdın şimdi

bak adam ne diyo en sonunda
said:
Özetin Özeti: Sıralamadaki yerini beğenmeyenler, kızmak yerine, bu enerjilerini performanslarını yükseltmeye harcamalılar. Tabloların değerlendirmesi ise yarın...

ahah

edik: öğrendim ben, okumadan bikbikleyen öğrencilerin olduğu üniversiteleri epey aşağıya çekmişler ondan böyleymiş sıralama sdfdfds
Mesaj tarihi:
"nutella yerim" said:

yav said:

valla kusra bakma çok hakettin :P

iyi de ogrenci sayısının dogrudan puanla alakası yok mu,30 kontenjan acan ortalama bir bolum dusuk puanlı olmaz zaten

doğru diyosun, gsü'nün o yüzden çok yüksek öss puanları ama bunun bu konuyla ne ilgisi var ki şimdi. hiç anlamadım valla:D
Mesaj tarihi:
aü tıp,sbf,ilef ve dil-tarih fakülteleriyle baya baya ünlü değil mi yahu, e geriye ne kaldı niye öyle diyosun :p

edit: pardon aü 2ymiş
Mesaj tarihi:
yav said:

"nutella yerim" said:

yav said:

valla kusra bakma çok hakettin :P

iyi de ogrenci sayısının dogrudan puanla alakası yok mu,30 kontenjan acan ortalama bir bolum dusuk puanlı olmaz zaten

doğru diyosun, gsü'nün o yüzden çok yüksek öss puanları ama bunun bu konuyla ne ilgisi var ki şimdi. hiç anlamadım valla:D

kriterler arasında ogretim uyesi basına dusen ogrenci kon.
  • Yeni Oluştur...