Economics Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 c++ çalışıyorum da bi tane soruda takıldım mantığı çözdüm ama koda nasıl dökerim bulamadım . kullanıcıya bi sayı girdirmemizi istiyo o sayıya denk olan bir kare çıkarmamızı istiyor yıldız (*) işaretiyle . misal 5 sayısı girildiyse; ( ortadaki karakterleri görmeyin boşluk kabul etmiyo forum diye koydum ***** ** ** ** ***** http://img218.imageshack.us/img218/7634/sdfw.jpg şu şekilde çözmeyi düşündüm böylece 2n - 1 kere loopa sokarak kareyi ortaya çıkarırım dedim ama koda dökemedim . nasıl yapmalıyım ?
xaty Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 satır sınırı falan var mı? söylenen kadar yıldız koysan, satır atlasan, sonra söylenen -2 kadar önce yıldız koyup sonra boşluk bırakıp sonra yıldız koyup satır atlasan, sonra tekrar söylenen kadar yıldız koysan?
Madcat Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 bizim ilk sene lab sorumuzdu bu hiç birimiz yapamamıştık ama çok güzel samanyolumuz olmuştu pc çökmese vardı kodu da kaybettim şimdi
Economics Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 hayır satır sınırı yok . ne demek istediğini anlamadım ama pek
xaty Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Bayadır bir şey yazmıyorum, program falan da yok ama kafadan yazmayı deniyim bi; //önce kullanıcıdan 'entry' alıyorsun; if(entry!=0) { for(int n=0;n cout << '*'; if(n!=1) { cout << endl; for(int m=0;m { cout << '*'; for (int x=0;x cout << ' '; cout << '*' << endl; } for(int k=0;k cout << '*'; } } böyle bir şey demeye çalışmıştım, olmaz mı?
Economics Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 abi verdiği sonuç sdfsfd ***** *__**__**__*****
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 yıldızlarla ortası boş kare mi yapmaya çalışıyosun?
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 kenar degiskeni kenarin boyu olsun for i 1 to kenar { for j 1 to kenar { if i==1 or i==kenar or j==1 or j==kenar print * } } edik: film izlerken cok sallama yazdim, mantik hatasi varsa kusura kalmayin edik2: pseudo yazdim, asil kodu kendin yazman gerekicek
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 for(int i=0; i<a; i++) { System.out.print("*"); for(int j=0; j<a-2; j++) { if(i == 0 || i == a-1) { System.out.print("*"); } else { System.out.print(" "); } } System.out.println("*"); } Bende java yazdım ama c ile syntax baya benziyo düzenleyebilirsin sen sanırım Edit: Buradaki a değişkeni karenin bir kenarının boyutu
Economics Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 sırf varya şu sondaki print line olayını aklıma getiremedim . saolasın SpiderS_DangeR
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Economics said: saolasın spiderS_DangeR baştaki s de büyük olacak lütfen. rica ederim bu arada sdfs
xaty Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Economics said: abi verdiği sonuç sdfsfd ***** *__**__**__***** Bir yerde satır atlatmayı unutmuşum, şimdi ekledim onu da.
Economics Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Evet şimdi wc ye gittim geldim senin postun aklıma geldi adam zaten dediydi önceden demiştim de ilk okuduğumda anlamamıştım :(
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 xaty bırak bu işleri, formspring aç öyle gel
Öne çıkan mesajlar