Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

L-carnitine vs Broncodil

Letsgetthesunshine

Öne çıkan mesajlar

@ law

sana yönelik değildi yazdıklarım. neyse. diğer dallar için belki o denli protein'e ihtiyacın olmuyor olabilir ama vücut geliştirme yaparken proteine ihtiyacı var vücudun. dediğin şekilde alınabilir ihtiyacı olan protein, ama ehniyan gibi yemek yiyemiyor hiçkimse, o nedenle alınamıyor doğru dürüst bir şekilde. takviyeler burda devreye giriyor işte. ayrıca sadece protein değil, kas geliştirme sırasında o takviyelerin sağladığı, vücudun ihtiyaç duyduğu ve vücutta yeterli düzeyde olmayan (stress altında kaslar yoğun glutamin talep eder mesela) çeşitli şeyler de var. Onlar da ekstradan kolaylık sağlıyor. Kaliteli bir ürün alıp, kilonuza ve çalışma şeklinize uygun kullanırsanız da hiçbir zararı yok. protein tozları açısından konuşuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Bugün Hürriyette Prof. Osman Müftüoğlu'nun bir yazısı var. Protein Tozu kas yaparmı diye paylaşayım dedim.

Ağır direnç egzersizleri yapan birinin kas miktarını artırmaya katkıda bulunması için ek bir protein desteğine ihtiyacı var mı ? sorusu uzun zamandır gündemde. Beslenme uzmanları ve metabolizmacılar bu soruyu genellikle gerekmez diye yanıtlıyorlar. Ve ekliyorlar; "Çok arzu ediyorsanız protein kazanımınızda %20- 25 lik bir artış yapabilirsiniz". Bunun anlamı et, et ürünleri, balık, süt, süt ürünleri, yumurta gibi hayvansal proteinlerden biraz daha fazla ve sık faydalanmanızdır. hem gerçek ve saf protein kazanırsınız, hem de bazı kimyasalların vücudunua girmesine en gel olursunuz. Egzesiz danışmanları ve hocalardan bir ricam var, lütfen beslenme konusunu beslenme uzmanları ve ilgili doktorlara bırakın. Protein tozu ve karnitin tavsiyelerinizden vazgeçin.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:
Beslenme uzmanları ve metabolizmacılar bu soruyu genellikle gerekmez diye yanıtlıyorlar. Ve ekliyorlar; "Çok arzu ediyorsanız protein kazanımınızda %20- 25 lik bir artış yapabilirsiniz"

İyi de kimse sormamış mı bu profesöre, birinin günde aldığı ortalama protein miktarını bilmeden relatif bir artış önermenin mantığı nedir diye. Gidip günde 30 gram protein alan adam 40 gram almaya başlasa ne olcak.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten neye göre %25? Ayrıca ağır direnç antrenmanları yapıp kaslarını yıkıma uğratan birisi için nasıl daha fazla protein gerekmez? İsteyen %25 arttırsın demiş resmen. Böyle birşey olabilir mi? 100kg bi adam oturduğu yerde 80gr protein alırken ben de çok ağır idmanlar yapıp sadece 100gr ile mi idare edeceğim? Bu kadar düşük protein alımı ile gelişebilmiş kaç sporcu var çok merak ediyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada protein gereksinimleri hakkında bilimsel makaleler ararken şöyle bir kitap buldum:

Advanced Sports Nutrition by Dan Benardot, PhD

Bodybuilding.com ve bir çok benzeri sitelerinin önerileriyle baya çelişkili açıklamalar var. Açıkcası ben protein tozu kullandığım dönemlerle kullanmadığım dönemler arasında ciddi bir fark görmedim. O yüzden supplement olaylarına baya şüpheli bakıyorum. Tabi başka bir etmen de bu tarz sitelerin supplement satıyor olması. Başka bilimsel kaynaklar bulan varsa paylaşabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

İşin bence motivasyon ve plasebo tarafı da çok güçlü.

Ama şimdi bunun yanında proteini zaten belli bir oranda almamız gerekiyor. Hani onu supplement bile sayamıyorum.

Onun haricinde creatine gerçekten fark ettiriyor. Yada pre-workout supplementleri genelde etkili ürünler. Ama diğerleri ne kadar etkili işte onu bilemiyorum. Glutamine alıyorum mesela ama kendimi iyi hissediyorum. Arkada neler oluyor bilemem. Yada BCAA alıyoruz, ne kadar etki ediyor bilemiyorum.

Ama ben supplement aldığımda kendimi daha motive daha bu işe adamış hissediyorum. O yüzden abartmadan kullanmayı yanlış bulmuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Arnold zamanında yasak değildi zaten steroid kullanımı. O açıkca söylüyor eskiden kullanmış olduğunu. Coleman'in kullandığına dair bir kanıt yok. Girdiği testlerde çıkmamış bir şey. Ama doğal olarak o hale gelinir mi diye şüphe ediyor insan tabi. Adam leg press'i kelime anlamıyla kelime anlamıyla 1 ton yapıyor yau.
Sosyal ağlarda paylaş

hardlinenin l karnitinini kullanıyorum. sabah 1 ölçek aç karna ve akşam antreman öncesi 1 ölçek olmak üzere günde 2 kere. l-karnitin küçük yaşlarda vücüt tarafından üretilip depolanan ancak yaş ilerlemesiyle vücüttaki varlığı azalan yağ yakımını arttıran bir maddedir. aşırı kullanılımı az da olsa olan üretimini azaltma eğilimi göstertir.
etkisini normalden daha çok terlemek olarak görebilirsin en basit olarak. sıvı alımında kana daha kolay karışması açısından daha efektiftir.
soruna cvp vermem gerekirse evet etkisini gördüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Yapıyorlar zaten...

Steroid konusunda cezalar bildiğim kadarıyla pek caydırıcı değil vücut geliştirmede. O yüzden çok fazla kullanılıyor. Amerikada futbol takımında oynayan çocuklar bile kullanıyorlar. Geçen onunla ilgili bi makale okudum. İstatistikler çok sakat... Birde mesela Dianabol kürünü bitirdikten 15 gün sonra çıkmıyor testlerde. Yani yakalaması da zor.

Zaten Natural Bodybuilding diye bir alan var. Sadece supplement ile geliştiriyorlar. Canavar gibi de abiler var. Sabırlı olup o yönde ilerlemek en doğrusu.

Stereoid'ler çok ciddi artışlar sağlıyorlar cidden. En popüleri olan Dianabol'de bile ilk haftalarda 1-2kg artış oluyor. Gerçi çok su da tutuyormuş ama yine de devamında gelen kazanımlar da çok yüksek. Fakat yan etkileri fazla işte bu yapılan kürlerin. Yoksa daya dianabol'u daya winstrol'u daya oxandrolone'u, yırtıl sonra :D

Hiç gerek yok bence. Burda müsabık sporcu olan veya olmak isteyen yok sanırım? Sıfırdan 3-4 yıl içinde muhteşem vücutlar yapmış arkadaşlarım var. Naturel gitmek en güzeli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...