Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

L-carnitine vs Broncodil

Letsgetthesunshine

Öne çıkan mesajlar

Kardiyovaskulere başlayacağım tekrardan zira hareketsiz kalmaktan ötürü kas kaybına ve yağ bağlamaya başladı vücudum yine =/

Şimdi Gnc nin L-carnitine mi yoksa Broncodil mi daha iyi kullanan varsa - lerini + artılarını yazarsa sevirinim. Birde likit mi kullandınız yoksa tablet halinde mi ? Bir de yağ yakıcı kullanırken a.asit alsam bünyeye bir aşırı yüklemesi olur mu? Bildiğim kadarıyla aminonun fazlası vücuttan ürik asitle çıkıyor ama bunun dısında bir yan etkisi olur mu onu bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Letsgetthesunshine said:

Şimdi Gnc nin L-carnitine mi yoksa Broncodil mi daha iyi kullanan varsa - lerini + artılarını yazarsa sevirinim.

Ben L-carnitine içeren protein bar paketi almıştım. Barları okula götürüp ara öğün niyetine yiyordum. Bir ay boyunca her gün birer tane yedim. Artısı olmadı. Eksisi cüzdanımda oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

L-carnitine hakkında söylenmesi gerekeni 7thBreath söylemiş zaten. Zaten vücutta yeterince bulunan bir yapı. Eksikliğinde yağ yakımını yavaşlatıyor ama L-carnitine eksikliği ender görünen bir şey deniyor. Dolayısıyla da supplement ile fazladan alacağın L-carnitine bir işe yaramıyor. Ne zaman aldığının da önemi olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

3 yıl önce likit kullanmıştım, örnek vereyim istersen :

bunu kullandığım vakit haftada 5 gün 1 kardiyo+1 yüzme şeklinde 2 saat spor yapardım, ayda 2 kilo falan verebildim. (yaş 16, 170 küsür boy, 100+ kg). iki üç köfte biraz da salatadan başka şey yemediğim günler oluyordu, inanılmaz az ama rastgele yerdim

bundan 1-1.5 yıl sonra beslenmeyi düzene sokup yeniden denedim, 6 öğüne yayılmış, fazlasıyla doyduğum bir diyetle 9 ayda 125'ten 80'lere düştüm, şu anda da 79-83 arası stabil vaziyette.

yani,
Mirage said:
Olay düzgün bir beslenme programında ve haftada 2-3 gün düzenli spor yapmakta bitiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben protein tozu kimyasal demedim, onu suni şeyler kategorisine sokuyorum, doğal değil. İsteyen istediğini kullanır elbet.

Eğer müsabık ve profesyonel değilsenizde bu tür takviyeleri almanında saçma olduğunu düşünüyorum. Ve bu zavallı fikirlerimde en fazla beni bağlar sevgili paticik üye ve okurları bununda altını çizeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kilosunu korumak ya da kilo almak isteyenler gereken proteini çeşitli süt ve et ürünleriyle gayet rahat alabiliyorlar. Kilo vermek isteyenler için günde 150 gramdan fazla proteini toz kullanmadan almak çok zor oluyor. Günde 3-4 öğün beyaz tavuk göğsü ve ton balığı vs yemen gerekiyor. Aylar boyunca aynı şeyleri yemekten gına geliyor. Kilo verme gibi bir derdin yoksa günde bir kaç litre süt içip bir iki öğün et yersin olur biter.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Ben protein tozu kimyasal demedim, onu suni şeyler kategorisine sokuyorum, doğal değil. İsteyen istediğini kullanır elbet.

Eğer müsabık ve profesyonel değilsenizde bu tür takviyeleri almanında saçma olduğunu düşünüyorum. Ve bu zavallı fikirlerimde en fazla beni bağlar sevgili paticik üye ve okurları bununda altını çizeyim.

yediğin peynir ne kadar doğalsa protein tozuda o kadar doğal.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Yok daha neler. Eskiden protein tozu mu varmış? Süt ve et ürünleri gayet yeterli. Özellikle süt en doğal, en faydalı ve en ucuz protein kaynağı sayılabilir.

Sabah kahvaltıda yumurta ve peynir yesen, öğlen ve akşam yemeğinde 100-150 gram et yesen, diğer üç öğünde de 3-4 bardak süt içsen tamam zaten. Baklagil, ekmek, makarna gibi ürünlerdeki protein miktarını hiç hesaba katmadım bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage hislerime tercüman olmuş. Bir arkadaşımda vücüt geliştirmeye merak sardı. Adam 65 kilo civarı. Dedim işte kilo başına 1.5, 2 protein alman yeterli. 130 gr protein alsa günde yetiyor. Bu gaza geldi protein barı alacağım, tozu alacağım diye. Dedim yapma etme, gerek yok, adam gibi beslen yeter şu aşamada.

Dinlemedi beni gitti aldı ikisinide. Bir süre kullandı bu arada doğru düzgün beslenmeyen adam, bu ürünleri öğün niyetine almaya başladı felan. SAçma sapan işler yaptı. Yeni bir aktiviteye başlayıp bir gazla bir sürü gereksiz şey alan tipler vardır ya ,sonra hevesini alır bir kenara atar aynen öyle bir durum oldu.

Doğru düzgün beslense 130 gr proteinide aşıyordu adam, üstelik öyle abartı bir kalori almadan. Kaldı ki diet ton balığı var diet süt var vs.

Yine diyorum isteyen istediğini kullanır. Müsabık veya profesyonel değilseniz gerek yok takviyelere.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Mirage said:

Yok daha neler. Eskiden protein tozu mu varmış? Süt ve et ürünleri gayet yeterli. Özellikle süt en doğal, en faydalı ve en ucuz protein kaynağı sayılabilir.

Sabah kahvaltıda yumurta ve peynir yesen, öğlen ve akşam yemeğinde 100-150 gram et yesen, diğer üç öğünde de 3-4 bardak süt içsen tamam zaten. Baklagil, ekmek, makarna gibi ürünlerdeki protein miktarını hiç hesaba katmadım bile.

abi laktoz
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
sorun Türk halkının, bilmese de yorum yapma, düşüncelerini aktarma isteğinde yatıyor bence.

çok merak ettim bu konuda konuşanlardan kaçı, GERÇEK anlamda, CİDDİ ve DÜZENLİ bir şekilde spor yaptı hayatı boyunca. Veyahut spor olarak görmeyenler için ekleyeyim, Vücut Geliştirme yaptı?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konu hakkında konuşanlardan biri olarak söylim 2000 yılından beri düzenli olarak uzun mesafe koşdum. Yarı maraton koşmuşluğum vardır. Ama genelde 5 ve 10 k koşdum. Üni yıllarında atletizm takımına girme gibi bir hayalim vardı. Destekleme amaçlı ağırlıkda çalışdım ama vücüt geliştirme yapmadım. Derecelerim iyi değildi bir tarafdanda dersler bastırınca, okumayamı geldin koşmaya mı handikapından dolayı, bu hayalimi gerçekleştiremedim belkide kapasitem yokdu ve asla gerçekleştiremeyecekdim bahane olarak ileri sürmim yani dersleri. Ama halen düzenli olarak koşarım. Bu eğlencemden ve hobimden dolayıda zamanında bayağı bir
araştırma yaptım.

Yani nedense anlamak istemediğiniz ve karşınızdakini sen bunu anlamıyorsun, bu sporla ilgilendin mi, önyargı v.s gibi yaklaşımlar ile çürütmeye çalışmanız.

Benim dediğim en başından beri düzenli bir diyet ile günlük protein ve diğer ıvır zıvırı etden sütten v.s karşılayabileceğiniz. Bu bağlamda protein tozu gibide takviyelere gerek duyulmadığı aslında (müsabık ve profesyonel değilseniz). Ama yine 10 bininci kez diyorum isteyen kullanır ve kullansında yani beni rahatsız etmiyor.

Umarım merakını giderebilmişimdir dastingo.
Sosyal ağlarda paylaş

haftada 4 -5 gun spor yapan ve ıyı antremanlar cıkaran yani vucudu zorlayan agırlıklarda calısan birisi icin.

kilosunun 2 katı protein

kutle kazanmak isteyip istemedigine gorede 3 veya 4 katı kadar karbonhidrat lazım.

calısan kisiler ve ya ogrencilerin protein tozu kullanmadan bu rakama ulasmaları cok zor, ve cok meşakatlı.

100 gram tavuk gogsunde 22 gram
100 gram lor peynirinde 19 gram
100 gram dana etinde gene 18 19 civari protein var

1 olcek optimum gold standart whey protin tozunda 26 gram protein var. hazırlaması 30 sanıye suruyor.

bırakın proteini, komplex karbonhidrat ihtiyacini karsılamak bile baya zor zaman sorunu nedeniyle.

bu sebeple gunde 2 defa protin tozu kullanımının bı zararı olacagını dusunmuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...