mawiman Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Bu gün dışarıda gezerken alt geçitte yere oturmuş bir dilenci gördüm ve elimi cebime attım 1.35 kuruş çıktı hepsine dilenciye verdim. Burda sorun yok bir çok insan aynısını yapıyor sanki ben insani olarak toplum içindeki görevimi yapmış gibi oldum. Daha sonra takriben 2 saat kadar geçti belediye otobüsüyle eve gelirken birden aklıma geldi ben neden bu dilenciye para verdim dedim. Bir sürü şey düşündüm ama sonuç olarak acıdığım için verdiğime kanaat getirdim ben o dilenciye 1.35 kuruş verdiğimde vicdanımı rahattım bu benim orada o dinlenci görmekten rahatsız olduğum ve başımdan sağmak ve kendimi rahatlakmak için verdiğim anlamına geldim yani ben dilenciye parayı dilencinin ihitiyaçı olduğu için vermedim sırf kendi egomu yenmek için vermiş oldum ... acıma (vicdan) duyğusunun insandaki bencillikle orantılı oldugunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
peder zickler Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 sen o parayı bigün ben de bu duruma düşsem ne kadar kötü olur diyerek kendine acıdığın için verdin ama muhtemelen o dilenci senden zengin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 hesap numaranı ver 20tl göndereyim bu kadar dert ettiysen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 bütün dilencileri ortadan kaldırmalıyız, çünkü para verseniz de vermeseniz de vicdan azabı duyarsınız... Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 din var kilitleyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 peder yani kendim için vermiş oldum ... demi bu dilenceye verilen paranın aslında bencillikten kaynaklandığını sanıyorum... işallah yanılıyorumdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
peder zickler Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 20 lira ne lan dilenciye sadaka mı veriyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 "nutella yerim" said: din var kilitleyin buda kilitlenmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 saçma. dilenci demişken ulusta bir kadın yüz üstü yatmış kafasını aşağı yukarı sallayarak dileniyordu kaldırımda. ulan nasıl rahatsız edicidir ya of. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 "peder zickler" said: 20 lira ne lan dilenciye sadaka mı veriyosun aynen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
peder zickler Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 ehi ehi ehi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 aranızda hiç kimsemi dilenciye para vermedi bir sorunlu benmiyim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 buda dendi din var kitlensin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 ben torpiliyim konularım kilitlenmiyecek :D paticik adam kayırıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Yemek sipariş ettiğimde kapıya gelen çocuklara da mutlaka bir miktar bahşiş veriyorum.Dışarıda gittiğim yerlerde de iyi hizmet görürsem de cüzi bir miktar bırakıyorum. Ama ÇALIŞMAYAN,mendil satan,arabanın camına elinde dandik bir fırçayla yanaşıp sileyim mi abi diyen, kucağunda çocuğuyla dilenen insanlara 5 kuruş vermiyorum. Benim gibi yapıp hakedenlere bahşiş verirsen problem yaşamzsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 5-6 yaşındaki çocuk hangi işte çalışcak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 mendil satan da çalışıyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
peder zickler Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 yanlış , hakeden elinden gelenin en iyisi yapandır. Biz üniversiteliler zor iş buluyor bide dilenciler mi iş sahibi olucak hatta yalnış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 mendil satan çalışmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Sparkcaster said: 5-6 yaşındaki çocuk hangi işte çalışcak? abi 5-6 yaşında çocuklardan bahsetmiyorum herhalde.Kazık kadar adamlar elinde mendille ışıklarda bekliyor bütün gün, kolay tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 vicdanımız sömürülüyor yani dilenciler tarafından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
peder zickler Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 o mendil satan çocuk bigün büyüyüp bi işadamı olursa hepinizin poposuna girer bu laflar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 sen ondan mendili o para kazansın mantığıyla alırsan tabi ki çalışmıyor anlamına gelir. yoksa mendile ihtiyacı olan adam için çalışıyordur. hatta işini iyi yapıyorsa bahşiş bile verilebilir. sucu çocuk reklamı gibi düşün. edit: of bi mesajı yazıncaya kadar kaç post girmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 sipeyskeyk said: Yemek sipariş ettiğimde kapıya gelen çocuklara da mutlaka bir miktar bahşiş veriyorum.Dışarıda gittiğim yerlerde de iyi hizmet görürsem de cüzi bir miktar bırakıyorum. Ama ÇALIŞMAYAN,mendil satan,arabanın camına elinde dandik bir fırçayla yanaşıp sileyim mi abi diyen, kucağunda çocuğuyla dilenen insanlara 5 kuruş vermiyorum. Benim gibi yapıp hakedenlere bahşiş verirsen problem yaşamzsın. Dediğin her şeyde sana katılıyorum biri dışında. Mendil satan insanların ne günahı var? Onlar da çalışıyo sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 ALLAHIM ÇOK GEÇ KALMIŞIM, KONUYA AÇIKLIK GETİRİLMİŞ BİLE. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar