Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vİcdan = Bencillik

mawiman

Öne çıkan mesajlar

Bu gün dışarıda gezerken alt geçitte yere oturmuş bir dilenci gördüm ve elimi cebime attım 1.35 kuruş çıktı hepsine dilenciye verdim. Burda sorun yok bir çok insan aynısını yapıyor sanki ben insani olarak toplum içindeki görevimi yapmış gibi oldum. Daha sonra takriben 2 saat kadar geçti belediye otobüsüyle eve gelirken birden aklıma geldi ben neden bu dilenciye para verdim dedim.

Bir sürü şey düşündüm ama sonuç olarak acıdığım için verdiğime kanaat getirdim ben o dilenciye 1.35 kuruş verdiğimde vicdanımı rahattım bu benim orada o dinlenci görmekten rahatsız olduğum ve başımdan sağmak ve kendimi rahatlakmak için verdiğim anlamına geldim yani ben dilenciye parayı dilencinin ihitiyaçı olduğu için vermedim sırf kendi egomu yenmek için vermiş oldum ...

acıma (vicdan) duyğusunun insandaki bencillikle orantılı oldugunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Yemek sipariş ettiğimde kapıya gelen çocuklara da mutlaka bir miktar bahşiş veriyorum.Dışarıda gittiğim yerlerde de iyi hizmet görürsem de cüzi bir miktar bırakıyorum.

Ama ÇALIŞMAYAN,mendil satan,arabanın camına elinde dandik bir fırçayla yanaşıp sileyim mi abi diyen, kucağunda çocuğuyla dilenen insanlara 5 kuruş vermiyorum.

Benim gibi yapıp hakedenlere bahşiş verirsen problem yaşamzsın.
Sosyal ağlarda paylaş

sen ondan mendili o para kazansın mantığıyla alırsan tabi ki çalışmıyor anlamına gelir. yoksa mendile ihtiyacı olan adam için çalışıyordur. hatta işini iyi yapıyorsa bahşiş bile verilebilir. sucu çocuk reklamı gibi düşün.

edit: of bi mesajı yazıncaya kadar kaç post girmiş
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Yemek sipariş ettiğimde kapıya gelen çocuklara da mutlaka bir miktar bahşiş veriyorum.Dışarıda gittiğim yerlerde de iyi hizmet görürsem de cüzi bir miktar bırakıyorum.

Ama ÇALIŞMAYAN,mendil satan,arabanın camına elinde dandik bir fırçayla yanaşıp sileyim mi abi diyen, kucağunda çocuğuyla dilenen insanlara 5 kuruş vermiyorum.

Benim gibi yapıp hakedenlere bahşiş verirsen problem yaşamzsın.

Dediğin her şeyde sana katılıyorum biri dışında. Mendil satan insanların ne günahı var? Onlar da çalışıyo sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...