Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedim olsun istiyorum

lrem

Öne çıkan mesajlar

evde tek başıma yaşıyorum ve evde bi canlı daha olması iyi olur diye düşündüm. kedileri de severim hem. kedi alırken nelere dikkat etmeliyim, neler almalıym gibi konularda tavsiyelere ihtiyacım var lakin daha önce kedi beslemedim.

saolun
Sosyal ağlarda paylaş

Efenim çağrılmışız koştura koştura geldim ehah. Erkek kedi alma öncelikle ev içerisinde besleyeceğim diyorsan. Erkek kedi dışarıya çıkmaya meyilli bir hayvan olduğundan biraz sıkıntılı olabiliyor bizim evdeki kedimiz erkek oradan biliyoruz. Kuma alıştırma kısmı fazla sıkıntılı bir dönem değil. Alacağın kum silikonlu olursa daha iyi olur. Eğer evde bulunuyorsan çok dışarıya çıkmam çıksam bile en geç akşama geri dönerim diyorsan mamaya alıştırma kedini. Sen ne yiyorsan o da ondan yesin :) ama diğer türlüyse kuru mamaya alıştır. Önüne suyunu mamasını koyarsın uzun süreli durumlarda. Onun dışında kedi almak beslemek iyi güzel ama insan çocuğu gibi düşünmelisin kediyi yoksa yaptıkları canını sıkar (:P) Bu kadar yeter sanırsam :) ha birde en en önemli şey sevmek. Seviceksin abicim kediyi yoksa bakamazsın :D
Sosyal ağlarda paylaş

evde bakıcam kediye. erkek alma diyosun, peki dişi alırsamda çiftleşme zamanlarında ççılgına dönüyolar heralde, kısırlaştırmam mı lazım o nasıl olucak öyle bişey yapmak istemem hayvana çünkü. evin içinde erkek kedi beslersem de hayvanın piskolojisi mi bozulur hapsedilmiş gibi fln mı hissediyolar kendilerini?
Sosyal ağlarda paylaş

lrem said:

evde bakıcam kediye. erkek alma diyosun, peki dişi alırsamda çiftleşme zamanlarında ççılgına dönüyolar heralde, kısırlaştırmam mı lazım o nasıl olucak öyle bişey yapmak istemem hayvana çünkü. evin içinde erkek kedi beslersem de hayvanın piskolojisi mi bozulur hapsedilmiş gibi fln mı hissediyolar kendilerini?

Dişi kedinin kısırlaştırma işlemi biraz daha zor erkek kediye göre. Gerçi biz kısırlaştırmadık zamanı gelsin salıcaz bahçeye hadi olm diyip sırtını yumruklaya yumruklaya yollayacağız. Dişinin çiftleşme zamanında abazalığının tavana vurduğu doğru ama erkek kedide koku atma diye bir olay var mesela. Yani onlar olacak şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya işte o sabrına bağlı ahahaha. Mesela bugün sabah bizim kedinin çöpü parçalayıp içinden ekmek bulup onu bütün mutfağa yaydığını gördüğümde kediyi sokağa atmama ramak kalmıştı. Sonradan dayanamadım vazgeçtim iki kafasına vurdum yetti işte :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...