nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 pitbull ruhlu, prezervatif dilli, ağzı ishal olmuş yaratıklar Nihat Doğan bir fenomen. Kayda geçmiş aforizmaları neredeyse Oscar Wilde’den daha fazla. Geçen hafta katıldığı iki televizyon programında yine olay yarattı. Sözleri özellikle internet aleminde çok tartışıldı. Ben de işin aslını öğrenmek için kendisiyle konuşmak istedim. Savunma ve kendini ifade etme hakkına istinaden hiç kesmeden dinledim. Ortam zaman zaman yerel bir miting meydanına dönüştüyse de, sonuçlar ilginç. İşte siyasetçi Nihat Doğan... “Yaşar Kemal’den başka aydın mı kalmadı bu memlekette” gibi bir çıkış yaptın? Yahu ben, Allah aşkına? Ben orada “Yaşar Kemal’den başka aydınımız yok mu?” derken Türkiye’deki aydın sayısı az demek istiyorum. “Ne kadar kötü” dedim yani. Neden aşağıdan kimse gelmiyor da biz hala 80 küsür yaşındaki Allah uzun ömürler versin, Yaşar Kemal’e soruyoruz dedim. Bu kadar kötü niyetli bir anlayış olamaz. Kimdir aydın? Kimdir? Aydın, çıkarı ve menfaati için hareket etmeyen, inandıklarını canını bile feda eden insandır bana göre. Ben “Aydını olmayan bir millet ekinsiz toprak gibidir” dedim. Hangi aydından duydun sen bu cümleyi? Mesela Orhan Pamuk’u, ne bileyim Murat Belge’yi aydından saymaz mısın? Orhan Pamuk şu an nerede? Neden Türkiye’de değil? Orhan Pamuk aydındı, ama adamı kaçmak zorunda bıraktık. Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Necip Fazıl aydındır. Demokrasi adına, milleti adına bedel ödemiş kişi aydındır. Hrant? Evet! Hrant da aydındır. Deniz Gezmiş de! Senin aydınların “Darbe gelsin” diyor. Böyle aydın olur mu kardeşim? Benim anlayışıma göre ben onlardan daha aydınım. Bunlar korkularından eve sinmiş, yarın tanklar geçer mi diye... Düzen hokkabazlığı, düzen rantçılığı yapan insanlar. Darbe çığırtkanlığı yapıyorlar. Böyle aydın olmaz. Mustafa Kemal’in bir sözü var: “Hiçbir şeyden korkmadım cahilden korktuğum kadar” Nihat Doğan da diyor ki: ben cahilin mektep görmemişinden değil; ben cahilin mekteplisinden korkarım! Anadolu’da onlara “Tırko” derler ‘1071’ adlı şarkını kasten Kürt açılımı sürecine denk getirdiğin söylendi. Elitist, beyaz, jön, aynı zamanda Kemalist, aynı zamanda ateist, hem solcu hem faşist olup, kendini CHP’li addedip, bir taraftan da cuntacı olan; bunların hepsini içlerinde barındıran bir güruh var. Bu güruhtan tepki aldım. Hiç şunu düşünmüyorlar, böylesine kritik bir süreçte, mesleğinin tam zirvesine gelmiş, çok para kazanan bu çocuk, niye düzen hokkabazı olup “Bana ne kardeşim bu ülkenin Kürt’ünden, Türk’ünden, sağından, solundan, demokrasisinden” deyip “Hadi geceler geceler geceler” diye, “Lay lay lay hadi kızlara aşık oldum” diye şarkılar yapmamış da; taşın altına elini koymuş, belki de kariyerini riske atmış... Ciddi eleştiriler yerine genellikle alay ve istihzayla karşılaşıyorsun. Bu iyi mi, kötü mü acaba? Mesela “kıro” diyorlar bana, bak bunu lütfen yaz. Akılları sıra Kürt çocuklarını, kendilerinden olmayan, öteki, dağdaki çoban çocuklarını dışlayıcı bir kavram üretmişler. Ben sana daha başka bir şey söyleyeyim, bilmezler ki bu öteleyenler, karşı taraftan da inanılmaz derecede ötelenmişler. Ve onlara “tırko” diyorlar, mesela Anadolu insanı da onlara “tırko” diyor. Ama “kıro” sözcüğünde bir anlam genişlemesi de var. Her zaman etnik bir ima içermiyor? Hayır hayır, bir Karadenizli’ye demiyorlar ama bunu, dikkat et, veya Trakyalı’ya kıro demiyorlar. Onlara da “Üj - bej” diyorlar. Sen üj - bejsin. Karadenizli’ye de “Yaa bizim uşaksun” diyorlar. Herkesi ayırmışlar kardeşim, damgalamışlar. Bu zihniyet damgalamış. “Benim 200 bin akrabam var” iddiası hala geçerli mi? Ben Muş kökenli Badıkan aşiretine mensubum. Etrafımda gördüğün insanların hiçbiri parayla tutulmamıştır. Hepsi “Doğan” soyadı taşıyan özbeöz amca çocuklarımdır. Biz neysek oyuz. Yalnızca insan büyüyor, olgunlaşıyor. Ayrıca benim geçmişte söylediklerim bir bir çıkıyor. Hepsinin arkasındayım. “Nihat Doğan sakal gibidir, kestikçe daha gür çıkar” demiştim. Çıkmadı mı? Aşiretten para alıyor musun? Ya olabilir mi böyle bir şey? Tam tersine her zaman yardım yaparım. Ha ama çok ciddi bir şey olur, o zaman Allah’ıma şükür, tabii ki yardıma gelirler. Tehdit alıyor musun? Tabii ki, ölüm tehditleri alıyorum. “Şarkını geri çek” diyorlar. 1071’i. “Ya şarkın ya hayatın” diyorlar. Bunları ciddiye alıyor musun? Asla. Bana neler neler dediler. “AKP’ye oy vermeyen şerefsizdir” dediğimi iddia ettiler. Biri bunu ispatlasın, bugün memleketi terk ederim! Çünkü sistem beni kabul etmiyor. Sistem sanatçıya diyor ki sen sanatçısın, sen bu işlere girme. Pitbull ruhlu, prezervatif dilli İnternette hakkında yazılanları takip eder misin? Ötekileştirici zihniyet çok tehlikelidir. Bu düşünceler internet sitelerinden tetikleniyor. Ben buradan bu devletin yasamasına, yürütmesine, yargısına, askerine, teknokratlarına, akademisyenlerine, liyakat sahibi, ehliyet sahibi insanlarına sesleniyorum: 21. yüzyılda insanları ayrıştırıcı her türlü zihniyetin karşısında olalım! Bu psikolojik savaşı internetten yürütüyorlar. En büyük cepheleri de açtıkları o sözlüklerdir. Oralardan dinamiti ateşliyorlar. Biraz daha açar mısın bunu? Sözlük yazarları için diyorum, sözlükte yazanlar için diyorum. Aralarında aklı selim sahibi olanlar da var. Mesela biri benim için “Bu adamın içinde bir Mevlana, bir Fuzuli, bir Bono var ey sözlük” demiş. Amma bazılarına da bakıyorsun ki; hem beyazlar, hem sosyalistler, hem komünistler, hem elitler, hem solcular, hem cuntacılar, hem statükocular, hem Kemalistler, hem CHP’liler, hem cumhuriyetçiler, aynı zamanda da ırkçı kafatasçı faşistler. Pitbull köpekleri var ya hani, farklı farklı köpeklerin genlerinden yaratmışlar. İşte bazıları da hepsinin birleşiminden oluşmuş, pitbull ruhlu, prezervatif dilli, ağzı ishal olmuş yaratıklar bunlar. Prezervatif dilli ne demek yahu? Diğerlerini anladım ama. Argo konuşmaktan mı söz ediyorsun? Ağzından yalnız küfür çıkanlar yani. Adamakıllı fikir üreten yok. Ülkenin tek hakimi olsaydın: Kıbrıs’ta taviz verir miydin? Barış için, evet. Heybeliada Ruhban Okulu’nu açar mıydın? İnaçlara olan saygımdan dolayı, evet. Milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırır mıydın? Şu an için hayır. Eşcinsel evliliğe izin verir miydin? Hayır. Televizyonu RTÜK adlı bir kurumun denetlemesine izin verir miydin? Şu an için evet. Ana dilde eğitimi serbest bırakır mıydın? Evet. Zorunlu askerliği kaldırır mıydın? Kısaltırdım ve profesyonel orduya geçerdim. Vicdani redde izin verir miydin? Evet. Avrupa Birliği yolunda devam eder miydin? Sonuna kadar evet. Sendikal hakları artırır mıydın? Kesinlikle evet. Atatürk’ü Koruma Kanunu’nu kaldırır mıydın? Şu an için hayır. 301’i kaldırır mıydın? Olduğu gibi kaldırırdım. link Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 http://images.encyclopediadramatica.com/images/1/19/Title-nnbv2.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 ''Eğer ruhlarımızı ortaya koyacaksak, senin ruhun ve benim ruhum ortaya gelecekse, allahımın üstüne yemin ederim ki senin ruhun benim ruhumun önünde diz çöker, tövbe ister.'' Nihat Dogan- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 said: Elitist, beyaz, jön, aynı zamanda Kemalist, aynı zamanda ateist, hem solcu hem faşist olup, kendini CHP�li addedip, bir taraftan da cuntacı olan; bunların hepsini içlerinde barındıran bir güruh var ohaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Heybeliada Ruhban Okulu’nu açar mıydın? İnaçlara olan saygımdan dolayı, evet. Eşcinsel evliliğe izin verir miydin? Hayır. Vicdani redde izin verir miydin? Evet. arkadasın birazcık kafası karısık galiba hani anket yaparken basında ve sonunda aynı tuzak sorular olur ya anketi dogru mu dolduruyor diye,hah iste onlar gibi olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 mal adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 su adamin konusunun konudisina acilmasi bile yanlis be. adam garbage resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 prezervatif dilli ne olm asdasf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 "Nihat Doğan" said: Nihat Doğan sakal gibidir, kestikçe daha gür çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 biri nihatı sustursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Prezervatif dilli nedemek yahu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 ekşi takmaz bunları :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 vaniLLe said: ''Eğer zanpaktoularımızı ortaya koyacaksak, senin zanpaktoun ve benim zanpaktoun ortaya gelecekse, soul society üstüne yemin ederim ki senin zanpaktoun benim zanpaktoumun önünde diz çöker, tövbe ister.'' Shinigami Nihat Dogan- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Nihat Doğan sakal gibidir, kestikçe gürleşir. sen insan değilsin amonyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Coder said: ekşi takmaz bunları :) hemde öyle bir takar ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 enteresan bir insan. kendisi çünkü darbeci cuntacı chpli bilmemneci insanlar bunlar derken hiç ayrıştırma yapmamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asfaloth Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 onun olmazsak taciz edebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 ilk cümleden kopardı nihatcım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 soluduğu havaya yazık lan bu herifin.röportajı,bunu adam yerine koyupta mı yapmışlar ciddi ciddi , yoksa dalga geçmek için mi yapmışlar çözemedim. hele son sorulardaki cevapları bambaşkaymış. bir dahaki seçimlerde miletvekili adayı falan görürsek bu adamı şaşırmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 ateist elitist köpekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Bu mertebede bir insanın, dusuncelerini beyninin mantık süzgecinden gecirip söylemesini beklersiniz degil mi? Fakat burada öyle degil. Bir tutarsızlık ya da tutunamamislik sezdim. Hani prezervatif dilli dediği insanlar var ya, sanırım kendi düsüncelerine de bir prezervatif, ya da ne bileyim en azından bir süzgeç lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 bence nihat doğandan beklenmeyecek kadar mantıklı konuşmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 nihat doğan diye yüklenmişsiniz ama adam doğru konuşmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 doğrusu yanlışı değil samimiyeti tartışılması gereken bir yapı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Taciz ederim diye şarkısı olan adam ne dese boş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar