Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıskançlık

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben anladığımı yazayım...

Kıskanma duygusunun doğuştan olabileceğini düşünüyorum. Sebebi de, yaşamak için beslenmek zorunda olduğu duygusudur. Tek seferde çok sayıda doğum yapan hayvanlar, yavrularını emzirirken, yavrular arasında memeyi kapma kavgası yaşanır. İşte kıskançlık duygusunun çıkış noktası o andır. Bu daha sonra doyumsuzluğa kadar ilerler.

Hele buna bir de düşünen canlı insanın, daha çoğunu isteme ve doyumsuzluğu eklenince, kıskançlık adamı katil eder valla.

Bütün suç çevresnin acaba?
Mesaj tarihi:
copry said:

Dworgian said:

abartı örnekler.

bende şöyle sorim. havvasın, adem yok. 100mt rekoru için koşarmıydın?

yarışma için en az 2 kişi gerekir canım.

hayat zaten bir yarış işte. ayrıca verdiğin örnek çok abartılı. hangimiz insanlığın gidişatını değiştirecek bir buluş yapıyoruz "ateş yakmak" gibi?
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

hayat zaten bir yarış işte. ayrıca verdiğin örnek çok abartılı. hangimiz insanlığın gidişatını değiştirecek bir buluş yapıyoruz "ateş yakmak" gibi?

rekabet, birine imrenmek kişinin kendini geliştirmesi için çok büyük faktör iyi güzelde tek faktör değil bence.

insan sadece başkasından erdemli olayım diye erdemli olmaz mesela, erdemli olmak için olur.

veya iradesini sadece başkasından güçlü olsun diye güçlendirmez.
Mesaj tarihi:
'düşün tek başınası' demişsin bana ve insanlar içindeyken bile hiç birimiz gidişatı değiştirecek bir buluş yapmamışız. bağlantı yok.
ama sen bi buluş yapsan ben seni kıskansam ben de buluş yapsam
ohooo
yok öyle bişey.
Mesaj tarihi:
Böjeek said:

hmm bi de şöyle bişi var şimdi

annem bazen abimi seviyo öpüyo filan ben kıskanıyorum
bu durumda annemi mi kıskanmış oluyorum abimi mi?

Anneyi kıskanmak doğduktan 3 ay sonra başlıyomuş.

Scientific fact.
Mesaj tarihi:
kesinlikle doğru. önceki postlarımda da açık açık belirttim.
bu bir duygu, içgüdüdür ama insanlara belli edildiğinde iticidir diye... ama sen gelişebilmek için illa da kıskanç olmak lazım diyorsun. ben de bu görüşe katılmıyorum.
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

ben bilinçaltında yatanın "başkalarından" iyi olmak olduğunu düşünüyorum doğada bile böyle değil mi bu?

Ben de bu konuda aynı fikirdeyim.

"Başkasından iyi olmak" gibi bir itici güç olmasa çoğu kişi uğraşmaz.
  • Yeni Oluştur...