Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni ekran kartım HIS 9800 Pro iceq un özelliklerine sizde bir göz atın

Arkansis

Öne çıkan mesajlar

Inanamıyorum mükemmel grafikler

atmosfer şahane
anti aliasingi 30 yaptım

nası ama ?

voltaj sorunu mu ?
300 W psu var 1 adet hdd , anakart, ramler ve işlemciden başka hiçbirşey bağlı değil. ekran kartının üzeirnde ek güç yuvası var
oda bağlı ...

Artık bu raddeden sonra allah belanı versin Tellioğlu demeye doğru yaklaşıyorum malesef,
bu sefer bilgisayarımla birlikte götüreceğim ekran kartını.
Ya ALLAH SABIR ![signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Sosyal ağlarda paylaş

hani driver, software uyumsuzluğu falan diyecek gibi oldum da, olayı güç kaynağını irdeleyecek kadar bilen adam onları da düşünmüş, denemiştir diye hiç gerek duymuyorum söylemeye.

bilgisayar sorunları acaip sinir eder insanı ya, insanın parasıyla rezil olması gibi bişi, sabırlar.[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind
Sosyal ağlarda paylaş

abicim bu voltaj soruu

bu sorunu gidermeyi gösterin bana

bu kart SÜPÜRGE ! değil

maksimum bi hdd kadar elektrik çektiğini varsayarsak ek kablosu ile birlikte

sadece 1 hdd (CD ROM bile yok) takılı bir sistemde bu kartın çalışması lazım

aksi takdirde 400 W de bunu kaldırmaz
400 W alırsın çalışır 1 2 cd rom takarsın yine çalışmaz[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Sosyal ağlarda paylaş

aslında sadece 300w diye kanmamak lazım ps lere, sonuçta kalitesi de önemli, bi de şu var, görüntüde yanlış görmediysem, sadece belirli yerlerde var o titreme(yamulma?), bu sebepten dolayı voltaj olmayabilir, hani mantıken voltaj olsa bütün ekranda olması gerekirdi diye düşünüyorum.

ısınma desem yepyeni kart niye ısınsın
uyumsuzluk desem, onu da bilemiyorum burdan valla

edit: yani her 300w yazan ps aslında 300w olmuyo bu önemli.[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind

[Bu mesaj sanerixx tarafından 13 Temmuz 2004 17:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sanerixx, 13 Temmuz 2004 17:37 tarihinde demiş ki:
evet orasını ben de gördüm de, öfff merak ettim şimdi söküp bakıcam benimkinde ne yazıyo :)

e güzel kardeşim çare bulmaya çalışıyoruz sana di mi , gözümden kaçmış markası :)

farkındayım teşekkür ederim :D[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Sosyal ağlarda paylaş

rica rica :)

hayır agp yi 4x e indirip dene denemesine de, sonuçta o kartı tam manasıyla, tam performansıyla kullanmadıktan sonra bi anlamı yok ki, şahsen 4x de düzgün çalışsa bile benim içim rahat etmezdi.

aslında var çok garip ya, bu tarz bi sorunu daha önceden görmüş gibiyidim, dilimin ucunda cevabının ne olduğu sanki.

bi de böyle şeylerin çözümü genelde çok basit şeyler olur ya, bulunca "hass bu muymuş yaa" dersin. acaba öyle mi diye düşünüyorum.

başka hangi uygulamalarda, ne tarz sorun çıkartıyo kart? sadece swg de mi böyle? sen biraz detay girsene sabrın kaldıysa, ya da diğer topicde varsa onun bi linkini at ona bakalım (gerçi dışarı çıkıyorum şimdi ama neyse, gelince artık).

edit: imla falan
[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind

[Bu mesaj sanerixx tarafından 13 Temmuz 2004 17:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

buna benzer iki sorun yaşamıştım..
biri jk2, ns gibi oyunlarda, duvarlar üzerinde benek gibi noktalar oluyordu..
gittim değiştirdim sis315e'yi, geforce 4 ti 4800se aldım o sorun gitti.

bir de daoc'u formattan sonra kurunca, ekranda bozunmalar, bazı pencerelerde kesikler felan gördüm.
directx 9 yükledim düzeldi.

psu çok düşün hocam, 300w nedir ki? benimki bile 350 w, ki sen gidip bir de 9800 pro "ICEQ" almışsın.
iceq üzerinde özellikle vurgu yapıyorum.
çünkü overclockçular için konulmuş güçlü bir fan oluyor.
daha hızlı süper performans sağladığı için iceq değil, overclockçular için güçlü bir fan takılı olduğundan iceq deniyor.
git bence mutlaka 350w veya 400w bişi al piyasada..

ama sorunun psu'dan kaynaklı olcağını zannetmiyorum..
mutlaka sürücülerde problem var..
mesela doom 3 pre-alpha nvidia'nın eski bir sürücüsüyle çalışmıştı, yenisiyle çalışmıyor..
bunun gibi sorunlar olması doğal.
eski, en yeni, çok eski sürücülerle dene belki hallolur..
olmassa directx9 kur
o da olmazsa directx 8 dene..
büyük ihtimalle yazılım problemidir, donanımdan birşey olacağını sanmam..

edit: girişteki win xp problemini okudum, o zaman pek sürücü olacağını sanmıyorum. donanımsal olabilir. ekran kartını götür bir baksınlar. olmassa ancak sorun psu'dadır onu 400w yaparsın... (ya da ben böyle sanıyorum)

ikinci edit: coolermaster süper bi cpu fanı, abit de çok kaliteli bir anakart, pek onlarda sorun olcağını zannetmem.[signature][hline]pc and comic geek

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 13 Temmuz 2004 18:13 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 13 Temmuz 2004 18:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 13 Temmuz 2004 18:10 tarihinde demiş ki:
buna benzer iki sorun yaşamıştım..
biri jk2, ns gibi oyunlarda, duvarlar üzerinde benek gibi noktalar oluyordu..
gittim değiştirdim sis315e'yi, geforce 4 ti 4800se aldım o sorun gitti.

bir de daoc'u formattan sonra kurunca, ekranda bozunmalar, bazı pencerelerde kesikler felan gördüm.
directx 9 yükledim düzeldi.

psu çok düşün hocam, 300w nedir ki? benimki bile 350 w, ki sen gidip bir de 9800 pro "ICEQ" almışsın.
iceq üzerinde özellikle vurgu yapıyorum.
çünkü overclockçular için konulmuş güçlü bir fan oluyor.
daha hızlı süper performans sağladığı için iceq değil, overclockçular için güçlü bir fan takılı olduğundan iceq deniyor.
git bence mutlaka 350w veya 400w bişi al piyasada..

ama sorunun psu'dan kaynaklı olcağını zannetmiyorum..
mutlaka sürücülerde problem var..
mesela doom 3 pre-alpha nvidia'nın eski bir sürücüsüyle çalışmıştı, yenisiyle çalışmıyor..
bunun gibi sorunlar olması doğal.
eski, en yeni, çok eski sürücülerle dene belki hallolur..
olmassa directx9 kur
o da olmazsa directx 8 dene..
büyük ihtimalle yazılım problemidir, donanımdan birşey olacağını sanmam..

edit: girişteki win xp problemini okudum, o zaman pek sürücü olacağını sanmıyorum. donanımsal olabilir. ekran kartını götür bir baksınlar. olmassa ancak sorun psu'dadır onu 400w yaparsın... (ya da ben böyle sanıyorum)

ikinci edit: coolermaster süper bi cpu fanı, abit de çok kaliteli bir anakart, pek onlarda sorun olcağını zannetmem.

YaRIN Cat gelip bakacak , beraber döveriz olmassa , beni tek alıyor eheo. Kasanıda getirmeyi unutma cat. Belki dellenir beraber gideriz adamları dövmeye
[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

[Bu mesaj Arkansis tarafından 13 Temmuz 2004 18:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Üstad biraz garip bir olay. İlk olarak bir benchmark testi yap(3dMark2003 favorim) Orda bunlar devam ediyor mu?
İkinci olarak rivatuner gibi bir programla ram ve çekirdek hızlarını kontrol et normal değerlerinin üstündemidir diye bak.(Yüzde 0.01 şans)
Üçüncü olarak yazılımsaldır driverları(mümkünse hepsini) tekrar yükle Win update i bitir.
Dördüncü olarak PSU düşük kaldırmayabilir. Sen elektrik süpürgesi müpürgesi değil demeye devam etsende bu önemli bir etkendir. Ayrıca 300W ve dandik. Tavsiyem 350W FSB al ki kendileri Dijitalcenter.com da bulunuyor.
Beşinci olarak çok para baymışsın be hocam.
Altıncı olarak www.hardwaremania.com/forum ve www.darkhardware.com gibi donanım sitelerinin forumlarına yaz büyük ihtimalle daha iyi bir sonuç alırsın.[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n]
Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki:

Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz?
*casts spell:Summon iyi çırpı*
Tamam cinsiyet konusunda gravityyi kandırdım...Çünkü kız karakterler çok tatlı ^^

[Bu mesaj Sage tarafından 13 Temmuz 2004 23:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sage, 13 Temmuz 2004 23:50 tarihinde demiş ki:
Üstad biraz garip bir olay. İlk olarak bir benchmark testi yap(3dMark2003 favorim) Orda bunlar devam ediyor mu?
İkinci olarak rivatuner gibi bir programla ram ve çekirdek hızlarını kontrol et normal değerlerinin üstündemidir diye bak.(Yüzde 0.01 şans)
Üçüncü olarak yazılımsaldır driverları(mümkünse hepsini) tekrar yükle Win update i bitir.

yazılımsal bir sorun yok , en son direct x sürümü ile sp1 + bütün update ler yapılı durumda.
buna bağlı olarak bios güncel ve herşey fonksiyonel ( ne demek lan bu ? !)

Daha öncede söyledim , hiçbir 3d uygulama peteksiz çalışmıyor. 3dmark 2004 var
girmek istemiyorum
sora windowsa dönüncede ekran sapıtık kalıyor . Bütün herşeyde böyle , yani sadece SWG de olsa ben icabına bakacağım , sorun daha büyük[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Bios update yapmayıda unutma.[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n]

Tamam cinsiyet konusunda gravityyi kandırdım...Çünkü kız karakterler çok tatlı ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Arkansisim aynı zamanda atmışız :).
Gelelim donanım sitelerinin forumlarına bak bir. İkinci olarak psu aklında dursun. Üçüncü olarakta orda yazan çekirdek ve ram hızlarını söylermisin.(Rivatuner)[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n]

Sosyal ağlarda paylaş

XP desktopta cizgiler olusmasi kotuye isaret, karti degistirmen gerekebilir. Benim 9800se'de de ayni problem vardi 9800 proya softmod yapinca cok seyreldi, yaklasik 10 rebootta bir ekran bozuk cikiyor, katlaniyorum ona da, karttan kaynaklaniyor galiba cozum bilmiyorum.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Sosyal ağlarda paylaş

Üstad pcnin diğer özellikleri neler. Genelde problomler abuk subuk yollarlan çözülür.[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...