BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 bu arada ilk pastırma eti süt danasıdnan inekten mi yapıldığı sanılıyor? türkler at eti yerdi de bindiklerininkini yemezlerdi bildiğin besi atları vardı onalrı yiyorlardı bugün türmenistanda kırgızistanda var yine at eti yiyen üstelik inekden danadan daha sağlıklı yağsız ettir at eti de burada yapan yok :( ben pastırmasını yemiştim çok güzeldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 ilk bastırma inek etinden yapılmadı sevgili babacum hedehüdesum tahminlere göre etleri atlarına bağlayarak taşırken atın ter'i ve sıcak,eti kuruttu ve pastırma o şekilde çıktı diyolar bize food history dersinde böyle öğretildi saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Hişbişiden memnun olmuyosunuz. Adamlar et vermişler daha ne yapsınlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 tek tırnaklı hayvan yenmez çift tırnaklı yenir ben de tırnaklarımı yiyiyorum bu arada selam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Arma said: deve var binek hayvanı yeniyor. Tek tırnaklı çift tırnaklı diye ayrılıyor bildiğim kadarıyla. vay deve Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 at eti pahalı lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nerveux Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 At eti gayette yenilir yani, tat olarak diyorum pek bir farkı yok, çokta hissedilmiyor değişikliği.. ama eşek eti yemeyin işte, resmen çiğne çiğne bitmiyor, sakız gibi birşey.. [eşek etinden musakka yemiştimde] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 ' ok " not ok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 sorun at eşek eti yenmesi değil, at eşek eti satılmasının yasak olmasına rağmen adamların okula satış yapması. Bunu yapan, eldiven de takmaz, bıçakları da yıkamaz, iç organları adam gibi ayırmaz. İlk et kaynaklı salgın hastalıkta bütün okul hasta olur yarısı ölür. Standartlar laf olsun temiz olsun diye konmuyor, evde kurban keser gibi kasapta et kesersen ilk salgın hastalıkta heryere bulaşıyor prionlar virüsler, daha önceki salgın hastalıklar incelenip genel yayılma yöntemlerine göre kurallar koyuyorlar. sen gidip en basitine uymazsan, kestiğin hayvanın türünü bile adam gibi bildirmezsen diğerlerine niye uyasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 biz iso bilmemne standartına göre et kesiyoruz, bakın buraya prionu koyuyorum ayda 1 metre ilerlemiyor, ama hangi hayvanı kesiyoz sölemeyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Yasak kalkmıştı diye hatırlıyorum ya, bildirmek koşuluyla (ki her hayvanın etinde böyle olmalı) kasaplarda at atılabilecek haberleri hatırlıyorum ben. Ama Chem'in öne sürdüğü gerekçeyi geçerizleştirmez yasak olmaması. Et diye eşek satan eşşeklerin ete muamelesi de sağlıksız olur diye düşünüyorum. Haber de buldum. 3 paragraf mı ne ama okumaya üşendim. Alt başlıklar sağolsun, dinen caiz olduğu bilgisine kavuştuğum yeter. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=156941 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 adamınbiri said: ilk bastırma inek etinden yapılmadı sevgili babacum hedehüdesum tahminlere göre etleri atlarına bağlayarak taşırken atın ter'i ve sıcak,eti kuruttu ve pastırma o şekilde çıktı diyolar bize food history dersinde böyle öğretildi saygılar. atlara bağlayarak değil aslında atın terkisiyle sırtı arasında sıkıştırılır pastırma ve evet atın teri pastırmaya işler zaten esas pastrma böyle bir parmak kalınllığında fln ve kumaş a sarılı, çemen olayı bir kaç yüzyıl sorna daha yerleşik döneme geçildiğinde uygulanıyor, pastırma sınıflandıracak olursak "kuru et" oluyor atın terinden de tuzu alıyor et için kullanılan malzeme at çünkü inek koyun dana keçi gibi hayvanlar yavaş kaldığından besi hayvanı olarak da at taşıyorlar ama iş yerleşik hayata geçildiği ,dönemde komple değişiyor o ayrı zaten yerleşim bölgeleri bugün ipek yolu olarak bildiğimiz hat üerinde buhara semerkand taşkent kaşkar turkan diye giden şehirler hep kaynak çin hükümeti arşivi bu arada :) ha ben bunu nereden öğrendim? türk iktisat tarihi çerçevesinde türklerin gündelik ekonomik hayatı ve davranışları üzerine biraz araştırmm yapmam gerekmişti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 gecko said: Arma said: deve var binek hayvanı yeniyor. Tek tırnaklı çift tırnaklı diye ayrılıyor bildiğim kadarıyla. vay deve Ne demek istedin biraz daha açık yazar mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 romanya'da at da yiyorlar ayı da. ayı eti de lezzetliymiş duyduğuma göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 http://www.downtowndergi.com/haber/64_buyuk.jpg Varken başka bir şeye gerek yok. KOBEEEE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-alatariel- Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 dilin üzerinde aft çıkınca aynen böyle oluyor işte! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Atlara yazık olmuş.Kimse atları düşünmemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 atım arap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 adamlar inek-koyun eti diyerek at-eşek eti yediriyo siz at eti yenir mi die tartışıonuz.ineğe koyuna adamlar dikkat ediyor hastalanmasın die işte veteriner falan. peki kesilen at-eşekler nerden geliyor hastalıklı belkide ölecek hayvanları kesip satıyolar. olay at eti yenir mi değil yani.heralde burda kimse açlıktan ölecek olsam at-eşek yemem ölür giderim demez ama dediğim gibi konu o değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 peki iyi bakılmış at eti olsa o yenir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Abi herhangi bir hayvanın etinin satışı nedne yasak olsun ki? O çok saçma zaten. Her hayvan eti satılırken ne eti olduğu bildirilmek koşuluyla satılabilmeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 adamınbiri said: ilk bastırma inek etinden yapılmadı sevgili babacum hedehüdesum tahminlere göre etleri atlarına bağlayarak taşırken atın ter'i ve sıcak,eti kuruttu ve pastırma o şekilde çıktı diyolar bize food history dersinde böyle öğretildi saygılar. Eyerlerinin altına eti bağlayıp eze eze gezip seferlerde onu yerken, bu şekilde b(p)astırmayı icat etmiş atalarımız. Ayrıca yine uzun süren seferlerde, baskınlarda durup vakit kaybetmemek için su olarak da atın göğsüne bıçakla biraz çizik atıp çıkan kanı su niyetine içerlermiş. Başlığa dönersek; at ve eşek eti tek tırnaklı hayvanlar olduğu için yenmiyor caiz değil dine göre. Ama sağlık açısından hijyen ortamı varsa bişi olmaz eşekten attan domuzdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Dinler neden her halta karışır hiç anlamam. yok tek toynaklı yeme,yok çift toynaklı ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 yahu millet avrupada at esek eti alacam diye 2 kat para veriyor biz bide sikayet ediyoruz yari fiyatina alip ahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2009 Ulan adana da okudum ben ayıp denen bişi var, neyse zaten hiç yemekhane de felam yemek yememiştim. iyi olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar