Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

City of Lost Children


horacegoesskiing

Öne çıkan mesajlar

yeni izledim süpermiş. izlemeyen izlesin.
Jeunet, Caro yönetmen,
Daniel Emilfork, Ron Perlman, Judith Vittet, Dominique Pinon, Jean-Claude Dreyfus, Mireille Mousse, Jean-Louis Trintignant oyuncular.
Angelo Badalamonti müzikler.
+______________________________________
Süper[hline] To resist change is folly.
To direct change is unlikely.
To co-operate with change is an act of intelligence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çooook eskiden yarım yamalak izlemiştim çok iyi hatırlamıyorum ama karışık gelmişti.ama çok iyi olduğunu biliyorum...gene konudan falan bahsedersen biraz hoş olur...[hline]Mosquito, 08 December 2003 22:18 tarihinde demiş ki:
daha fazla uzatmamanın anlamı yok

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

süper kopuk bi konu. mekan zaman belli diil delicatessen tadında fantasik bir mekan zaman ikilisi diyebiliriz. karakter temelli yine şarküteri gibi. ya izlemen lazım cankardeş. al izle nedir yani.[hline] To resist change is folly.
To direct change is unlikely.
To co-operate with change is an act of intelligence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben niye bağırıyorum Delicatessen diye. Üstün adamlar çok güzel film yapıyorlar. Biri mekanik delisi diğeri Enki Bilal hastası[hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Story of SadButcher"

horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...


[Bu mesaj SadButcher tarafından 08 January 2004 21:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu adamların bi de "şarküteri" si var. ikisinden de çok övgüyle bahsedilir ama izleyemedik bi türlü

bu arada city of lost children'ın oyununundaki atmosferi de unutamam hani.[hline]"oh my god, aliens !
don't eat me !
i have a wife and children, eat them."
(homer simpson)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şarküteri dedik ya zaten
delicatessen=şarküteri
ayrıca amelie alien resurrection filmlerini de yönetti.

caronun da bildiim sadece vidocq var.
[hline] To resist change is folly.
To direct change is unlikely.
To co-operate with change is an act of intelligence.


[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 08 January 2004 21:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
Allah'ım bende bu filmi internetten ve buralardan duyduğum kadarıyla güzel, deişik ve ilginç bi film olduu için arkadaşlarla izlemeye karar verdim. Ama sonuç tamamiyle bi facia oldu.
Öncelikle filmin nerede ve ne zaman geçtii belli deil. Yaratılmaya çalışan ortam deişik ve güzel yapılmış ama biraz kasıntı yapıldıı için tam olarak gerçekçi olmamış.
Hele konuya gelirsek hiç bi .... annamadım. Normalde bu bi Fransız filmi ve doal olarak Fransızca. Ama bizimki İngilizce dublajlı ve Türkçe altyazılıydı. Oyunculuu ise saymıyorum. Oyunculuk yoktu çünkü. Karakterler ise.. Neys daa fazla konuşmiicam..

Şu an en çok yandıım şey ise arkadaşların daa filmin 30. dakkasında "Olm bu ne yaa?", " Deiştir şu filmi!" demelerine raamen ısrarla "Olm izleyin bu film güzel ve ilginç diye duyumlar aldım.", "Bak sonuna kadar izleyelim sanırım sonuyla güzel bi film olucak." diyip filmin tamamını onnara izletmemdi. Ki herifler filmin bazı kısımlarında ciddi ciddi uyumaya başladılar, uyandırınca fln da kendi aralarında geyik yapıp; gülmeye, filmle dalga geçmeye başladılar. Hatta filmin sonunda filmi hayatlarında izledikleri en kötü film ilan ettiler.
Pff ne yalan sööliim. Bende ööle bi gazla izliodumki çok güzel, deişik ve ilginç bi film çıkıcak die bekliodum. Tam bi fiyasko.. Oyunculuk ve senaryo 0. Ortam yine fena deil. Zaten senaryoyu da tam annamadım. Biri bilgilendirirse o harcadıım 2 saate deebilir..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konu ilginç olabilir, bazı insanların hoşuna gidebilir, ama bi filmi güzel yapan sadece konu değil ki..
oyunculuk berbattı. rol diye bişey yoktu. katakterler geliştirilmemişti, resmen kimsenin kişiliği yoktu. yönetmenlik çok kötüydü ve fikirlerin büyük bi kısmı çok sıradan ve saçmaydı. özellikle de kızın göz yaşının yol açtığı olaylar beni bitirdi.

şimdi sizin gözünüzde bişey anlamayınca filme bok atan insan izlenimi yaratmak istemiyorum, ama bu filmi nasıl sevdiğinizi anlamadım.[signature][hline] - why are you wearing the stupid bunny suit?
- why are you wearing the stupid man suit?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende o filmi seğrettim. Filmde ortamlar iyi yaratilmis onu kabul ediyorum. Ancak konu yoktu. Senaryo bi paragraftan olusuyor gibi geldi! "MIT" oyununu sevenler varsa aranizda eski zamanlari anmak icin ve miti hatirlamak icin segredebilirler. Bir kizin goz yasi devasa bi gemiyi limana carptiricak olaylar zincirini harekete gectiriyor bir kere! Filmi arkadaslarimla seyretmeme ve mitten alinti bolumleri segrederken gulmeme ragmen bu su ana kadar seyrettigim en kotu filmdi. Hayatimdada bircok kotu film segrettigimide soylemek zorundayim. Arkadaslarim forumlarda bu filmin ovuldugunu soylediler. Krizi atlatinca geldim baktim dogru soyluyorlar. Bize bir anlatirmisiniz filmin neresi guzeldi? İlginc bir yani varsa paylasinda o harcadigimiz 2 saat en azindan bir ise yarasin.[signature][hline]Sacré Bleu!

[Bu mesaj Patates tarafından 09 Temmuz 2004 16:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 08 Ocak 2004 16:06 tarihinde demiş ki:
. mekan zaman belli diil delicatessen tadında fantasik bir mekan zaman ikilisi diyebiliriz.
burada filmin kavramları açıklanmış.sebebi ise filmin sürrealistik havasını zaman ve mekanla dengelemek ki bunlar o havayı katan asıl etkenlerdir.

filmin kötü yanı biraz durgun gitmesi, hareketlilikler filme canlılık getiremiyor artık fransız sineması olduğundan mı kaynaklanıyor orasını bilemem.

türü sevmeyen insan doğal olarak bunu hiç sevmez çünkü filmdeki geçen olaylar, mekanlar ve karakterler dahil olmak üzere hiçbirşey normalde filmlerde görmeye alıştığımız şeyler değil.oyunculuğu ve senaryoyu da buna göre değerlendirmek lazım çünkü amaçlanan şey fantastik bir kurgu, karakter davranışları tamamen buna göre hazırlanmış.bence bazı eksikleri olsa da iyi oturmuş, kesinlikle zaman kaybı değil.[signature][hline]Kafalar m3 ile bahar gelmeden çiçek açıyorsa, o an Ayşeciğin headshota doyduğu andır...
SBGG!®
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...