Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Niye Ölmedin?' Cezası

Laorx

Öne çıkan mesajlar

-007- said:

Ya da eşitliğe karşı olduğunu bas bas bağırıp kendisinin diğer insanlardan üstün olduğunu ve diğer insanların kendisi için ölmesi gerektiğini savunan bi mal olacak.

evet, ben bircok insandan daha ustunum? benden cok daha ustunleri de var.

esitlige karsi olmak mi oluyo bu? hahahaha cok iyiymis ya. ok o zaman herkes ayni universiteye gitsin ayni ise girsin ayni maasi alsin : )
Sosyal ağlarda paylaş

said:
herkesin dirisi senin mantığına göre doğru koşullar sağlanırsa ölüsünden daha çok hizmet ediyor diye düşünebilirsin ama birileri ölmeyi göze almazsa ölü ya da diri ol sen bi hiçsin. Eşitlik varsa paşa paşa sen de ülken için ölmeyi göze alacaksın. Eğer bu konuyla ilgili bi sıkıntısı olan varsa 2 durum oluşur:

Gerektiğinde kimsenin ölmemesini göze alacak=Ülkesizlik

Ya da eşitliğe karşı olduğunu bas bas bağırıp kendisinin diğer insanlardan üstün olduğunu ve diğer insanların kendisi için ölmesi gerektiğini savunan bi mal olacak.

Doktorlar, doktorluk yaparak hizmet ediyorsa; olum riskleri x kadarsa; ben de aynisini talep ediyorum, daha fazlasini degil. Bilmem anlatabildim mi?

Ha bu arada esitlik konusunda; evet degiliz. Benim senelerdir bir tarafimdan kan geliyor, birileride senelerdir yatip uyuyor. Sonra askerde ayni seviyeye geliyoruz ve ayni muameleyi goruyoruz. Vatansa, benim hizmetim, su gune kadar, ondan daha fazlaydi. Ve askerlik bittikten sonra da daha fazla olacak. Ama gel gor ki senin gozunde ikimizinde elimizde bicakla intihar etmemiz bekleniyor (konunun, o 8 askerden ciktigini dusunerek yaziyorum). O adamin hayati boyunca devlete yapacagi yardim anca o. Napicaz peki? Esit miyiz biz? Biz hicbir zaman esit olmadik ki...

Mevcut durumu Kurtulus Savasi'na benzetmek baya bir abest. koyu olarak alintiladigim yerde de bu yaklasim var ki sacma olan kismi burasi. Bireyin varligi, PKK pazarligina bagli degil. Kurtulus Savasi'ndaysa bu boyle degildi.
Sosyal ağlarda paylaş

Çatışmayıp teslim olmuşlar,emre itaatsizlik etmişler.

Askerlik yapmadım ama,mevziler süs olsun diye kurulmuyor.Başka yerleri koruma amaçlılar.Bir tanesi savaşmayınca gayet diğerleri tehlikeye girer.Bunu bilmeyecek birşey yok.

Daha fazla tartışmanın anlamı yok.Olayın özetini atam yapmış yıllar önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...