-007- Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Herkesin asker olması gerekebiliyor bazı durumlarda. Zorunlu askerlik sebeplerinden biri de bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 şu halin o bahsettiğin bazı durumlara girmediğini düşünüyorum. ülkenin şu anda içinde bulunduğu durum yıllar süren politik ve askeri başarısızlık anıtı gibi savaşılacaksa önce herhalde bu politik ve askeri facialarla savaşmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 hepsinden önce de yökle tabi. konuyla alakasız ama belirtmek istedim yök de bir facia. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 -007- said: Sam said: başarılı bütün memleketler yaptı, kuzey kore, iran, gallia. bizim neyimiz eksik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 -007- said: Ya da eşitliğe karşı olduğunu bas bas bağırıp kendisinin diğer insanlardan üstün olduğunu ve diğer insanların kendisi için ölmesi gerektiğini savunan bi mal olacak. evet, ben bircok insandan daha ustunum? benden cok daha ustunleri de var. esitlige karsi olmak mi oluyo bu? hahahaha cok iyiymis ya. ok o zaman herkes ayni universiteye gitsin ayni ise girsin ayni maasi alsin : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 VATAN SAĞOLSUN. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 said: herkesin dirisi senin mantığına göre doğru koşullar sağlanırsa ölüsünden daha çok hizmet ediyor diye düşünebilirsin ama birileri ölmeyi göze almazsa ölü ya da diri ol sen bi hiçsin. Eşitlik varsa paşa paşa sen de ülken için ölmeyi göze alacaksın. Eğer bu konuyla ilgili bi sıkıntısı olan varsa 2 durum oluşur: Gerektiğinde kimsenin ölmemesini göze alacak=Ülkesizlik Ya da eşitliğe karşı olduğunu bas bas bağırıp kendisinin diğer insanlardan üstün olduğunu ve diğer insanların kendisi için ölmesi gerektiğini savunan bi mal olacak. Doktorlar, doktorluk yaparak hizmet ediyorsa; olum riskleri x kadarsa; ben de aynisini talep ediyorum, daha fazlasini degil. Bilmem anlatabildim mi? Ha bu arada esitlik konusunda; evet degiliz. Benim senelerdir bir tarafimdan kan geliyor, birileride senelerdir yatip uyuyor. Sonra askerde ayni seviyeye geliyoruz ve ayni muameleyi goruyoruz. Vatansa, benim hizmetim, su gune kadar, ondan daha fazlaydi. Ve askerlik bittikten sonra da daha fazla olacak. Ama gel gor ki senin gozunde ikimizinde elimizde bicakla intihar etmemiz bekleniyor (konunun, o 8 askerden ciktigini dusunerek yaziyorum). O adamin hayati boyunca devlete yapacagi yardim anca o. Napicaz peki? Esit miyiz biz? Biz hicbir zaman esit olmadik ki... Mevcut durumu Kurtulus Savasi'na benzetmek baya bir abest. koyu olarak alintiladigim yerde de bu yaklasim var ki sacma olan kismi burasi. Bireyin varligi, PKK pazarligina bagli degil. Kurtulus Savasi'ndaysa bu boyle degildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Dağa sıhhiye olarak giden doktorlar var,karkollarda falan. Geçmiş geleceğe tutulan aynadır,ne yazık cehaleti hala yenemedik.Bu yüzden böyle bir konu tartışılıyor. Bir de dağda o askerler ölmese,oturduğun yerde kaç gün rahat edebileceksin?Birileri ölsün beni korusun,ama ben ölmeyim mantığındasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Karakollarda iletisim sorumlusu da var; televizyonu acip kapatiyorlar. De hadi de cahilsin diye de, rahatla (tabi ben cahilsem bu seni ne yapiyor onu da merak ediyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 abi aptal misiniz? askere olmek icin gidilmiyo, olunce de bi boka faydan olmus olmuyo, yanlisiniz var, oldugunle kaliyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Yo cahil değilsin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 bence de değil gibi geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 evet aptalız,bir çatışma var bir mevzi çatışmıyor diğerlerini tehlikeye atıyor.Sonra çatışmadıkları için ceza alınca,cezayı verenler suçlu oluyor. İşte bunu anlamıyoruz ondan aptalız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 oo crit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Ben metni okumadim, sadece itaatsizlik kismini biliyorum. Catisip catismadiklarini nasil soyluyorsun..? Ya da digerlerini tehlikeye atip atmadiklarini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Çatışmayıp teslim olmuşlar,emre itaatsizlik etmişler. Askerlik yapmadım ama,mevziler süs olsun diye kurulmuyor.Başka yerleri koruma amaçlılar.Bir tanesi savaşmayınca gayet diğerleri tehlikeye girer.Bunu bilmeyecek birşey yok. Daha fazla tartışmanın anlamı yok.Olayın özetini atam yapmış yıllar önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2009 yeterince tartışılmış bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar