Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 AAAAAAAAAAAAAAA Abi bu mesajı yazmaya gelmiştim ya. "Amerika'nın yönetimini eleştirin ama en azından demokrasi var! Diktatörleri indiriyolar hem, insanları kurtarıyorlar" diyen Sam arkadaşımız o diktatörleri başa kimin getirdiğini, komşularıyla savaşlarında kimin beslediğini bilmeyecek kadar cahil mi? Görmezden mi geliyor bu gerçeği merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Bugünün el-kaide'si gibi işte. Sovyetlere karşı çatışan mücahitlere destek veren USA, bugün onlara karşı savaşıyor ( ne kadar doğruysa ) Burada Incubus'un bir klibinde ki görüntüyü anımsadım. Ahanda : http://www.youtube.com/watch?v=4qsZAOauY-8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Cassiline said: AAAAAAAAAAAAAAA Abi bu mesajı yazmaya gelmiştim ya. "Amerika'nın yönetimini eleştirin ama en azından demokrasi var! Diktatörleri indiriyolar hem, insanları kurtarıyorlar" diyen Sam arkadaşımız o diktatörleri başa kimin getirdiğini, komşularıyla savaşlarında kimin beslediğini bilmeyecek kadar cahil mi? Görmezden mi geliyor bu gerçeği merak ettim. ne alakası var ki bunla. suanki amerakida mı yasamak istersin yoksa saddam ırak'ında mı demis adam. bunun tartısılması bile komik ya neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Öyle bir şey dememiş, sen yanlış anlamışsın asıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 DeaN said: Yöresel diktatörlükleri, küresel sömürüye tercih ederim. dediğim gibi tercihe lafım yok. zevkler, hazlar çeşit çeşit. içerik olan postlarla beklerim. süpergüçlerin diktatör körüklediği veya desteklediği zaten bilinen birşey. o yazılan isimlerden fazlası abd'ye rakip güçler tarafından desteklendi ya da beslendi. burada halkların akıllarını başlarına devşirmesi, rüzgar nereden eserse oraya uçacak yapraktan daha stabil olabilmeleri ana faktör. bazıları için bulundukları coğrafya, imkanları ya da geçmişleri nedeniyle kolay değil elbette, ama kafalarını çalıştıranların başarabildiğini de görüyoruz. Cassiline said: "Amerika'nın yönetimini eleştirin ama en azından demokrasi var! Diktatörleri indiriyolar hem, insanları kurtarıyorlar" diyen Sam arkadaşımız o diktatörleri başa kimin getirdiğini, komşularıyla savaşlarında kimin beslediğini bilmeyecek kadar cahil mi? Görmezden mi geliyor bu gerçeği merak ettim. hayalinden laf uydurup ona cevap vereceksen benim ismimi karıştırma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 e sam dedinki, diktatorleirn öldürdüklerinde insan, amerinaın işgal ettiğinde öldürdükleride, en azından birinde diktatörler devriliyo. E diktatörleri ayratan zaten yine aynı amerika. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 bütün diktatörleri abd mi yaratıyor? sadece abd'nin mi diktatör yaratma lisansı var nedir olay? başa diktatör gelen durumlarda ülkelerin kendi suçu %0 mı? ha ırak işgalinin haksız olduğunu zaten hepimiz biliyoruz, ben onu savunmadım yukarıda. tek dediğim ıraklının artık aklını başına toplaması, olan olmuş. bu durumdan çıkıp eskisinden iyi hale gelebilmek kendi ellerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 abi iyi de atladiginiz nokta var bence; amerika eyvallah diktator destekliyor, hatta basa kendisi getiriyor ama getirebilecegi yerde yapiyor bunu. fransanin basina diktator getirebilir mi amerika? japonyanin basina cunta gecmesini saglayabilir mi su saatten sonra? yani demek istedigim su ki, zaten bir diktator basa gececek, o veya bu, amerika kendi istediginin gecmesi icin elinden geleni yapiyor tamam. ama saddam gecmese maddam gecip oturacak o diktator koltuguna zaten amerikanin destegi / kiskirtmasi tamam ama ulkenin / cografyanin / halkin hic mi gunahi yok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 lol sam, lage girdim yoksa senden once yazmistim =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 e iyi guzel tabi neden halklar cullanamdı kaka adamların üstüne diyoruz ama, toplum mühendisliği diye bişi var yanı. bu halklar kac nesildir bu baskının altında, kac nesildir böle yasıyolar, nerden hangı fikirle hangı akımla patlatıcakları yumruğu kötü adamın suratına. bu baskının kurulabilmesinin sebebi zaten emperyalist devlet değilmi, fransa olsun ingiltere olsun amerika olsun. hırsızın hiçmi sucu yok derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 ahah pişti olmuş tam. :P hayır abd'nin suçları malum zaten de, abd'li adam o yalana kanıp, gidip insanları vurduktan sonra "çok pişmanım ühü ühü" diyorsa bir de get derim. para aldı oraya gidip o insanları vurmak için, 18-20 yaşına gelip o kadar bilinçsiz olabiliyorsa insan bütün bilgi kaynaklarının emrine amade olduğu bir ülkede, esas suçlu o adamdır. ülkenin temeli, o adamları başına getiren de, "of uçak çarptırdılar hadi ilk mesneti belirsiz istihbarata güvenip alakasız ülkeyi işgal edelim" diye sokağa dökülen de, bunu bizzat yapmak için orduya gönüllü yazılıp para alan da aynı adam. neyse yani dediğim gibi oturur saatlerce eleştiririm abd yönetimini de, halkını da. nasıl ırak halkının çektiği acılarda kendi payı var, abd halkının da var aynı şekilde. bizim çektiğimiz acılarda da gene kendi payımız var. herşeyi dış mihraklara bağlama hastalığından kurtulmak lazım. cüce o dediğini yukarıda yazmışım, her halk için kolay değil. ne bileyim atıyorum bir ruanda için kolay değil, adam kabile mantığından kurtulamamış hala. ama dünyada 5-6 nesil gerisinde mutlakiyet olmayan halk neredeyse yok. 1900 yılına gidelim bakalım dünyada kaç demokrasi var, gelişmiş ülkeler dahil. kendin silkinip atacaksın bir yerde. ve evet kanla, canla, terle yaptı yapabilenler de. bedavaya gökten zembille inse keşke. hoş gerçi o zaman da pek kıymeti bilinmiyor işte görüyoruz. yani ya silkineceksin ya da tependeki adamın kızdırdığı abiler gelip silkecek zorla. güzel mi? değil. ama dünya böyle dönüyor, abd olmasa mabd olsa gene aynı olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Sam said: Tenekeadam said: pekaziz daha büyük bir resme dikkat çekmeye çalışıyor. bence gerçekten büyük resim. (:P) Cidden harika bir resim evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 ya olayi tek tarafli bakiyorsunuz, sadece bizim taraftan o da. bu adamlar da vatansever, ve nolursa olsun inaniyorlar oraya gittiklerinde vatanlarina hizmet ettiklerine. amerikalilari kucumsemeyin, cok concon, eglence milleti diye, baya asiri milliyetci bir kitle var burda da. ayrica hakli ya da haksiz senin ulken sana suraya savasa gidiyoruz gel dese, gitmiyecek misiniz, yok ben almayim, hakli bir dava degil mi diyceksiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Bravo cidden ya, Cengiz Çandar'dan, Hadi Uluengin'den daha amerikanperver insanlar da varmış burada. Irak'ta ölen ABD'li askerler için mevlüt de okutalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Fakir ve cahil halkın ABD desteği ve silahıyla diktatör olanlara kafa tutmasını bekleyenler var bu topicte, şaka gibi. Diktatör başa geçmesin diye herkesin ölmeyi göze almasını mı bekliyorsunuz siz yoksa kafanız mı güzel? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 ya kusura bakmayin da siz de asiri anti abd cisiniz ama, benim dedim hataysa sizinki de hata, sonucta bizim gibi bi devlet o da nihayetinde, daha guclu bir devlet sadece, gucunu kullaniyor sagda solda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 spiegel, inanana concon demiyorum bilinçsiz diyorum şahsen. ha bazısı diyor ki "o veya bu şekilde ülkem savaşta, orada vatandaşım ölürken benim de ödevimdir" deyip gidene gene eyvallah. ama "demokrasi götürdüğümüzü sanıyordum meğer terörist benmişim" deyip gerisin geri kaçana saygım sıfır. gönüllü yazıldığın, üstüne para aldığın bir iş için fox news'tan daha sağlam bir dayanağı olsun vicdanının. bu avatar filminin konusuyla ilgili james cameron'ın şöyle güzel bir lafı vardı, abd vatandaşının kafasını kurcalaması gereken: said: "I have an absolute reverence for men who have a sense of duty, courage, but I’m also a child of the ’60s. There’s a part of me who wants to put a daisy in the end of the gun barrel. I believe in peace through superior firepower, but on the other hand I abhor the abuse of power and creeping imperialism disguised as patriotism. Some of these things you can’t raise without being called unpatriotic, but I think it’s very patriotic to question a system that needs to be corralled, or it becomes Rome." abd'yi de böyle eleştiririm kendi favorisi kimland'i eleştiremeyenlerin aksine heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 herkesin bir nedeni vardir savasa gitmek icin, kimi para icin gider, kimi vatan icin, kimi de sirf savasmak icin (oyle psikopatlar da var) sonucta, bu degismiycek hicbi zaman. 100 200 sene sonra gene amerika bi yerleri vurucak, belki avatardaki gibi uzayda bi yerleri vurur artik dunyada vurucak yer kalmaz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Spiegel said: ayrica hakli ya da haksiz senin ulken sana suraya savasa gidiyoruz gel dese, gitmiyecek misiniz, yok ben almayim, hakli bir dava degil mi diyceksiniz? dfgdfg siliim şimdi suç muç falandır götüm yemedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Werewolf said: Spiegel said: ayrica hakli ya da haksiz senin ulken sana suraya savasa gidiyoruz gel dese, gitmiyecek misiniz, yok ben almayim, hakli bir dava degil mi diyceksiniz? dfgdfg siliim şimdi suç muç falandır götüm yemedi cevabi verdin zaten silerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 ahah nalaka be gerçi evet cevabımın nolduğu çok anlaşılıyo di mi dfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Bu konu turuncu devrimlerin sonuçları ortaya çıkınca,daha açık bir hale gelecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Soroşçular !!!111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Cuce said: e iyi guzel tabi neden halklar cullanamdı kaka adamların üstüne diyoruz ama, toplum mühendisliği diye bişi var yanı. bu halklar kac nesildir bu baskının altında, kac nesildir böle yasıyolar, nerden hangı fikirle hangı akımla patlatıcakları yumruğu kötü adamın suratına. bu baskının kurulabilmesinin sebebi zaten emperyalist devlet değilmi, fransa olsun ingiltere olsun amerika olsun. hırsızın hiçmi sucu yok derler. hirsizin sucu ortada zaten abi. ama adamin meslegi bu yani, kimse sasirmiyor bu herif hirsizlik yapinca, zaten sabikasi var, dosyasi kabarik. benim demek istedigim su ki; ev sahibi evi korumaya calisan bekcileri, evini kollayan komsulari, hatta gece nobet tutan, hirsizliga karsi onlem almaya calisan kendi cocuklarini bile kovup kusturdukten sonra kapisini da acik birakip yatar uyursa, soyulmayi hakeder mesela gunumuzde hayali bir gelismekte olan ulke dusun. bu ulke sancili bir demokrasiyle yonetiliyor olsun, ama buna karsilik halkin bir kismi sandiktan cikan sonuclari begenmeyince 'darbe olsun, basa cunta gecsin, demokrasi bize fazla' moduna girsin. simdi sence de bu adamlar elin fransizindan, amerikalisindan daha cok haketmiyor mu diktayla yonetilmeyi? demek istedigim oydu, yoksa hirsizin sucu sabit dedigim gibi. evet hic hirsiz olmasa daha iyi ama boyle bir imkan yok gunumuzde, amerika hirsizlik yapmasa liechtenstein yapar yani edit; Werewolf said: Fakir ve cahil halkın ABD desteği ve silahıyla diktatör olanlara kafa tutmasını bekleyenler var bu topicte, şaka gibi. Diktatör başa geçmesin diye herkesin ölmeyi göze almasını mı bekliyorsunuz siz yoksa kafanız mı güzel? yanlis anlasilmasin tabii, kesinlikle boyle birsey beklemiyorum. cucenin dedigi gibi toplum muhendisligi denen bir olay var, o da kabul. benim tek soylemek istedigim tek suclu hirsiz degil iletisimin bu kadar kolay ve ulasilabilir hale geldigi gunumuzde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Nefr said: mesela gunumuzde hayali bir gelismekte olan ulke dusun. bu ulke sancili bir demokrasiyle yonetiliyor olsun, ama buna karsilik halkin bir kismi sandiktan cikan sonuclari begenmeyince 'darbe olsun, basa cunta gecsin, demokrasi bize fazla' moduna girsin. simdi sence de bu adamlar elin fransizindan, amerikalisindan daha cok haketmiyor mu diktayla yonetilmeyi? :alkış: smiley'i lazım foruma onu farkettim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar