Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bana gitar bakıyoruz

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Şimdi muhtemelen bu ve bunun gibi topikler daha önce açılmıştır ama yıllar önceki topic'leri uplamak istemedim. Bana yardım etmekle bir insanın çocukluk hayalini gerçekleştirmesinde yardımcı olacaksanız o yüzden PLX HELP. (Dilendim hafiften)

Gitara başlamaya senelerdir var niyetim, ünide yapamadım eşekliğimden. Şu anda yaş 24 bitiyor, ben de şu son 1 senedir sürekli sıkılmaktan yakınıyorum, farkettim ki tam zamanı bu işe girmeye

Niyetim daha çok rock tıngırdatmak. Metal (Heavy/Doom/Progressive) sevsem de bunlara ağırlık vermeyi düşünmüyorum. Amerikan yapımı bir Fender Stratocaster alabilecek durumum var. Aşağıdaki sorulara geçelim.

1- Yeni başlayan ve daha çok clean sound çalacak biri için Stratocaster almanın bir sakıncası var mı. Beginner için hangi model en uygun olur ?
2- Aynı modeller arasında ses veya diğer kriterler için üretim senelerine göre bir fark var mı ? Eski 2. el birşey mi alayım yoksa yeni sıfır bir gitar mı ?
3- Beyoğlu/Tünel civarındaki müzik mağazalarını tavsiye eder misiniz ? Mutlaka tecrübeli bir arkadaşla gitmekte fayda var mıdır yoksa kardeş bana oradan bir strat sar dürüm olsun demek yetmiyor herhaldee : )
4- Amfi konusunda da tamamen bilgisizim. Sesi amfiden almak yerine kulaklık takmayı düşünüyorum. Nasıl bir amfi/kulaklık almalıyım bu durumda ? Amfi+Kulaklığı 250 doların altında tutmak mümkün mü ?
5- Akort için de ayrıca cihaz almam gerekiyor mu ?

Bayağı cahil soruları oldu affola.
Şimdiden bir sürü teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

1- Yeni başlayan ve daha çok clean sound çalacak biri için Stratocaster almanın bir sakıncası var mı. Beginner için hangi model en uygun olur ?

Metal (Heavy/Doom/Progressive)

strat alma.
ben de strati çok sevdiğim için aldım dünyanın parasını verip
şimdi elimi sürmüyorum satıcam felan ugrasabilirsem.

stratle blues çalarsın jazz çalarsın
doom olmaz.

onu geçtim yeni başlayacaksan, üstüne 3 milyara yakın bütcen varsa adam gibi bir amfi al.
tonun %60 ı amfidir.
iyi amfi ile çalışmak tuşene yardımcı olur.
yani 250 dolar amfi + 3 milyar gitar yerine 2 milyarlık bir amfi al üstüyle tarzına daha uygun bir gitar al derim ben.

2- Aynı modeller arasında ses veya diğer kriterler için üretim senelerine göre bir fark var mı ? Eski 2. el birşey mi alayım yoksa yeni sıfır bir gitar mı ?
Tabi ki var da biraz anlayan biriyle gitmen lazım onun için.

3- Beyoğlu/Tünel civarındaki müzik mağazalarını tavsiye eder misiniz ? Mutlaka tecrübeli bir arkadaşla gitmekte fayda var mıdır yoksa kardeş bana oradan bir strat sar dürüm olsun demek yetmiyor herhaldee : )
Yeter de otur pazarlık yap. 1400 dolarlık gitarı 1000 e düşürttüm ben zuhalde. Ama imkanın varsa tabi ki bilen biri olsun yanında.
4- Amfi konusunda da tamamen bilgisizim. Sesi amfiden almak yerine kulaklık takmayı düşünüyorum. Nasıl bir amfi/kulaklık almalıyım bu durumda ? Amfi+Kulaklığı 250 doların altında tutmak mümkün mü ?
tabi ki mümkün ama 250 dolarlık amfiye ha strat bağlamışsın ha soba borusu bağlamışsın. gitara verdiğin paraya yazık olur.
internetten bile yapabilirsin akord işini 15 20 ytl ye de var akord aletleri
Sosyal ağlarda paylaş

Niyetim daha çok rock tıngırdatmak. Metal (Heavy/Doom/Progressive) sevsem de bunlara ağırlık vermeyi düşünmüyorum. Amerikan yapımı bir Fender Stratocaster alabilecek durumum var. Aşağıdaki sorulara geçelim.

Yeni başlayan biri için strat fazla pahalı. Eğer strat tonlarını isteyip arada ABANARAK çalacaksan sana Yamaha Pasifica öneririm. örnek1 örnek 2 örnek 3

2- Aynı modeller arasında ses veya diğetr kriterler için üretim senelerine göre bir fark var mı ? Erski 2. el birşey mi alayım yoksa yeni sıfır bir gitar mı ?
İkinci el alacaksan MUTLAKA gitardan anlayan birisi ile gez, görsün baksın çalsın dinlesin daha önemlisi o çalsın sen dinle.

Sıfır alacaksan fark etmez. ikinci el alacaksan fark etmez.

Valla bütçene bakar.

Bi tuner alıver-ucuz zaten. İyi akortlamazsan BOZARSIN kulağını.
Bayağı cahil soruları oldu affola.
Şimdiden bir sürü teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de arkadaşa katılıyorum, strat biraz pahalı yeni başlayanlar için ama alırsan da bir sorun olacabileceğini düşünmüyorum tabi :). Bununla beraber eğer stratta kara kıldıysan yıllara göre gerçekten kalitesi fark edebiliyor stratın. Diğer gitarları pek bilemicem, bayağı zaman araştırdım çünkü strat. İkinci el almanı tavsiye ederim, ama tabi gitardan gitara rahatlık vs. değişebileceği için bu sene üretilen bir gitarı da tercih edebilirsin belki, buna denedikten sonra karar ver. Madem böyle pahalı bir gitar almak istiyorsun, araştır, çok fazla gitar dene ve mümkünse bilen birisi ile beraber dene. Gerçekten çok fazla işe yarıyor.

Amfi içinse, amfiye harcadığın paraya kesinlikle acıma derim. Amfi belki de senin hevesine kırabilecek ya da daha da hevesle çalmanı sağlayabilecek en önemli şey. ( Gitar da var tabi :P )

Ve kesinlikle tuner al.
Sosyal ağlarda paylaş

Abv yanlış anlaşılmış galiba - Clean soundlu rock çalıcam ama metal'e çok bulaşmıycam demek istemiştim.

Amfi gerçekten o kadar mı önemli ? Ben kulaklığı bağlayıp hoparlörden ses almayı düşünmüyordum. Ona rağmen mi ?

Tavsiyeler devam etsin plx.

Bu arada toplam bütçe 2,5-3000'i aşmasın diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

cevapları okumadım direk cvp yazıyorum;
über bir öneriyle gelicem belki karşına ama 5 yıldır gitar çalan-iyi çalamıyorum belki ama deneyimliyim sonuç olarak- biri olarak şöyle birşey önereceğim sana.

paran varmış bayağı ama gidip bu parayı dökme.
neden?
ben gitara başlarken 17-18 yaşındaydım. o zamanlar da şimdiki gibi çok şey dinlerdim lakin en çok dinlediğim şey opeth, katatonia falandı. eğer 3 milyarım olsaydı gider o zaman kendime bir tane ibanez alırdım en pahalısından şimdiye 15 kere elimde patlardı güzelim gitar.

ama pahalı gitar alma dememin tek sebebi sonradan tarzının değişme ihtimali değil. belki 30 yaşındasındır 10 sene daha onları dinleme ihtimalin çoktur.

ama öyle ki. bir insan gitara başlarken bir gitardan ne beklediğini tam olarak anlayamaz. burası kesin. gidip strat alırsan zaten istediğin şeyleri çalamazsın. üzerinde bir modeli hariç humbucker manyetik bile yok stratların. single manyetik var ki single manyetik demek distortionda zorlasan bile crunch tonunu biraz geçersin yani sert distortionlar gerektiren o müzikleri yapamazsın. cılız çıkar sesler.
sen kendine her isteğine az çok yönelecek bir gitar al ki onla geliştir kendini. herşeyi çalabil.

neyse uzun yazdım. genel önerimi söylüyorum.
kendine orta halli bir gitar al. paranı gitarda ilerledikten sonra görüşlerin tam olarak oturduğunda yöneleceğin bir gitara sakla.

o parayla ilerde belki yine strat almak istersin belki gibson les paul alırsın.

ilk arkadaş zaten doğru söylemiş biraz baktım iyi bir amfi al kendine. birde orta halli gitar.

500 liralik bir amfiyle 500 liralik bir gitar diyeyim hatta direk para olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

ekoya katiliyorum, alacagin sesin cogu amfi ve pedal vs.

Eger amacin bir kerede kaliteli gitar amfi olayina girmekse, 3000 liraya cok guzel bir setup olusturabilirsin. Benim sana onerim mg ve valvestate (advanced valve dahil) serisinden uzak durman.... Turk Rock forumlarinda Alim Satim bolumunde cok guzel seyler var. Mesela Marhsall'in JCM serisine bakabilirsin, veya Kadikoyde SRV muzik'te (www.srvmuzik.com) ozlem atav ile gorusmen cok faydali olur. Sana cok basarili malzemeleri cok uygun fiyata onerebilir, yardimci olur.

Eger ufak baslayayim da zaman gectikce buyuturum isleri dersen, 30-60 wattlik Roland amfi alip bir de squire'di, epiphone gibi baslangic malzemesi derim, mydukkan.com dan alinir bunlar.

Ama paran varsa adam gibi gir olaya :)

Sahsen param olur olmaz ben de temiz rock tonlarim icin bir gibson les paul veya SG olayina girecegim, ilerideki hedefin gibson olsun :P
Sosyal ağlarda paylaş

JCM ev için uygun değil.
750 dolar bayılıp attenueator alsan bile müstakil bi evin ve çalışma alanın yoksa işe yaramaz pek.
Zaten adamın istediği tarz da metal değilmiş ben yanlış okumuşum özür dilerim.

Benim fikrim de fender gibi çok pahalı ve spesifik bir gitarla başlamak uygun değil. Daha ucuz ve versatil bir gitar+ kaliteli bir amfi al.
Sosyal ağlarda paylaş

black-ice çok doğru söylemiş. insan gitara başladığında beklentilerini tam bilemiyor hakketen,

yeni başliyorsan sıkılıp gitarı bi kenara koyma olasılığında çok çok fazla, yok abi ben çok hevesliyim kesin bırakmam hiç bırakmam deli gibi çalarım laflarını çok duydum/söyledim.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:

apartmandaydik biz de eko. mis gibi oldu.

Bole hazir kalip kliselerle gelme bana, buram buram yetersizlik kokuyorsun ahfdahdfgs.

olmaz
apartmanda 50 watt üstü bir amfinin power katını kıramazsın
imkansız
komşuları bırak her palm muting de ciğerin titrer ki jcm ler 100 watt yanlış hatırlamıyorsam, stüdyoya bile koyamazsın attenueator olmadan davulun sesini bastırır.

Bu arada power tubeları crankleyerek çaldığını varsayıyorum yoksa bi esprisi yok o amfilerin.
Sosyal ağlarda paylaş

bence 3k gitara yatıracağına süper evladiyelik bi amfi alıp bi de cortx2 al en az 2 sene idare eder seni.
yarın öbür gün gitardan bayarsan amfini satarsın gitar da öle tıngırdatmalık kalır.
ilk önce öğrenme safhasına gitarın sapının ebesini şeyetçeksin.bence stratı şeyetmektense cortu şeyet.
yarın öbür gün fikrin, çalmak istediğin değişirse strat elinde patlar.cortla başlıyıp düzgün öğrenirsen gidip gitarını kendin seçersin ilerde.
ayrıca cortu da parmak egzersizleri, ve çalışmalarında ilerde de kullanırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

cort x serisi de güzeldir de kx serisini nedense daha çok seviyorum ben, x-2 lerde fln paso akord kaçıyor dandik tremolo yüzünden
kx te babalar gibi tone pros var

ben de ikinci el bir cort x2 ile başladım. aldıgımda 2 yıllıktı 2 yıldır da duruyor bende. ama şu an pek de sağlam sayılmaz :D

yani en sağlıklı yol, cort x2 gibi bir gitar ile başlayıp birşeyler kaptıktan sonra gitarda level atlamak. gitarı aldığım eleman da aynı şeyi yapmıştı. ben de ocak sonunda amerikaya gidiyorum. orada fiyatlar da gayet uygun. level 2ye geçebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

abvblizzard said:

Azmodai said:

apartmandaydik biz de eko. mis gibi oldu.

Bole hazir kalip kliselerle gelme bana, buram buram yetersizlik kokuyorsun ahfdahdfgs.

olmaz
apartmanda 50 watt üstü bir amfinin power katını kıramazsın
imkansız
komşuları bırak her palm muting de ciğerin titrer ki jcm ler 100 watt yanlış hatırlamıyorsam, stüdyoya bile koyamazsın attenueator olmadan davulun sesini bastırır.

Bu arada power tubeları crankleyerek çaldığını varsayıyorum yoksa bi esprisi yok o amfilerin.

attenuator kullandik biz verim alabilmek icin :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...