Rajinhear Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Öncelikle merhaba, Birçok server reklamının yapıldığı bu bölümde benim veya herhangi bir arkadaşımın olmayan yabancı bir RP serverının reklamını yapmamı umarım UO'yu eski nooblara öğreten UltimaTR'nin yaratıcılarından oluşan bir topluluk yadırgamayacaklardır. UO'yu zamanında oynamış eski oyuncular şu an 20-35 yaşlarda. Buna nazaranda işten güçten dolayı artık MMORPG'lere zaman ayıramayanlar bulunmakta. Bende bu kişilerden biriyim. Eski oyuncu olduğunu anlatmak için SNN'de oynadığını örnek vermek çok klişeleşmiş olsada , benim oynadığım zamanlarda SNN'de roleplay vardı. Özellikle de Cove'daki, Moonglow'daki RP ve RP yapan kişilere olan saygı benim UO'ya bu kadar bağlanmamın başlıca nedenidir. Bu yüzden RP yapmayı seven ve uzun süre boyunca bilgisayar başında kalıp zaman geçirmeye müsait olmayan arkadaşlar için bu başlığı açma gereği duydum. The Life Ever After UO Shard kısacası TLEA bir RPG community hizmeti veren bir hardcore RP shard. Yabancı bir shard ve server Amerika'da. Serverın webadresine girip göz atabilirsiniz. Fakat giremem uğraşamam diyenler için kısaca anlatayım. Server'ın kendi tarihçesi var ve akşamları kişilerin kalabalıklaştıkları saatlerde günlük questler ve eventler yapılıyor. Bunlar aha orclar şehiri bastı gibi basit şeyler değil. Önceden kararlaştırılmış bir takvimi izleyerek devam eden derin bir altyapıya sahip GMler tarafından düzenlenen veya Oyuncular tarafından gerçekleştirilen olaylar. Bu questler ardından forumda anlatılarak serverın kendi tarihçesine yön veriliyor. RP'yi sadece "Lord'um" "Lady'im" ve "Namarie" sananların kesinlikle göz atmasını tavsiye etmiyorum çünkü oyuncu alımlarıda ingilizce karakter özgeçmişi ile alınıyor ve yaratılan karakterlerin oyunun kendi gidişatına uygun bir şekilde yazılması isteniyor. Tarihçenin değişimine göre oyunun world'ünde oynamalar yapılıyor ve her server patchinde oyunun .mul 'larıyla oynanarak çok başarılı giysiler , silahlar ve zırhlar oyuna ekleniyor. Şehir içindeki evler kiralanabiliyor. Bunun yanında şehirlere o bölgenin Lady'si veya Lord'uyla bir mutabakata varıp , para konusunda anlaşıp evde kurulabiliyor. Şu an Britain'in doğusu saldırıların ardından yeniden yapılandırılıyor ve boş alanlar var. Oyuncular bu şekilde şehrin tam olarak bir parçası oluyorlar. Oyunda en çok başarılı bulduğum şey ise world build. Gerçekten çok başarılı ve değişken. Değişken dememde ki amaç oyunun tarihçesi değiştikçe World'de buna göre değişiyor ve benim şu ana kadar oynadığım serverlar arasında , world'ünü en çok beğendiğim server diyebilirim. World'ü güzel derken random bir world değil. Normal sosaria haritası üstünde oynamalar yapılarak hazırlanmış bir dünya. Oyunda Türkiye tarzı PH yok. Fakat bunun yanında oyunculuğunuz ve katılımınıza göre DP denilen bir puan alıyorsunuz. Dedication point , bunu katılım puanı olarak çevirebiliriz. Bu katılım puanlarını; - Oyunda RP yaparak, - Server'ın Wiki'sine katkıda bulunarak, - Forumda ki yarışmalara katılarak değişik şekillerde kazanabiliyorsunuz. Bu puanların kullanım alanları ise; - Stat arttırmak için (1 DP = 1 Stat point) - Skill arttırmak için (1 DP = 2.0 Skill point) - Eviniz için dekoratif itemlar almak için - Ölmüş karakterinizi canlandırmak için - Karakterinizin adını değiştirmek için diye sıralayabiliriz. Bu shard benim uzun süredir aradığım türde bir serverdı, bu ortamın Türkiye'de sağlanabileceğini de pek sanmıyorum. Zira UO'nun şu an ki oyuncu kitlesini biliyoruz. Çok daha detaylı bilgiyi ingilizceniz varsa forumlardan edinebilirsiniz. Eğer ingilizceniz iyiyse ve UO'da veya normal Roleplay i seviyorsanız, gerçekten kaçırılmaması gereken bir fırsat. Tabi ki OSI'deki kadar buyuk bir RPG oyuncu kitlesi olmasa da yine de bir denemekte fayda var derim. Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkürler. Kayıt olursanız oyun forumundaki nickimde Rajinhear.
Economics Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Sonunda rp nin türkçe yapılmayacağını anlayan bir server çıktı karşıma . Başarılar diliyorum size şu aralar uo oynasam katılmadan duramazdım
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 @economics: ingiliz serveri yalniz sen yanlis anlamissin biraz =)
Economics Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 ABİİİİİİ ben " arkadaşımın serverı " diye okuyup gitmişim sdf
Öne çıkan mesajlar