Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dikkat Dağınıklığı

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Stalka, trolle açık jahs

Bende nispeten yüksek düzeyde bir dikkat dağınıklığı var.

Üniversite öğrencisiyim, bazen hard copy üzerinden, çoğunlukla da soft copy olarak bilgisayar üzerinden ders çalışmam + çeviri yapmam gerekiyor. Ancak özellikle de bilgisayar üzerinden ders çalışırken, gerek mail bakmak olsun, gerek ekşi sözlük okumak olsun sürekli olarak dikkatim dağılıyor.

yeni mail ışığı yansın hemen dikleniyorum, 3 cümle çevireyim hemen foruma refresh atıyorum falan; dolayısıyla da pek çok insanın 1 saatte yapacağı işi benim yapmam 2 saati buluyor (mesela bu başlığı da bir dikkat dağınıklığı krizi sırasında açıyorum)

Profesyonel yardım almam lazım gibi geliyor; ama en azından şu sıralar buna ayırabilecek vaktim yok. Sınavların geçişine kadar beni idare edecek, "stimulant" olarak ne kullanmak gerekir ilaç/doğal yollar / tavsiyeler. Uzun sürede etkisini gösterecek bir çözüm yerine çok daha kısa süreli bir şeylere ihtiyacım var şu anda. Kahve bir çözüm olmuyor diyebilirim bu arada. Bu stimulant'ın beni kendisine bağımlı hale getirmemesi de gerekiyor işin aslı.

Ne dersiniz, nasıl mümkün olur?
Sosyal ağlarda paylaş

profesyonel yardım + ilaç olsun bence çözüm değil.
böyle ufak sorunlar içinde hemen ilaca doktora sarılmayın yapmayın etmeyin.
iradene sahip çıkmayı öğrenmelisin.

önüne hedef koyarak şu saate kadar şu kadar bitiricem gibi kendini şartla. plan yap hatta abart haftalık ne kadar yapman gerektiğini bile belirle.
zora gel azıcık.
interneti olan her bilgisayar da çalışmak zordur bu benim içinde geçerli işyerinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Dikkat daginikligi oyle iradeyle cozulecek birsey olamiyor maalesef.

Genellikle depresif durumlardan kaynaklaniyor. Gerektigi durumlarda ilac almak gerekiyor.

Bir de hiperaktivite ve kafasi cok calisanlarda da sikca gorulen bir durum.

Kurtulmak icin ilac aliyorum su siralar ama ben de pek de basarili olamadi. Yeni basladim gerci zaman gecmesi gerekiyordur belki.
Sosyal ağlarda paylaş

of ayni sey bende de var.
biraz miskinlikten kaynaklandigini da düsünüyordum acikcasi ama normal hayatta da saskinlik olarak karsima ciktigindan beri miskinlikle yakindan uzaktan alakasi olmadigini anladim.

direksiyon dersinde, stajda/iste pür dikkat isteyen yerlerde karsima cikar oldu. baya tatsiz.
hatta bazen insanlarin konusmalarini anlamayip HAA NE GELDIK MI? seklinde cevaplar verebiliyorum.

kafanda cok sey oldugundan da olabilir. tabi bu yine de kolay cözülebilcegi anlamina gelmiyor, kafanda bitiyo falan yalan oluyo genelde.

ha ama yok tüm ugraslara ragmen olmuyorsa nörolojik bi sebebi de olabilir ya da nebliyim guatrdan kaynaklaniyor olabilir mesela.
doktora görünmenin zarari yok bence.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Dikkat daginikligi oyle iradeyle cozulecek birsey olamiyor maalesef.

Genellikle depresif durumlardan kaynaklaniyor. Gerektigi durumlarda ilac almak gerekiyor.

Bir de hiperaktivite ve kafasi cok calisanlarda da sikca gorulen bir durum.

Kurtulmak icin ilac aliyorum su siralar ama ben de pek de basarili olamadi. Yeni basladim gerci zaman gecmesi gerekiyordur belki.

depresyonda mısın tim
Sosyal ağlarda paylaş

bilg. üzerinden ders calismak yalan degil abi.
en iyi bilgiyi internetten buluyorsun.
en iyisi parental control o zaman =P

baska caresi yok. ya adam gibi iradeye sahip olcaksin bu konuda, acmicam msn/mail diceksin ya da gercekten yavas yavas chillaaax modunda ders yapmaya aliscaksin.
ya da komple bakis acini degistirceksin iste.

ha bi de düzensiz bi uyku sistemine sahipsen, onun da cok etkisi oluyodur.
muhtemelen konsantrasyon bozuklugundan dolayi harcaman gereken max ödev süresinin iki katini harciyosun. haliyle uykusuz da kaliyosun. bu düzeni degistirmek lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

Burda ritalin'i tavsiye edicek çok insan vardır diye düşünüyorum ama yine de bi doktora danışmadan herhangi bi ilaç kullanmanı önermiyorum ben.
Onun dışında bana da çok sık olan bi durum bu, annem her seferinde "Hadi lan ordan ders çalışmak istemediğin için kaçıyosun." diyo. Valla istiyorum bazen, odaklanamıyorum ama sdgh.
Müzik dinliyosan çalışırken onu da kapatmanı öneriyorrruum. Çünkü ben hep şarkının sözlerine kayıyorum mesela sonra bazen ayna karşısında şarkıya klip çekerken buluyorum kendimi sdjkfhsjd
Sözsüz müzik dinliyorum diyosan da devam et aga.

Yardımcı olamadım biliyorum. üüü :/
Sosyal ağlarda paylaş

Agalee şimdi şöyle bişey var.

Ritalin, concerta bunlar güzel şeyler, uzun vadede de bir bok yaptıkları yok o kadar gözle görülür şekilde. Yani 7 yıl kullandım ben, hala cin gibiyim maşallahım var, hiperaktivitemi falan kürlemediler, anca alınca işte bi sakinliyorum. Ki bıraktım zaten artık kendimi kasıp çalışıyorum derslerimi.

Sana şöyle diyim mesela concerta 12 saat etkili ağır bir ilaç. Aldıktan yarım saat sora patlıyor, ondan sonra belirli aralıklara veriyor beynine maddeyi. İlk 3 saat civarı çok verimli geçse de ondan sonra yavaş yavaş beynin yorulmaya başlıyor ve en iğrenci bunu hissediyor olman. Göz kapakların ağırlaşıyor, düşünemiyorsun adam gibi bazen, sebzeye dönüşüyosun bir nevi. Ondan sonra 7. saatinde falan bir kere daha güzel kafalara geçiyor, kafanı koyduğun yerden kaldırmayı becerebilirsen 1 saat daha bir çalışma boostu veriyor. Onun üstüne mideni mahvediyor bazen, zaten ilk patladıktan sonra kendini tuvalette buluyosun KAKAAAA diye, iştah keser, abuk subuk bir saatte atarsan imkanı yok uyumanın, vs vs.

Ritalin daha minik bir abimiz, o maksimum 4 saat etkili. O biraz daha bu durumlar için iyi gelmiştir bana. Ama yine de 4 saat kafasını yaşayıp sonra cillop gibi çıkmıyorsun işin içinden. Bu da patlıyor, ama concerta gibi zaman aralıklarıyla değil, bir anda HAYDİ HOPPPAAAA diye uyanıveriyorsun, o an kendini dersine verebilirsen yaklaşık 2 saat kadar roket gibi ders çalışıyosun. En kötü kısmı da bu ilaçların kafası kokoyin kafasına benzediği için kendine güvenin 10 katına çıkıyor bir anda, yani çalıştığın şeyi tamamen anlamasan bile, anladığım kadarı bana yeter diyorsun, patır kütür dökülüyorsun. Ritalin de aynı concerta gibi 3-4 saatin sonunda insanı sebzeye çevirir. Yan etkileri de daha kısa süreli olsa da nispeten çok daha ağırdır. Concerta'da mesela ağzına zorla 2-3 lokma tıkabilirsin, Ritalin aldıktan sonra kusarsın o lokmayı geri kesin dsfsd. Uyku uyumana zaten imkan ihtimal yok. Tabi vücut uyarıldığı için bende sürekli bir kafein ve nikotin isteği oluyor bunları kullanırken, onlar da aç karna mideyi mahvediyorlar falan filan.

Yani arada kullanmak için psikiyatrın verirse yardımcı olabilecek ilaçlar sonuç olarak ama ben 7 yıl kullanmış ve "bu ne be artık eaaah" diye bu yaz bırakmış bir insan olarak sana 2 tane double espresso yazıyorum ders öncesi.

Ki düşün dünyanın en hiperaktif adamıyım, geldim bu kadar yazı yazdım, demek ki isteyince oluyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

öğrenciyken bende öyleydim, biraz piskolojiyle alakalı o durum. ödev yetişemzse bi b planın vardır veya nebilim dersten kalırsan alternatif bi çözümün vardır tarzı şartlanıyor beyin.

çalışmaya başladığımdan beri hiç öyle sorunum yok, elimdeki işimi bitirmeden rahat edemiyorum hatta. ayrıca sanılmasınki baskılı bi yerde çalışıyorum, aşırı rahat kimsenin kimseye karışmadığı, kariyer ve yükselme kavgası olmayan relax bi yerde çalışıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...