Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

katalanlar,thy,pkk,barcelona

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

yanı sebebini haklı veya haksız bularak, başka bir ülkenın ic işlerine karışa biliyormuyuz?

pekala birileride pkk'nın yaptıkları için haklı sebepler bulabilir.

tumuyle karışmamak veya karışmak lazım demiyorum, ama katalanların baskların haklı olduğunu düşünmek, burdan onları desteklemenin baska bir ülkenın ic işlerine karışmak olduğunu değiştirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben devlet değilim ki beni bağlamaz. istediğime karışır burnumu sokarım yani. ha diyorsan devletin yapmaması gerekir, o da devletler arasındaki hukukun belirleyeceği bir iştir. misal bizim iç işlerimize tecavüz etmekte olan bir sürü ülke ve birlik var ama sesimizi çıkaramıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

yani diyorsun ki thy özel bi şirkettir kardeşim ne isterse yapar. o zaman iki gün sonra iberia'nın sitesinde destination: amed/kurdistan görürsen kızmayacaksın. "e onlar haklı bizce yani hem biz şirketiz öyle görüyoruz" derse hiç bişi diyemezsin.

kesinlikle yanlış bu yapılan.
biletinde kürdistan destinasyonu gösteren havayolu şirketleri zaten var. misal austrian airlines. benim dediğim şeyle senin dediğinin alakası yok, ben sadece kendi fikirlerimi belirttim. thy nin yaptığı doğru ya da yanlış demedim. millet bask-katalanlarla pkkyı karşılaştırıyor, ona bir cevap verdim sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizimle kıyaslamak pek doğru değil İspanya'yı, çünkü İspanya hiç bir zaman tam bir ulus devlet olmamış bir coğrafyadır. Her ne kadar Endülüs Emevileri'ni yarımadadan atmak için geçmişte kraliçeleri önderliğinde savaşsalar da, yakın tarihinde 40 yıllık bir diktatörlük görmüş ve aslında pek çok prensliğin birleşmesinden oluşmuş farklı halkları, kültürleri barındıran bir ülkedir.

Ve bizim onların içişlerine karışmamız, taraf tutmamız falan hiç uygun ve çıkarımıza bir tutum değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...