Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni bilgisayar

wanderer

Öne çıkan mesajlar

selam millet

aslinda pek takilmiyordum bu bolume ama yeni bilgisayar almak gundeme gelince size danismamin mantikli olacagini dusundum.

yeni bilgisayar icin ayirabilecegim $2000 param var.
e tabii maximum verimle harcamak istiyorum bu parayi.

bu parayla en iyi nasil bir konfigurasyon alabilirim ve nereden?

mumkunse internet linkerini /varsa tabii/ de verirseniz sevinirim.[hline]kingsofchaos

Sosyal ağlarda paylaş

Gigabyte i845PE
Intel Pentium 4 2.8 Ghz
512 DDR Ram
Seagate 80 GB HDD
Gigabyte Ati Radeon 9700
LG 995 FT 19 inç monitör
LG 16x DVD
LG 52x24x52x CD-RW
Creative Audigy 2 ses kartı

öneriyorum sana[hline]noumanın yaptıgı dogrudur demiyorum ama eger ahlak savunucusu olacaksa medya hepsine karsı olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

ddr öneriyor herkes. pc 400 mhz a kadar hızı var. ama 400 şu an fazla stabil değil. bahsettiğim anakart 333 mü ne, o ddr ram alırsan çok stabil çalışır..

ancak rdram in modası geçmiş şimdi. Devir ddr ram imiş. Çok teknik detayları bilmiyorum. Ama okuduklarım böyle...

Anakart önemli. Asus veya Gigabyte stabil çalışıyor. Ama ben kesinlikle Gigabyte öneririm. Anakrtını alırken mutlaka stabilliğe bakçaksın. Performans ise hep arkaplanda kalcak.
Stabil olmadıktan sonra anakart çok sorun yaratır...[hline]noumanın yaptıgı dogrudur demiyorum ama eger ahlak savunucusu olacaksa medya hepsine karsı olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

sis, via, intel anakart üreten üç firma..

chip'de denilene göre intele yetişememişler henüz. Hem ben via anakartımdan da memnun değilim...

intel alacaksın o kesin.
ama markası ne olcak? Bence gigabyte..[hline]noumanın yaptıgı dogrudur demiyorum ama eger ahlak savunucusu olacaksa medya hepsine karsı olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

düşündüğüm kadarıyla bu bilgisayar seni 3 sene rahat taşır.
ancak ramini 1024 yapman gerekebilir. onun dışında çok iyi bir bilgisayar... şu an en iyi oyunda bile önerilen sistem p4 1.8[hline]noumanın yaptıgı dogrudur demiyorum ama eger ahlak savunucusu olacaksa medya hepsine karsı olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

rd daha hızlı anladığım kadarıyla.
ama yeterinde stabil değil.
ayrıca dergilerde felan da ddr rami övüyorlar..

17 inçten 19 inçe geçtiğim için memnunum valla ben...[hline]noumanın yaptıgı dogrudur demiyorum ama eger ahlak savunucusu olacaksa medya hepsine karsı olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

sistemi iyilestirmek icin (cunku sanirim $2000 su an alinabilcek en iyi sistemleri alamiyor) philips 107e olan monitorumu muhafaza etmeyi dusunuyorum.

dogru bi secim olur mu?

edit: bir de 16x pionner dvd rom 'um var.
bunu da yeni bilgisayara aktarmak mantikli olur mu?[hline]kingsofchaos

[Bu mesaj wanderer1985 tarafından 25 April 2003 11:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hatta bilgisayarı alacağın yer:
yanılmıyorsam konur sokağın bir altında (nilüfer sokak mıydı peh unuttum) balkonunda tulip computer yazan, ama kapısında farklı bir isim olan bir bilgisayarcı olması lazım...

oradan eskiden bir pc almıştım. gayet memnundum. Bulamassan ben seni götürürüm. Eskiden bilgisayarcı, şimdi telefoncu olan bir mağaza vardır bilir misin? Herhalde konur sokak da olabilir şu an kafam karışık. İşte oranın üstü...

(çok güzel tarif ettim beee :) )[hline]noumanın yaptıgı dogrudur demiyorum ama eger ahlak savunucusu olacaksa medya hepsine karsı olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

2000 dolara manyak otesi bir sistem alirsin bu bir RD ram her zaman icin diger ramleri yer bu iki monitor ne kadar buyuk o kadar iyi ben 17 19 24 inche sirayla gectim ordan biliyorum bu uc anakartin rd ram i kaldirsin o makina seni 3 yil kafadan idare eder bu...bı kacti lam[hline]A little less conversation a little more action please
Sosyal ağlarda paylaş

tomshardware ve chip dergisi gayet güzel anlatıyor herşeyi...
onları 2 gün boyunca okudum inceledim. sonra yukardaki sistemi çıkardım kendime..
bazı yanlışlar olabilir ama ben çok sevdim sistemi[hline]noumanın yaptıgı dogrudur demiyorum ama eger ahlak savunucusu olacaksa medya hepsine karsı olmalı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...