Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Selamlar Yeni bilgisayar topluyorum. Su parçaları aldım MSI P55-CD53 Anakart Intel i5-750 CPU 4GB Corsair 1333 MHZ (2*2GB Dual Ram) 128GB SSD Kingston Sabit Disk LG 22* DVD writer Thermaltake kasa 720Watt power supply Coolermaster hyper212 Plus cpu sogutucu MSI 9500GT 1GB ekran kartı Parcaları teker teker taktım. Bilgisayarı baslattıgımda BIOS da sorun yok butun parcaları gorebiliyorum. Windows 7 dvd sini taktıgımda ise bazen loading files ekranında kalıyor. Bazen burayı geçip Starting Windows da kalıyor, bazen de hatalı dosya mesajı cıkıyor. Ubuntu boot edilebilir CD taktıgımda ise memtest yapınca pass:%0 ve binlerce hata buluyor. Ubuntuyu cd den boot etmeye calısırsam ise unpacking yapamıyor ve system halted mesajı veriyor. Tahminim ya CPU da ya da ram lerde bir sorun var. Herhangi bir fikri olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 ramler diyorum ben de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 memtest 64 cek cd ye boot et bi test etsin ramlerini. muhtemelen timinglerde hata var.voltaj yetmiyo olabilir bi ihtimal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 benzer bır memtest sorunu icin yabancı bir forumda da voltaj yetersizliği olabilir diye cevap vermişti birileri. ddr3 ram 1.5 V yazıyor ustlerinde. Sanırım 1.5 gönderiyorum bende. 1.6 ya da 1.7 yapsam mı? Bu arada dual channel oldugundan 1. rami Dimm1 e, 2. rami de dimm 3 e takıyorum. Yani ram slotlarda aynı renk slotlarda duruyorlar. Dün Dimm3 deki rami çıkartıp calıstırdım bu sefer windows repair ekranına kadar çıkabildim :D ama repair bitince restart ediyor sonra gene repair ekranına geliyorum. windows baslatılırken de surekli restart ediyor windows acılıs ekranını goremiyorum suan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 bios update yapmayı denedınmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 yok denemedim. daha yeni aldım zaten parçaları. windowsu yukleyemedigim icin ssd yi laptop a taktım orda yükledim bir de oyle denedim açmayı ama yine açmadı. bios update işini windows dan yapmıyor muyduk? şuan elimde windowsa girmeyen bir sistem var nasıl yapabilirim bios update? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 du$ur abi ram timigleri. 10-10-10-30 felan yap. bi de oyle dene. min 1333 frekasninda cali$acagi icin onu du$uremiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 bios 1.1 miş sürümü baya eski 1.4 yaptım simdi deniyorum olmazsa dedigini yapmaya calısırım bir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 hmm bı etki yapmadı memtest86 ıle taratıyorum suan 900000 error dayım =) pass %0 simdi bu timing leri tam olarak nasıl değiştiriyoruz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 fotograf cekmen lazim biosta ki anlayabilelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 burda buldum screenshotlari $imdi memory-z diye bi olay var advanced options un altinda, sc lerden gordugun gibi. orada timingler hep auto dur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 msn den halledelim gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 heh gidişat hakkında bilgi vermem gerekirse memtest yaptım 2 ram takılı iken ama testi geçen kısım yok sırf error birikiyor sonra timing leri değiştirdik 10 10 10 30 yaptık 2 channel icin de gene değişmedi sonra dimm 3 deki rami dimm 1 e takıp dimm 1 dekini cıkardım gene aynı dimm 1 dekini bırakıp dimm 3 dekini cıkardıgımda ise memtesti geçtim 0 hata ile sonra windows baslatma ekranına gelip gene restart yedim bios dan ayarları geri alıp denedim gene rstart atıyor memtest ise %100 pass simdi windows 7 64 bit dvd sini takip formatliyorum ssd yi windows kurulumundayım bakalım gidisat nası olacak eğer windows kurabilir ve calıstırabilir isem bozuk rami geri gönderip yeni bir çift corsair ddr 3 1333 mhz alıcam gonderdigim ram de gelince 8gb ram olur herhalde =) eğer suanki kurulum calısmaz ise o zaman ne yaparım henuz karar veremedim neticede ram bozuk geri gondersem tekrar calısan ram gelene kadar ocak ayı olacak. o zaman da sistemin düzgün calısabilecegi hakkında garantim yok. çevreden ödünç ddr3 ram alıp denemem gerekebilir ama acıkcası londra da pek geek arkadas ortamım yok :D hmm hmm hmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 ha bu arada 2 gundur sarfettigim enerji ve harcadıgım saat karsılıgı olarak minimum bir 4000 kalori yakmısımdır ögünleri atlayarak 30 liralık yemek tasarrufu yaptım bunun yanında ortalama bir 150 pound kadar iş kaybım var ne kadar beynimi yemiş olsamda ve saglam bir baş ağrısı yapsada gülü seven dikenine katlanır diyerek kendimi avutmaya calısıyorum. umarım sorunları çözdüğümde yıllardır zevkine varamadıgım masaüstü pc keyfini yaşarım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2009 evet 7 dk da windows 7 kurulumu tamamlandı ve sistem suan calısıyor. 2 gb ram takılı sadece. sanırım ram i geri iade ederken birlikte gondermem gerek aksi halde yenisi geldiginde dual channel olayında sorun olucak. iki ihtimalim var ya amazon a geri gonderip paramı geri isteyecek ve tekrar siparis vericem ya da corsair e urunu postalayip onlardan yeni urun bekleyecem. sanirim amazon a geri gonderip hemen siparis vermem daha iyi olacak. elime ulastıgında yenisini takar bozuk olanı geri gonderirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar