Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pc baslatamama sorunu

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Selamlar

Yeni bilgisayar topluyorum. Su parçaları aldım

MSI P55-CD53 Anakart
Intel i5-750 CPU
4GB Corsair 1333 MHZ (2*2GB Dual Ram)
128GB SSD Kingston Sabit Disk
LG 22* DVD writer
Thermaltake kasa
720Watt power supply
Coolermaster hyper212 Plus cpu sogutucu
MSI 9500GT 1GB ekran kartı

Parcaları teker teker taktım. Bilgisayarı baslattıgımda BIOS da sorun yok butun parcaları gorebiliyorum.
Windows 7 dvd sini taktıgımda ise bazen loading files ekranında kalıyor. Bazen burayı geçip Starting Windows da kalıyor, bazen de hatalı dosya mesajı cıkıyor.

Ubuntu boot edilebilir CD taktıgımda ise memtest yapınca pass:%0 ve binlerce hata buluyor. Ubuntuyu cd den boot etmeye calısırsam ise unpacking yapamıyor ve system halted mesajı veriyor.

Tahminim ya CPU da ya da ram lerde bir sorun var. Herhangi bir fikri olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
benzer bır memtest sorunu icin yabancı bir forumda da voltaj yetersizliği olabilir diye cevap vermişti birileri.

ddr3 ram 1.5 V yazıyor ustlerinde. Sanırım 1.5 gönderiyorum bende. 1.6 ya da 1.7 yapsam mı?

Bu arada dual channel oldugundan 1. rami Dimm1 e, 2. rami de dimm 3 e takıyorum. Yani ram slotlarda aynı renk slotlarda duruyorlar. Dün Dimm3 deki rami çıkartıp calıstırdım bu sefer windows repair ekranına kadar çıkabildim :D

ama repair bitince restart ediyor sonra gene repair ekranına geliyorum.

windows baslatılırken de surekli restart ediyor windows acılıs ekranını goremiyorum suan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
yok denemedim. daha yeni aldım zaten parçaları. windowsu yukleyemedigim icin ssd yi laptop a taktım orda yükledim bir de oyle denedim açmayı ama yine açmadı.

bios update işini windows dan yapmıyor muyduk?
şuan elimde windowsa girmeyen bir sistem var nasıl yapabilirim bios update?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
heh gidişat hakkında bilgi vermem gerekirse

memtest yaptım 2 ram takılı iken ama testi geçen kısım yok sırf error birikiyor

sonra timing leri değiştirdik
10 10 10 30 yaptık 2 channel icin de
gene değişmedi

sonra dimm 3 deki rami dimm 1 e takıp dimm 1 dekini cıkardım gene aynı
dimm 1 dekini bırakıp dimm 3 dekini cıkardıgımda ise memtesti geçtim 0 hata ile

sonra windows baslatma ekranına gelip gene restart yedim
bios dan ayarları geri alıp denedim gene rstart atıyor
memtest ise %100 pass

simdi windows 7 64 bit dvd sini takip formatliyorum ssd yi
windows kurulumundayım bakalım gidisat nası olacak

eğer windows kurabilir ve calıstırabilir isem bozuk rami geri gönderip yeni bir çift corsair ddr 3 1333 mhz alıcam
gonderdigim ram de gelince 8gb ram olur herhalde =)

eğer suanki kurulum calısmaz ise o zaman ne yaparım henuz karar veremedim neticede ram bozuk geri gondersem tekrar calısan ram gelene kadar ocak ayı olacak. o zaman da sistemin düzgün calısabilecegi hakkında garantim yok. çevreden ödünç ddr3 ram alıp denemem gerekebilir ama acıkcası londra da pek geek arkadas ortamım yok :D

hmm hmm hmm
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
ha bu arada 2 gundur sarfettigim enerji ve harcadıgım saat karsılıgı olarak minimum bir 4000 kalori yakmısımdır
ögünleri atlayarak 30 liralık yemek tasarrufu yaptım
bunun yanında ortalama bir 150 pound kadar iş kaybım var
ne kadar beynimi yemiş olsamda ve saglam bir baş ağrısı yapsada gülü seven dikenine katlanır diyerek kendimi avutmaya calısıyorum.

umarım sorunları çözdüğümde yıllardır zevkine varamadıgım masaüstü pc keyfini yaşarım =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
evet 7 dk da windows 7 kurulumu tamamlandı ve sistem suan calısıyor. 2 gb ram takılı sadece. sanırım ram i geri iade ederken birlikte gondermem gerek aksi halde yenisi geldiginde dual channel olayında sorun olucak.

iki ihtimalim var ya amazon a geri gonderip paramı geri isteyecek ve tekrar siparis vericem

ya da corsair e urunu postalayip onlardan yeni urun bekleyecem.

sanirim amazon a geri gonderip hemen siparis vermem daha iyi olacak. elime ulastıgında yenisini takar bozuk olanı geri gonderirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...