Brigand Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 aquila said: nasa en kralini, guclusunu degil de, en basidini kullanma kafasinda, minimalist. ooo neler neler yaparim bunla ben degil, istedigimi duzgun yapsin yeter. elbette öyle, marsa world of warcraft gönderip robotlara oynattıracak değiller nasaya işlemci hediye edecem olayını ciddiye aldı arkadaş, başka işlemci hediye et diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 programlamaya giriş için nasanın programlarından mı yazmak gerekiyor anlamadım ben şimdi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 konuya donun lan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Arkadasim kendi mantiginla kurup ona gore konusuyorsun. Bense islerin nasil yurudugunu anlatiyorum. Hani boyle mantiginla herseyi cozebilecek yanilgisina dusmusken bir de kalkip "senelerdir ogrenemedigimiz seyi iki gunde cozmussun" diyorsun. Bundan daha dogal ne olabilir ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Devokai said: İYİ DE İŞTE O İŞLEMCİYİ NEDEN .NET İLE İSRAF ETSİNLER of. drama oluyor topik, behlül kaçar. .net israfı. salak microsoft işte ben .net yüklesinler demedim zaten, ama isteseler yüklerler. .net C++ ile yazılı demek istediğim şey C++ o kadar güçlü ki onla .net gibi birşey de yapılabiliyor, uzay araçlarında da kullanılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 bosphorus said: programlamaya giriş için nasanın programlarından mı yazmak gerekiyor anlamadım ben şimdi.. aynen öyle eet. repeat dere tepe düz git >if kaya=1 then üstünden tırman >if takla=1 then kendini düzelt if subulundu=1 then >eve telefon until subulundu=1 aha -dili mili de belli diil- nasa programı. hadi girdin olaya hayırlı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 congratulations.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 di said: Arkadasim kendi mantiginla kurup ona gore konusuyorsun. Bense islerin nasil yurudugunu anlatiyorum. Hani boyle mantiginla herseyi cozebilecek yanilgisina dusmusken bir de kalkip "senelerdir ogrenemedigimiz seyi iki gunde cozmussun" diyorsun. Bundan daha dogal ne olabilir ki ? bir mesajını hatırlıyorum senin "bilmemnerden bilg mühendisleri gelmişlerdi, birşey bilmiyorlardı. üniversite mezunu diplomalı insanların bilgisi buysa piyasada bu kadar diplomalı işsiz olması normal" gibi birşeydi. nedendir bilmiyorum ama üniversite mezunlarını küçük görmeye çalışıyor, onların aslında az şey bildiğini, üniversitede onlara birşey öğretilmedini düşünüyorsun. insan kendini geliştirirse geliştirir diye düşünüyorsun muhtemelen. ama öyle değil işte. her meslekte olduğu gibi bu meslekte de çürük elmalar var. Üniversiteler de bir işe yarıyor aslında. Sadece boş ve kızların erkeklere daha kolay verdiği yerlerden biraz daha fazlası üniversiteler biliyormusun? mesela senin 2 günde öğrendiğin şeyi 2 yıl boyunca öğretmesinin geçerli nedenleri var. ps: birkaç mesaj yukarıda yine bilgisayar mühendisliği ile ilgili atıfların vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 said: ne adamlar gördüm üniversite okuyamamış, ne üniversite okumuşlar gördüm adam olamamış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Of of ... Boyle -kendi capinda- hakli gorunen ama aslinda bir degeri olmayan analizler yapacagina, kendi mesajlarini okuyup celistigin noktalari bulsan kendine daha cok faydasi olur. Hatta hepimize daha cok faydasi olur. Bu kadar delirtmezsin insanlari sacma sapan iddialarinla inadinla. Universitelerde bazilari curuk diye birsey yok. Gelip giden egitim sistemi sebebiyle universitelerin ve verilen egitimin cok buyuk bir kismi cop zaten. Bilgisayar muhendisligi ogrencilerine ve programlama dersi alan farkli bolumlerde bir donemden fazla derslere girdigim icin soyleyebiliyorum bunu rahatca. Ne ogrendiklerini ne gorduklerini biliyorum. Bir cok hocanin nasil yetersiz oldugunu ve geri kalaninin cogunun da bildigini anlatamadigini kendi gozlerimle gormus biriyim. O yuzden bunlarin hepsini gecelim. Kucuk goruyorum diye birsey yok, neyse onu soyluyorum. Bir yazilim dili sadece syntax'iyla vardir. Geri kalan hersey -daha onceki mesajlarimdan birinde oldugu gibi- algoritmadir, matematiktir, design pattern'dir. Birinin yetenegini digerine aktarmanin yolu da budur zaten. Syntax'i bildigin anda dili bilmis oluyorsun. Sinirlarini bilmeni saglayan seyler yine syntax'in otesinde saydigim diger etkenlerdir. Dolayisiyla bir sinir olmadigi icin "onu da ogreneyim bunu da ogreneyim siniri yok allah kahretsin senelerdir calisiyorum" triplerine girmek super salakca bir olay. Bu olay budur. Otesi yoktur. Ha dersenki ben derleyici davranisini inceliyorum ben de sana hangi birini diye sorarim? Dersen ki isletim sistemi ozelliklerini inceliyorum degiskenlik gosterebilecegi icin derim ki o noktada yazilim dilini ve syntax'ini asmis oluyorsun. Dersen ki islemcinin flag'larini inceliyorum orada yine microislemciler dunyasina girmis oluyorsun. Ne diyeyim daha ? Bir de sacma ornekler ve bilmedigin konularda inat etme olayin var. Nasa islemcisi muhabbetinde gayet guzel curudun. Sen ne kadardir bu isle ugrasiyorsun bilmiyorum ama ben ilk odul alan yazilimimi yaptigimda ortaokuldaydim daha. Liseli birinin odevini yapmistim kendimi gosterecegim diye. O zamandan beri belki yasin kadar dile bulastim, inceledim. Bu sebeple burada ben dahil birden fazla kisi A derken B diye inat edip sacmalaman hakaret gibi geliyor bana. Ve algiladiginin aksine hor gorulen sen ve hor goren biz degil, bu kadar hayat deneyimini hice sayan sensin. Ustelik dedigim gibi tek kisi de degilim. Seninle ayni bolumu okuyan adamlarin dediklerini de cigneyip geciyorsun sacmalik edasiyla. O yuzden yapma. Yok universiteyi hor goruyormusum bok ediymis yok buduymus gec bunu. Bir de soyledigin sey yine kendinle calisiyor; universiteleri hor goruyorsun, CS bolumunde okudugum icin direk bilmiyor oluyorum senin gozunde diyorsun da kendi kendini gelistirmeye inanan biri olaraktan nasil dusuneyim boyle birseyi ? Yazdiklarin cizdiklerin neyse ona gore yaziyorum ciziyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Brigand said: aktiftablet said: Herkes çok iyi bilince tartışma böyle oluyo demek ki. Bilgisayar mühendisliği yapan kaç tane bilgisayar mühendisi var o da ayrı bi merak konusu benim için. benim için merak konusu olan ise bilgisayar mühendisi olmayıp kendini bilgisayar mühendisi sanan kaç kişi var sorusu. "Bilgisayar mühendisliği" devletin onayı ile üniversitelerin verdiği bir ünvandır, altında en az bir rektör ve bir dekanın imzası bulunur. Kimse yanlışlıkla kendini bilgisayar mühendisi falan zannetmez yani, yok öyle bir ihtimal. Benim söylemeye çalıştığım, Türkiye'de bilgisayr bilimiyle öyle çok ciddi uğraşılmadığı. Programcı, çözüm geliştirici, mühendis olmak ayrı bişey. İhtiyaca cevap verdikten sonra, ister C ile ister lolcode ile ver. Programlamaya ilgi duyup, "ne yapsam" diye basitçe soran insana kalkıp nasanın uzay araçlarından, main'in dönüş tipinden dem vurmanı hiçbi mantığı yok. edik. Bu son paragraf tek kişiye değil genele bi hitabetti, belirteyim dedim edik2 bilg mühendisi olmayıp da kendini sananlar demiş zaten brigand :) aynı şeyi söylemişz yani =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 zaten çok kolayda vermiyorlar ünide yanlışın var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 bosphorus said: said: ne adamlar gördüm üniversite okuyamamış, ne üniversite okumuşlar gördüm adam olamamış.. orası öyle tabi, ben bu adama bilgisiz demiyorum zaten, bilgili. birçok bilg, yazılım müh mezunun da pratikte/uygulamada kesinlikle bilgilidir. yalnız bütün üniversite mezunlarını küçük görmek yanlış birşey. üniveristesini adam gibi okuyan bilgilenen adam nirvanaya ulaşır. üniversiteler zaten bilgiye açılan kapılar, bilginin kafalara zorla sokulduğu yerler değil. o kapılardan giren var, girmeyen var, kapı kapı durmayan var. ondan dolayı hele hele 2 yıldır öğrenemediğiniz şeyi 2 günde öğrendim çok normal demek yanlış değil artık ayıp adamlar profesor olmuş, amerikada avrupada hatta askeriyede çalışmış, ne projelere imza atmış, neler geliştirmiş üretmiş kitaplar yazmış, sonra gelmiş bize ders gösterirken C/C++'ı öğretmek 2 yıl sürer, 3-4 aylık iş değil bu demiş. sonra sen kalkmışın 2 gün demişin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 im dat. tam da 112 post olmus peh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Brigand said: adamlar profesor olmuş, amerikada avrupada hatta askeriyede çalışmış, ne projelere imza atmış, neler geliştirmiş üretmiş kitaplar yazmış, sonra gelmiş bize ders gösterirken C/C++'ı öğretmek 2 yıl sürer, 3-4 aylık iş değil bu demiş. sonra sen kalkmışın 2 gün demişin. Git sor bakalim ayni adama sadece syntax ogrensek kac gun surer diye. Universiteye gidenlerin cogunun zerre kadar bilgisi olmuyor gorecegi konularda. Pedagoji editimi almadan dil syntax'ini, algoritmayi, IDE'leri ve derleyicileri, isletim sistemleri farkliliklarini, islemci farkliliklarini anlatmaya calisiyor adamlar. Dolayisiyla gayet genis bir yelpaze icin 2-3 sene diyorlar. Alakali bolumde okuyan biri olarak hala "evet syntax 2 gunde ogrenilebilir" diyemiyorsun ona yaniyorum. Dunyadan haberin yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 vaniLLe said: im dat. tam da 112 post olmus peh. Düşün bu admalrla meslektaş olucaksın, iş arkadaşlrın olucak, bütün muhabbetlerinn böyle olucak hayatının büyük çoğunluğu bu şekilde geçicek. Bence başlamadan dön :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 ve xkcd yi anlayabileceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 di said: Of of ... Boyle -kendi capinda- hakli gorunen ama aslinda bir degeri olmayan analizler yapacagina, kendi mesajlarini okuyup celistigin noktalari bulsan kendine daha cok faydasi olur. Hatta hepimize daha cok faydasi olur. Bu kadar delirtmezsin insanlari sacma sapan iddialarinla inadinla. Universitelerde bazilari curuk diye birsey yok. Gelip giden egitim sistemi sebebiyle universitelerin ve verilen egitimin cok buyuk bir kismi cop zaten. Bilgisayar muhendisligi ogrencilerine ve programlama dersi alan farkli bolumlerde bir donemden fazla derslere girdigim icin soyleyebiliyorum bunu rahatca. Ne ogrendiklerini ne gorduklerini biliyorum. Bir cok hocanin nasil yetersiz oldugunu ve geri kalaninin cogunun da bildigini anlatamadigini kendi gozlerimle gormus biriyim. O yuzden bunlarin hepsini gecelim. Kucuk goruyorum diye birsey yok, neyse onu soyluyorum. Bir yazilim dili sadece syntax'iyla vardir. Geri kalan hersey -daha onceki mesajlarimdan birinde oldugu gibi- algoritmadir, matematiktir, design pattern'dir. Birinin yetenegini digerine aktarmanin yolu da budur zaten. Syntax'i bildigin anda dili bilmis oluyorsun. Sinirlarini bilmeni saglayan seyler yine syntax'in otesinde saydigim diger etkenlerdir. Dolayisiyla bir sinir olmadigi icin "onu da ogreneyim bunu da ogreneyim siniri yok allah kahretsin senelerdir calisiyorum" triplerine girmek super salakca bir olay. Bu olay budur. Otesi yoktur. Ha dersenki ben derleyici davranisini inceliyorum ben de sana hangi birini diye sorarim? Dersen ki isletim sistemi ozelliklerini inceliyorum degiskenlik gosterebilecegi icin derim ki o noktada yazilim dilini ve syntax'ini asmis oluyorsun. Dersen ki islemcinin flag'larini inceliyorum orada yine microislemciler dunyasina girmis oluyorsun. Ne diyeyim daha ? Bir de sacma ornekler ve bilmedigin konularda inat etme olayin var. Nasa islemcisi muhabbetinde gayet guzel curudun. Sen ne kadardir bu isle ugrasiyorsun bilmiyorum ama ben ilk odul alan yazilimimi yaptigimda ortaokuldaydim daha. Liseli birinin odevini yapmistim kendimi gosterecegim diye. O zamandan beri belki yasin kadar dile bulastim, inceledim. Bu sebeple burada ben dahil birden fazla kisi A derken B diye inat edip sacmalaman hakaret gibi geliyor bana. Ve algiladiginin aksine hor gorulen sen ve hor goren biz degil, bu kadar hayat deneyimini hice sayan sensin. Ustelik dedigim gibi tek kisi de degilim. Seninle ayni bolumu okuyan adamlarin dediklerini de cigneyip geciyorsun sacmalik edasiyla. O yuzden yapma. Yok universiteyi hor goruyormusum bok ediymis yok buduymus gec bunu. Bir de soyledigin sey yine kendinle calisiyor; universiteleri hor goruyorsun, CS bolumunde okudugum icin direk bilmiyor oluyorum senin gozunde diyorsun da kendi kendini gelistirmeye inanan biri olaraktan nasil dusuneyim boyle birseyi ? Yazdiklarin cizdiklerin neyse ona gore yaziyorum ciziyorum. - benim okuduğum üniversitede işler biraz farklı yürüyor. - ayrıca bir dile sadece syntaxtır diyen adamla da dil tartışması yapamayacam daha fazla. ben 14 yaşımdan beri bu işle uğraşıyorum, bilmek istedin galiba. 17 yaşımda da amerikadan çalışma teklifi aldım. dediğim şeylerin de birbiri ile çeliştiği yok, anlamazsan çelişkili gelmesi de doğal. C/C++'ı 2 günde anlayan adamdan bunu beklemezdim ama, demek istediğim şey üniversite okumuş okumamış senin için hiçbir farkı yok. üniversitelerde bilgi verilmyior sanıyorsun. demişsin zaten hocalar yetersiz diye, belki öyledir senin bildiğin yerlerde, benim okuduğum yerde böyle değil olaylar ama. bir kıyaslama yapsam anlarsın ama yapmak istemiyorum hoş bir kıyaslama değil. buradaki çoğu insan benimle hemfikir. benim bu konuda demek istediğim şey "programcılığa başlayacaksanız java, c#", ki vanilleye önerim de c#'tı. bak bakalım kaç kişi c# demiş gör kaç kişi benle hemfikir. diğer konular konu dışına kayan şeyler ki onlarda da birçok hemfikir insan var. tabi sen kendini doğru görmeye devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 YETER LAN! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 slm ben 6 yaşımdan beri programcıyım bye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Harun Yahya 2. Istedigin yeri al, gerisini birak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 diyorum ya bir dili sadece syntax olarak görüyorsan tamamdır. işte böyle gören insanları bizlerden ayıran fark burada. ha çok istiyorsan syntax 2 günde öğrenilmez ama birkaç haftada öğrenirsin. çok kasarsan 7 günün altına çekersin. ne kadar öğrenirsen öğren asla tamamını da öğrenemezsin. ayrıca bir dilin mantığını, nesnelerin, yapıların anlamını öğrenmedikten sonra bir anlamı yok. mesela örnek, sadece syntax gibi duruyor. bana orada & çevresindeki parentezlerin neden olduğunu söyleyebilirmisin, onları kaldırınca kod çalışmayacak çünkü. veya bu kodun ne yaptığını. hatta ne mantıkla çalışıp neden bu koda ihtiyaç duyulabileceğini? template int f(T(&)[s]){return s;} dediğim gibi, en büyük fark burada oluştu işte, kendi ağzınla söyledin. aslında üniversiteye girmeden ben de (3. yılımda girdim çünkü) dil ne ki bak bikaç gün sonra yaz kodla yapıştır diyordum. o dereceye gelmiştim ki kodlama benim için hiçbirşey olmuştu. javascripti filan 1 gecede öğrenmiştim. ama üniversiteye girdikten sonra "vay be, bu işler böylemiydi" dedim, daha neler varmış dillerin içinde, bilmediğim neler varmış dedim. bakış açım genişledi. şu anda sen at gözlükleriyle bakıyorsun mesela, bu konuda da gözüktüğü gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 di said: Brigand said: adamlar profesor olmuş, amerikada avrupada hatta askeriyede çalışmış, ne projelere imza atmış, neler geliştirmiş üretmiş kitaplar yazmış, sonra gelmiş bize ders gösterirken C/C++'ı öğretmek 2 yıl sürer, 3-4 aylık iş değil bu demiş. sonra sen kalkmışın 2 gün demişin. Git sor bakalim ayni adama sadece syntax ogrensek kac gun surer diye. Universiteye gidenlerin cogunun zerre kadar bilgisi olmuyor gorecegi konularda. Pedagoji editimi almadan dil syntax'ini, algoritmayi, IDE'leri ve derleyicileri, isletim sistemleri farkliliklarini, islemci farkliliklarini anlatmaya calisiyor adamlar. Dolayisiyla gayet genis bir yelpaze icin 2-3 sene diyorlar. Alakali bolumde okuyan biri olarak hala "evet syntax 2 gunde ogrenilebilir" diyemiyorsun ona yaniyorum. Dunyadan haberin yok. tamam da verimli yazmak var hakim olmak var, en temel öğeleri iki günde öğrenen adam ne yapabilir ki ? uzun bi süre boyunca sürekli kendini geliştirirsin. ikinizin de orta noktası aslında tartışmanız çok saçma olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
flashPlayer Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 actionscripte başla en güzeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 mesajı gördüm sonra nicke baktım şok oldum dgfdfgf bide hadi C++'ı çözen ve kolay diyen arkadaşlar 2 satır kodun ne yaptığını neden nasıl yaptığını söyleyin bakalım bulamazsınız değil bulursunuz, belki zaten bileniniz var, belki o dakika içinde bulan olur, ama C/C++ basit diyenlere ve 2 günde çözenlere demek istediğimi daha iyi anlatmış oluyorumdur muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar