Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programciliga giris hakkinda sorular.

vaniLLe

Öne çıkan mesajlar

cs'e zaten merakim vardi kendimi daha cok gelistirmek istiyorum.
bu konuda bi kac sorum olcak, basliyorum;

programciligi merak ediyorum. neyle baslamami tavsiye edersiniz?

program gelistirebilecegim yazilim olarak ne önerirsiniz?
C, C++ veya java? kaynak önerirseniz cok iyi olur.
pdf, kitap, site, tutorial farketmez.

en basit kodlama dili nedir yeni baslayanlar icin + önerebileceginiz programlar var mi kod yazmak icin?

herhangi bir öneriniz varsa, tecrübeli programci arkadaslar öneri verirse cok mutlu olurum.

cok sordum galiba, evet.
cevaplar icin tesekkürler simdiden. =P
Sosyal ağlarda paylaş

cs'e merakım vardı demişsin sonra programcılık demişsin. çok farklı diye düşünüyorum. gerçekten algoritmalara falan merakın var teorik mi öğrenmek istiyorsun, yoksa program yazayım işime yarayan şekilde mi diye düşünüyorsun?

ilk seçeneği seçiyorsan gg.
ikinci seçeneği seçiyorsan kendine uygun bir dil bulup başlayabilirsin ki pek çok öneri gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

biz C ve C++ ile baslamistik unide ogrenmeye, C guzeldi daha anlasilirdi C++'a gore baslayan icin.

Netten Introduction to C diye aratirsan binbir tane guzel tutorial cikar. hepsi de hemen hemen ayni sekilde anlatir. Tavsiye ederim.

Daha tecrubeli arkadaslarin baska tavsiyesi de olur elbet. ama benim tavsiyem bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

cs'e merakım vardı demişsin sonra programcılık demişsin. çok farklı diye düşünüyorum. gerçekten algoritmalara falan merakın var teorik mi öğrenmek istiyorsun, yoksa program yazayım işime yarayan şekilde mi diye düşünüyorsun?

ilk seçeneği seçiyorsan gg.
ikinci seçeneği seçiyorsan kendine uygun bir dil bulup başlayabilirsin ki pek çok öneri gelir.

algoritmaya falan gerek yok, program yazmak istiyorum sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Nilcim, ilk olarak amacin ne, ona gore dil secmek daha mantikli.
C# ve Java birbirine cok benziyor. Ben Javaciydim eskiden, C#'i gorunce goruslerim degisti, ama evde ugrasmak icin Java cok daha kolay bence.

C ve C++'a girmene gerek yok, ogrenmen cok daha zorlasir. Ama her zaman gecerli bi kaide de var tabi, C/C++ yazan adam her seyi yazar :) Yine de benim onerim 100% object oriented bir dille baslaman, insan mantigina en yakin sey (bence) o cunku.

Kitaba gerek olmadigini dusunen bircok insan olsa da internet varken, bence O'Reilly'nin java kitabini alip javaya baslayabilirsin. Netten okumak kitaptan okumak gibi olmuyor.

Hadi bakalim insallah yakinda senin de sorularini goruruz burada :)
Sosyal ağlarda paylaş

bosphorus said:

html > css > javascript + php

birazcık da ps bil para da var işin ucunda

WEB için bunlar lazım galiba di mi?

benim de var hevesim merakım ama kullanışlı programlar üreteyim geliştireyim diye bi arzum hiç olmadı daha çok küçük veya orta düzeyde web projelerinde kendi kendime yetebilmem için geliştirmek istiyorum kendimi. Tasarım konusu bir yana programcılık da daha doğrusu php gerekliymiş en çok. Nedir ne değildir tam bilmiyorum cahilim henüz tabii
Sosyal ağlarda paylaş

HTML, CSS, JS, PHP bunları ayrı ayrı kullanmıyosun zaten pek. Sadece HTML ile de bi şeyler yapılabilir ama öyle kalır. Estetik ve kullanıcının rahatı için CSS ve JS de işin içine giriyo. Bi de basit anlamda sayfa içeriği otomatik değişsin dedin mi PHP'yi de araya kat.

Yalnız programlama mantığını oturtmadan OOP'a başlamak biraz ağır kaçmaz mı? Onun için genelde C ile başlayıp C++'a, ordan da C# ve Java'ya dal derim de, bu da bikaç sene alır en az. Gerçekten programcı olmak istiyorum diyosan bana kalırsa C/C++ ve bikaç sene şart.
Ama ufak tefek programlar yapayım, notepad gibi basit şeyler olsun falan diyosan Java'dan ziyade C# derim ben. Microsoft bu konuda gayet başarılı bence. Çabucak bi şeyler üretebiliyosun. "Oraya buton koyayım, şuraya textbox, şurda da bi radio button olsun, adam tuşa basınca şu hesaplansın" dedikten sonra bunları gerçeklemek çok kolay. Koy bi tuş, üstüne çift tıkla, doldur metodun içini olsun bitsin. Bi de, hem MSDN çok güzel bi kaynak, hem de C# o kadar popüler bi dil ki, aradığın bi şeyi anında buluyosun. Visual C#'ın beleş sürümü olduğunu da katmak lazım araya tabi.

Hemen başlamak için http://www.microsoft.com/express/vcsharp/ sdfkjshd
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...