NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Linux tabanlı - Mysql 5.1.30 sürümlü - PhP 5.2.11 sürümüne sahip bir hostum var. cPanel kullanıyor (hostgator). Phpbb3 son sürümünü indirip sunucuya attım. Hatta sinirlenip hem /www dizinine hemde /home dizinine attım. İnternetteki kurulum hakkında yardımları dikkate alarak http:// www .xxx.com/phpbb3/install diyerekten başlatmaya çalıştım kurulumu ama 404 hatası aldım. Bu arada error loglarında her denememde şu hatayı verdi. [error] [client 85.108.206.18] File does not exist: /home/shufta/public_html/phpbb3 Nerde hata yaptım acaba bilgisi olan varmı bu konuda. Şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 baya oldu ama public_html yani www içine atıcaksın işte. sonra.www.siteninadı.com yazıcaksın, o sana rehber oluyor zaten. contrib ve install klasörlerini sildiriyordu, bi de tabi hepsinden önce, cpalden bi veritabanı oluşturup, kullanıcı oluşturup all privillages ile kullancıyı veri tabanına ekliceksin, kurulum 5 dakka sürer ya. paslanmışım bunu farkettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 http:// www .xxx.com/phpbb3/install yerine http:// www .xxx.com/install denedin mi? Veya: www klasörüne nasıl koydun bu phpbb i? Hangi dosya klasör altında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Veritabanı oluşturdum. Kullanıcıda oluşturdum. Kullanıcıyı veritabanına ekledim all previlages ile. 5 dakika değil saniyeler bile sürmedi :) /public_html içine attım phpbb3 adında dosyayı. /www ile /public_html aynı dizin. Off çıkamadım bi türlü bu işin içinden delircem. Edit: Hatta size ss atayım ben 2 tane daha açıklayıcı olur. Resim1 Resim2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Hostun error loglarında her denememde şu yazıyo [error] [client 85.108.206.18] File does not exist: /home/shufta/public_html/phpbb3 Bununla bi ilgisi olabilirmi acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 abi phpbb3'ün içini CTRL + A ile www'nin içine attın di mi. sonra www.sfkjhfdk.com yazınca ne çıkıyo hangi ekran? VER ŞİFRENİ KURAYIM DELİ OLDUM ksdjf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 phpbb3 ün içindeki config dosyasına veritabanı kullanıcı adı bilgilerini falan girdi nmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 config dosyasını notepad ile açtım, bunun içi boş, buraya ne yazılması lasım. bende düşünüyordum haybeden niye onu oluşturuyoruz diye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 config-sample.php vardır. yok mu? adını değiştir confi.php yap. bi web editör bişiyle aç gerekli bilgileri gir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 http://img18.imageshack.us/img18/1020/dffga.jpg dbname user passs'i giriceksin işte tırnakların içine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Kasmaya gerek yok bu kadar. Olay gözüküyor. Yükleyememişsin sen dosyaları... Phpbb 4kb büyüklüğünde bişiy değil: Ve o tür panelden bu tür dosyaları upload etmen imkansız diyeyim... Onlar sadece tek tek dosya uploadını destekliyo flm böle bişi. Hostingi aldığında sana gelen mailde bilgileri vardır ftp hakkında. Normalde bir ftp aracı kullan derdim fakat kısayolu da var: windowsda "bilgisayarım"ı aç adres çubuğuna: ftp: //a:[email protected] şeklinde yaz enterla (linki mailde yazması lazım...) bi pencere gelecek kull. adı şifre soran.gene mailde yer alan ftp kullanıcı adı ve şifreni yaz gir ftpye. Burdan da public_html'nin içine bırak phpbb yi. Sonradan göreceksin ki olacak herşey :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… di Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Oce4n said: Kasmaya gerek yok bu kadar. Olay gözüküyor. Yükleyememişsin sen dosyaları... Phpbb 4kb büyüklüğünde bişiy değil Hacim klasor boyutu o. Ozel olarak yazilmayan hic bir sistem icindekileri de sayip gostermez klasorleri. Yaratacagin her klasor minimum 4kb yer kaplar sisteminde. (dosya sistemine bagli olarak degisebilir bu deger). Bilip bilmeden yanlis bilgi vermissin kisaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Hmm doğrudur kullandıım ftp proglarda klasör boyutları gösterilmediğinden dedim burdaki klasörün boyutu vs.dir filan ama... Fakat hala hipotezim çürütülmüş saymıyorum. File does not exist: /home/shufta/public_html/phpbb3 Olayı hala düşüncemi destekliyor :P :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… di Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Klasor dogru yerde. Lakin linux sistemlerde buyuk kucuk harf ayrimi vardir. Klasorun adini degistirmesi yeterli. O da tutmadi yani =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 di sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum :D Dynun ve yardımcı olan diğer arkadaşlarada çok teşekkür ediyorum. Sorunun kaynağı birinci olarak config.php dosyası ikinci olarak büyük harf olmasından kaynaklanıyo :) Forumumu kurdum ellerinizden öperim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Tekrardan forumum konusunda yardım rica edicem:) Foruma dirtyboard teması yükledim. Header sorunu verdi. UTF8 without BOM sorunundan kaynaklandığını anladım düzelttim nodepad2 ile. Forum sorunsuz çalışmaya başladı. Fakat Yonetim Paneline girdiğimde; Genel Hata Language file ./language/tr/acp/common.php couldn't be opened. Sorunu alıyorum. Permissionlarda sorun yok. chmod 755 klasörler. Common.php dosyasını chmod 777 yapsam bile sorun düzelmiyor. tr dil paketini defalarca yüklememe rağmen düzelmedi. Orjinalinide yükledim yine düzelmedi. Dip Not: language/tr klasörüne acp diye bir dosya açıp içine common.php atayım dedim yerse diye. Yedide. Admin paneline giriyorum fakat panel sapıttı. { LOGGED_IN_AS } [ Oturum kapat ][ { ADM_LOGOUT } ] * ACP_QUICK_ACCESS * ACP_MANAGE_USERS * ACP_GROUPS_MANAGE * ACP_MANAGE_FORUMS * ACP_MOD_LOGS * ACP_BOTS * ACP_PHP_INFO Gibisinden oldu bütün linkler. Ulu paticik guruları bir yardım edin pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… di Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 O konumda dil dosyalarindan birini ariyor nedense. Veritabaninda kayitli yollardan biri yanlis olabilir. Bos bir dosya yerine gecerli bir common.php atman gerek. Yukledigin dil dosyalari icerisinde varsa onu kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 İyice çileden çıkarttı beni bu phpbb. Sorunumu çözemediğim gibi daha yenilerini eklememle birlikte phpbb dizinini www nin içinden sildim. Amacım dosyayı silip yeniden yüklemekti. Fakat şimdi bir türlü yükleyemiyorum. Sıra sıra yaptıklarımı anlatacağım. 1-İlk once database in yedeğini almak için phpmyadmin e girdim. Dışarı Aktar diye birşey gördüm. Yedekleme alma ünitesi olduğunu düşündüğüm şeyden bir dosya indirdim harddiskime ismi localhost.sql olan. 2-Sonra cPanele girip phpbb yi tüm altklasörleriyle birlikte sildim. 3-Bundan sonra yeniden phpbb yi www dizinine cuteftp yardımıyla gonderdim. cache,files,image,config.php dosyalarını CHMOD777 yaptım. 4-Varolan tüm databaseleri cPanelden silip yenisini oluşturdum 5-config.php dosyasını editlemeye girip Dynun'un yol gösterdiği şekilde içindeki dosyaları düzenledim. www.xxx.com/phpbb/install yazdığımda Tanışma sayfası çıktı fakat gel görki üstte Tanışma/Kurulum diye 2 farklı sekme olacağı yerde Tanışma/Dönüştür diye 2 farklı sekme çıktı. Dönüştüre tıkladığımda gördüklerim aklıma geldikçe ağlamaklı oluyorum zaten. Örnek ss ler; Son olarak phpmyadmine girip indirdiğim dosyayı içe aktarmak istediğimde yetkim yokmuş oyle diyo. Kafanı gözünü kırarım ulan host benim nasıl yetkim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Tech Donanım & Yazılım phpbb3 kurulumu hakkında yardım × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 baya oldu ama public_html yani www içine atıcaksın işte. sonra.www.siteninadı.com yazıcaksın, o sana rehber oluyor zaten. contrib ve install klasörlerini sildiriyordu, bi de tabi hepsinden önce, cpalden bi veritabanı oluşturup, kullanıcı oluşturup all privillages ile kullancıyı veri tabanına ekliceksin, kurulum 5 dakka sürer ya. paslanmışım bunu farkettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 http:// www .xxx.com/phpbb3/install yerine http:// www .xxx.com/install denedin mi? Veya: www klasörüne nasıl koydun bu phpbb i? Hangi dosya klasör altında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Veritabanı oluşturdum. Kullanıcıda oluşturdum. Kullanıcıyı veritabanına ekledim all previlages ile. 5 dakika değil saniyeler bile sürmedi :) /public_html içine attım phpbb3 adında dosyayı. /www ile /public_html aynı dizin. Off çıkamadım bi türlü bu işin içinden delircem. Edit: Hatta size ss atayım ben 2 tane daha açıklayıcı olur. Resim1 Resim2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Hostun error loglarında her denememde şu yazıyo [error] [client 85.108.206.18] File does not exist: /home/shufta/public_html/phpbb3 Bununla bi ilgisi olabilirmi acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 abi phpbb3'ün içini CTRL + A ile www'nin içine attın di mi. sonra www.sfkjhfdk.com yazınca ne çıkıyo hangi ekran? VER ŞİFRENİ KURAYIM DELİ OLDUM ksdjf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 phpbb3 ün içindeki config dosyasına veritabanı kullanıcı adı bilgilerini falan girdi nmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 config dosyasını notepad ile açtım, bunun içi boş, buraya ne yazılması lasım. bende düşünüyordum haybeden niye onu oluşturuyoruz diye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 config-sample.php vardır. yok mu? adını değiştir confi.php yap. bi web editör bişiyle aç gerekli bilgileri gir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 http://img18.imageshack.us/img18/1020/dffga.jpg dbname user passs'i giriceksin işte tırnakların içine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Kasmaya gerek yok bu kadar. Olay gözüküyor. Yükleyememişsin sen dosyaları... Phpbb 4kb büyüklüğünde bişiy değil: Ve o tür panelden bu tür dosyaları upload etmen imkansız diyeyim... Onlar sadece tek tek dosya uploadını destekliyo flm böle bişi. Hostingi aldığında sana gelen mailde bilgileri vardır ftp hakkında. Normalde bir ftp aracı kullan derdim fakat kısayolu da var: windowsda "bilgisayarım"ı aç adres çubuğuna: ftp: //a:[email protected] şeklinde yaz enterla (linki mailde yazması lazım...) bi pencere gelecek kull. adı şifre soran.gene mailde yer alan ftp kullanıcı adı ve şifreni yaz gir ftpye. Burdan da public_html'nin içine bırak phpbb yi. Sonradan göreceksin ki olacak herşey :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… di Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Oce4n said: Kasmaya gerek yok bu kadar. Olay gözüküyor. Yükleyememişsin sen dosyaları... Phpbb 4kb büyüklüğünde bişiy değil Hacim klasor boyutu o. Ozel olarak yazilmayan hic bir sistem icindekileri de sayip gostermez klasorleri. Yaratacagin her klasor minimum 4kb yer kaplar sisteminde. (dosya sistemine bagli olarak degisebilir bu deger). Bilip bilmeden yanlis bilgi vermissin kisaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Hmm doğrudur kullandıım ftp proglarda klasör boyutları gösterilmediğinden dedim burdaki klasörün boyutu vs.dir filan ama... Fakat hala hipotezim çürütülmüş saymıyorum. File does not exist: /home/shufta/public_html/phpbb3 Olayı hala düşüncemi destekliyor :P :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… di Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Klasor dogru yerde. Lakin linux sistemlerde buyuk kucuk harf ayrimi vardir. Klasorun adini degistirmesi yeterli. O da tutmadi yani =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 di sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum :D Dynun ve yardımcı olan diğer arkadaşlarada çok teşekkür ediyorum. Sorunun kaynağı birinci olarak config.php dosyası ikinci olarak büyük harf olmasından kaynaklanıyo :) Forumumu kurdum ellerinizden öperim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Tekrardan forumum konusunda yardım rica edicem:) Foruma dirtyboard teması yükledim. Header sorunu verdi. UTF8 without BOM sorunundan kaynaklandığını anladım düzelttim nodepad2 ile. Forum sorunsuz çalışmaya başladı. Fakat Yonetim Paneline girdiğimde; Genel Hata Language file ./language/tr/acp/common.php couldn't be opened. Sorunu alıyorum. Permissionlarda sorun yok. chmod 755 klasörler. Common.php dosyasını chmod 777 yapsam bile sorun düzelmiyor. tr dil paketini defalarca yüklememe rağmen düzelmedi. Orjinalinide yükledim yine düzelmedi. Dip Not: language/tr klasörüne acp diye bir dosya açıp içine common.php atayım dedim yerse diye. Yedide. Admin paneline giriyorum fakat panel sapıttı. { LOGGED_IN_AS } [ Oturum kapat ][ { ADM_LOGOUT } ] * ACP_QUICK_ACCESS * ACP_MANAGE_USERS * ACP_GROUPS_MANAGE * ACP_MANAGE_FORUMS * ACP_MOD_LOGS * ACP_BOTS * ACP_PHP_INFO Gibisinden oldu bütün linkler. Ulu paticik guruları bir yardım edin pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… di Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 O konumda dil dosyalarindan birini ariyor nedense. Veritabaninda kayitli yollardan biri yanlis olabilir. Bos bir dosya yerine gecerli bir common.php atman gerek. Yukledigin dil dosyalari icerisinde varsa onu kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 İyice çileden çıkarttı beni bu phpbb. Sorunumu çözemediğim gibi daha yenilerini eklememle birlikte phpbb dizinini www nin içinden sildim. Amacım dosyayı silip yeniden yüklemekti. Fakat şimdi bir türlü yükleyemiyorum. Sıra sıra yaptıklarımı anlatacağım. 1-İlk once database in yedeğini almak için phpmyadmin e girdim. Dışarı Aktar diye birşey gördüm. Yedekleme alma ünitesi olduğunu düşündüğüm şeyden bir dosya indirdim harddiskime ismi localhost.sql olan. 2-Sonra cPanele girip phpbb yi tüm altklasörleriyle birlikte sildim. 3-Bundan sonra yeniden phpbb yi www dizinine cuteftp yardımıyla gonderdim. cache,files,image,config.php dosyalarını CHMOD777 yaptım. 4-Varolan tüm databaseleri cPanelden silip yenisini oluşturdum 5-config.php dosyasını editlemeye girip Dynun'un yol gösterdiği şekilde içindeki dosyaları düzenledim. www.xxx.com/phpbb/install yazdığımda Tanışma sayfası çıktı fakat gel görki üstte Tanışma/Kurulum diye 2 farklı sekme olacağı yerde Tanışma/Dönüştür diye 2 farklı sekme çıktı. Dönüştüre tıkladığımda gördüklerim aklıma geldikçe ağlamaklı oluyorum zaten. Örnek ss ler; Son olarak phpmyadmine girip indirdiğim dosyayı içe aktarmak istediğimde yetkim yokmuş oyle diyo. Kafanı gözünü kırarım ulan host benim nasıl yetkim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Tech Donanım & Yazılım phpbb3 kurulumu hakkında yardım × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 abi phpbb3'ün içini CTRL + A ile www'nin içine attın di mi. sonra www.sfkjhfdk.com yazınca ne çıkıyo hangi ekran? VER ŞİFRENİ KURAYIM DELİ OLDUM ksdjf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 phpbb3 ün içindeki config dosyasına veritabanı kullanıcı adı bilgilerini falan girdi nmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 config dosyasını notepad ile açtım, bunun içi boş, buraya ne yazılması lasım. bende düşünüyordum haybeden niye onu oluşturuyoruz diye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 config-sample.php vardır. yok mu? adını değiştir confi.php yap. bi web editör bişiyle aç gerekli bilgileri gir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 http://img18.imageshack.us/img18/1020/dffga.jpg dbname user passs'i giriceksin işte tırnakların içine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Kasmaya gerek yok bu kadar. Olay gözüküyor. Yükleyememişsin sen dosyaları... Phpbb 4kb büyüklüğünde bişiy değil: Ve o tür panelden bu tür dosyaları upload etmen imkansız diyeyim... Onlar sadece tek tek dosya uploadını destekliyo flm böle bişi. Hostingi aldığında sana gelen mailde bilgileri vardır ftp hakkında. Normalde bir ftp aracı kullan derdim fakat kısayolu da var: windowsda "bilgisayarım"ı aç adres çubuğuna: ftp: //a:[email protected] şeklinde yaz enterla (linki mailde yazması lazım...) bi pencere gelecek kull. adı şifre soran.gene mailde yer alan ftp kullanıcı adı ve şifreni yaz gir ftpye. Burdan da public_html'nin içine bırak phpbb yi. Sonradan göreceksin ki olacak herşey :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Oce4n said: Kasmaya gerek yok bu kadar. Olay gözüküyor. Yükleyememişsin sen dosyaları... Phpbb 4kb büyüklüğünde bişiy değil Hacim klasor boyutu o. Ozel olarak yazilmayan hic bir sistem icindekileri de sayip gostermez klasorleri. Yaratacagin her klasor minimum 4kb yer kaplar sisteminde. (dosya sistemine bagli olarak degisebilir bu deger). Bilip bilmeden yanlis bilgi vermissin kisaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Hmm doğrudur kullandıım ftp proglarda klasör boyutları gösterilmediğinden dedim burdaki klasörün boyutu vs.dir filan ama... Fakat hala hipotezim çürütülmüş saymıyorum. File does not exist: /home/shufta/public_html/phpbb3 Olayı hala düşüncemi destekliyor :P :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Klasor dogru yerde. Lakin linux sistemlerde buyuk kucuk harf ayrimi vardir. Klasorun adini degistirmesi yeterli. O da tutmadi yani =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 di sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum :D Dynun ve yardımcı olan diğer arkadaşlarada çok teşekkür ediyorum. Sorunun kaynağı birinci olarak config.php dosyası ikinci olarak büyük harf olmasından kaynaklanıyo :) Forumumu kurdum ellerinizden öperim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Tekrardan forumum konusunda yardım rica edicem:) Foruma dirtyboard teması yükledim. Header sorunu verdi. UTF8 without BOM sorunundan kaynaklandığını anladım düzelttim nodepad2 ile. Forum sorunsuz çalışmaya başladı. Fakat Yonetim Paneline girdiğimde; Genel Hata Language file ./language/tr/acp/common.php couldn't be opened. Sorunu alıyorum. Permissionlarda sorun yok. chmod 755 klasörler. Common.php dosyasını chmod 777 yapsam bile sorun düzelmiyor. tr dil paketini defalarca yüklememe rağmen düzelmedi. Orjinalinide yükledim yine düzelmedi. Dip Not: language/tr klasörüne acp diye bir dosya açıp içine common.php atayım dedim yerse diye. Yedide. Admin paneline giriyorum fakat panel sapıttı. { LOGGED_IN_AS } [ Oturum kapat ][ { ADM_LOGOUT } ] * ACP_QUICK_ACCESS * ACP_MANAGE_USERS * ACP_GROUPS_MANAGE * ACP_MANAGE_FORUMS * ACP_MOD_LOGS * ACP_BOTS * ACP_PHP_INFO Gibisinden oldu bütün linkler. Ulu paticik guruları bir yardım edin pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 O konumda dil dosyalarindan birini ariyor nedense. Veritabaninda kayitli yollardan biri yanlis olabilir. Bos bir dosya yerine gecerli bir common.php atman gerek. Yukledigin dil dosyalari icerisinde varsa onu kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 İyice çileden çıkarttı beni bu phpbb. Sorunumu çözemediğim gibi daha yenilerini eklememle birlikte phpbb dizinini www nin içinden sildim. Amacım dosyayı silip yeniden yüklemekti. Fakat şimdi bir türlü yükleyemiyorum. Sıra sıra yaptıklarımı anlatacağım. 1-İlk once database in yedeğini almak için phpmyadmin e girdim. Dışarı Aktar diye birşey gördüm. Yedekleme alma ünitesi olduğunu düşündüğüm şeyden bir dosya indirdim harddiskime ismi localhost.sql olan. 2-Sonra cPanele girip phpbb yi tüm altklasörleriyle birlikte sildim. 3-Bundan sonra yeniden phpbb yi www dizinine cuteftp yardımıyla gonderdim. cache,files,image,config.php dosyalarını CHMOD777 yaptım. 4-Varolan tüm databaseleri cPanelden silip yenisini oluşturdum 5-config.php dosyasını editlemeye girip Dynun'un yol gösterdiği şekilde içindeki dosyaları düzenledim. www.xxx.com/phpbb/install yazdığımda Tanışma sayfası çıktı fakat gel görki üstte Tanışma/Kurulum diye 2 farklı sekme olacağı yerde Tanışma/Dönüştür diye 2 farklı sekme çıktı. Dönüştüre tıkladığımda gördüklerim aklıma geldikçe ağlamaklı oluyorum zaten. Örnek ss ler; Son olarak phpmyadmine girip indirdiğim dosyayı içe aktarmak istediğimde yetkim yokmuş oyle diyo. Kafanı gözünü kırarım ulan host benim nasıl yetkim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar