Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

phpbb3 kurulumu hakkında yardım

NeroWarden

Öne çıkan mesajlar

Linux tabanlı - Mysql 5.1.30 sürümlü - PhP 5.2.11 sürümüne sahip bir hostum var. cPanel kullanıyor (hostgator). Phpbb3 son sürümünü indirip sunucuya attım. Hatta sinirlenip hem /www dizinine hemde /home dizinine attım. İnternetteki kurulum hakkında yardımları dikkate alarak http:// www .xxx.com/phpbb3/install diyerekten başlatmaya çalıştım kurulumu ama 404 hatası aldım.

Bu arada error loglarında her denememde şu hatayı verdi.
[error] [client 85.108.206.18] File does not exist: /home/shufta/public_html/phpbb3

Nerde hata yaptım acaba bilgisi olan varmı bu konuda.

Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

baya oldu ama
public_html yani www içine atıcaksın işte.

sonra.www.siteninadı.com yazıcaksın, o sana rehber oluyor zaten. contrib ve install klasörlerini sildiriyordu, bi de tabi

hepsinden önce, cpalden bi veritabanı oluşturup, kullanıcı oluşturup all privillages ile kullancıyı veri tabanına ekliceksin, kurulum 5 dakka sürer ya.
paslanmışım bunu farkettim
Sosyal ağlarda paylaş

Veritabanı oluşturdum. Kullanıcıda oluşturdum. Kullanıcıyı veritabanına ekledim all previlages ile. 5 dakika değil saniyeler bile sürmedi :)

/public_html içine attım phpbb3 adında dosyayı. /www ile /public_html aynı dizin.

Off çıkamadım bi türlü bu işin içinden delircem.

Edit: Hatta size ss atayım ben 2 tane daha açıklayıcı olur.

Resim1

Resim2

Sosyal ağlarda paylaş

Kasmaya gerek yok bu kadar. Olay gözüküyor. Yükleyememişsin sen dosyaları...
Phpbb 4kb büyüklüğünde bişiy değil:

Ve o tür panelden bu tür dosyaları upload etmen imkansız diyeyim... Onlar sadece tek tek dosya uploadını destekliyo flm böle bişi.
Hostingi aldığında sana gelen mailde bilgileri vardır ftp hakkında. Normalde bir ftp aracı kullan derdim fakat kısayolu da var:
windowsda "bilgisayarım"ı aç adres çubuğuna:
ftp: //a:[email protected]
şeklinde yaz enterla (linki mailde yazması lazım...)
bi pencere gelecek kull. adı şifre soran.gene mailde yer alan ftp kullanıcı adı ve şifreni yaz gir ftpye. Burdan da public_html'nin içine bırak phpbb yi. Sonradan göreceksin ki olacak herşey :)

Sosyal ağlarda paylaş

Oce4n said:

Kasmaya gerek yok bu kadar. Olay gözüküyor. Yükleyememişsin sen dosyaları...
Phpbb 4kb büyüklüğünde bişiy değil

Hacim klasor boyutu o. Ozel olarak yazilmayan hic bir sistem icindekileri de sayip gostermez klasorleri.

Yaratacagin her klasor minimum 4kb yer kaplar sisteminde. (dosya sistemine bagli olarak degisebilir bu deger).

Bilip bilmeden yanlis bilgi vermissin kisaca.
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrardan forumum konusunda yardım rica edicem:)

Foruma dirtyboard teması yükledim. Header sorunu verdi. UTF8 without BOM sorunundan kaynaklandığını anladım düzelttim nodepad2 ile. Forum sorunsuz çalışmaya başladı. Fakat Yonetim Paneline girdiğimde;

Genel Hata
Language file ./language/tr/acp/common.php couldn't be opened.

Sorunu alıyorum. Permissionlarda sorun yok. chmod 755 klasörler. Common.php dosyasını chmod 777 yapsam bile sorun düzelmiyor. tr dil paketini defalarca yüklememe rağmen düzelmedi. Orjinalinide yükledim yine düzelmedi.

Dip Not: language/tr klasörüne acp diye bir dosya açıp içine common.php atayım dedim yerse diye. Yedide. Admin paneline giriyorum fakat panel sapıttı.

{ LOGGED_IN_AS }
[ Oturum kapat ][ { ADM_LOGOUT } ]

* ACP_QUICK_ACCESS
* ACP_MANAGE_USERS
* ACP_GROUPS_MANAGE
* ACP_MANAGE_FORUMS
* ACP_MOD_LOGS
* ACP_BOTS
* ACP_PHP_INFO

Gibisinden oldu bütün linkler. Ulu paticik guruları bir yardım edin pls.
Sosyal ağlarda paylaş

İyice çileden çıkarttı beni bu phpbb. Sorunumu çözemediğim gibi daha yenilerini eklememle birlikte phpbb dizinini www nin içinden sildim. Amacım dosyayı silip yeniden yüklemekti. Fakat şimdi bir türlü yükleyemiyorum.

Sıra sıra yaptıklarımı anlatacağım.

1-İlk once database in yedeğini almak için phpmyadmin e girdim. Dışarı Aktar diye birşey gördüm. Yedekleme alma ünitesi olduğunu düşündüğüm şeyden bir dosya indirdim harddiskime ismi localhost.sql olan.
2-Sonra cPanele girip phpbb yi tüm altklasörleriyle birlikte sildim.
3-Bundan sonra yeniden phpbb yi www dizinine cuteftp yardımıyla gonderdim. cache,files,image,config.php dosyalarını CHMOD777 yaptım.
4-Varolan tüm databaseleri cPanelden silip yenisini oluşturdum
5-config.php dosyasını editlemeye girip Dynun'un yol gösterdiği şekilde içindeki dosyaları düzenledim.

www.xxx.com/phpbb/install yazdığımda Tanışma sayfası çıktı fakat gel görki üstte Tanışma/Kurulum diye 2 farklı sekme olacağı yerde Tanışma/Dönüştür diye 2 farklı sekme çıktı. Dönüştüre tıkladığımda gördüklerim aklıma geldikçe ağlamaklı oluyorum zaten. Örnek ss ler;

Son olarak phpmyadmine girip indirdiğim dosyayı içe aktarmak istediğimde yetkim yokmuş oyle diyo. Kafanı gözünü kırarım ulan host benim nasıl yetkim yok.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...