Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtalyada üniversite

poloroid

Öne çıkan mesajlar

Her ne kadar eğitim danışmanlığı şirketi propagandası gibi bir başlık olsa da sanırım olayı en kısa özetiyle bu anlatıyor olsa gerek, özetlemek gerekirse üniversite hayatımın geri kalan kısmını italyada sürdürmeyi planlamaktayım, tabiki üniversiteyede sıfırdan başlamayı planlıyorum yalnız en ufak bir italyanca bilgim bile yok ama hayallerim var! sadfs. Araştırdığım kadarıyla burda bu işlerle ilgilenen bir kaç kurum var yalnız ben bu kurumlara pek güvenmemekteyim şu an için bana en güven veren yer ise italyan kültür burayada gitmeye üşendim nedense bu aralar, ve sizlerden yardıma muhtaç biri hale geldim ,eğer daha önce bu konu ile ilgilenmiş olan birileri varsa yada benim şu an için gerçekleştirmek istediğimi gerçekleştirmiş ve italyada eğitim almakta olanlarınız varsa lütfen bildiklerini benden esirgemesin ve yapmalıyım nereye başvurmalıyım burada 6 7 ay italyanca öğrenip italyaya öyle mi gitmeliyim yoksa orada öğrenebilirmiyim vsvsvs
Sosyal ağlarda paylaş

benim kuzenim pisa da sinema televizyon okudu bitirdi prodüktörlük üzerine eğitim alıyor şu adna

ama o italyan lisesi mezunuydu han ien iyi bilgiyi italyan kültürden alırsın ki türkiyeden gidiş zor değil zaten italyanca dil gübilgisi bakıından türkçeye yakınmış hani sen başvur zaten inlgizce okuybileceğin bölümler okullar da var

sanatla ilgili herhangi bir şeyin okunaibleceği ghüzel bi ülke :)
Sosyal ağlarda paylaş

bi arkadaşım italyan lisesinde okuyor. öss'den barajı geçip, italya'da okumak istediği üniversitede de dil ağırlıklı bir sınava girip kazanırsa okuyacak. politecnico'da endüstri mh. okuyacaktı sanırım.

ayrıca kız mısın çok merak ettim, kızlarımızda aşırı bir "EEAABBİİTALYACENNETTTAAHGELİORMMMMMMMMM" şeyi var. erkekler için ukrayna neyse, kızlar için de italya o sanırım asdalskd
Sosyal ağlarda paylaş

kızım msn [email protected] ekle konusalım cnmss :)
asda yok biliyorum o italyaya gidjeeem benn triplerini ama hiç alakam yok sadece istediğim dallarda en uygun eğitim orda veriliyo diye şeediyiorum bide şu sinema televiyon olayıda aslında ilgimi çekmiyo değil acaba o okul özel mi yoksa devlet mi ? özel olunca cunku okullar benim iş bira sarpa sarıyo
Sosyal ağlarda paylaş

ilkonce italyan kultur merkezinden icin denklik alacaksin.
ama 12 sene okumadigin icin turkiyede alamiyacaksin.(haz okuduysan sayilmiyor)
bu yuzden baska bir unide bir sene bitirmis isen o seneyi gostermen gerekecek.
tabi bunlarin yaninda bide vize islemleri var onlar icin yardimci olamayacagim cunku benim aile vizem oldugu icin onunla ilgili bir sorun yasamamistim.
ayriyetten baska bir ulkede okuyacaksan oranin diline cok hakim olman + azimle sicman gerekiyor.
yoksa surunursun.
Sosyal ağlarda paylaş

italyanca öğren önce sonra da erasmusla italya'ya gitmeye çalış. okulun italyadan bi okulla anlaşması yoksa şimdiden araştırmaya başla gidebileceğin okulları ve o okulların erasmus şubeleriyle kontakt kur. Bu şekilde öğrencinin girişimiyle okullar birbirleriyle anlaşabiliyormuş. Bi de ardeth diyip duruyodu erasmusla gidip dönmeyenler var diye o konuyu da araştırırsın artık bilemicem ben

hem belki erasmusla gidersen 1 sene içinde hevesini de almış olur dönersin ülkene

olmayacak iş değil :p
Sosyal ağlarda paylaş

acikca soyleyim baska bir dilde okumak icin hicbir kurs sana yardimci olamaz.
ben 2 ulkede 3 universiteye gittim ve dillerini yerinde ogrendim.
ona ragmen gercekten cok zorlandim.
dersler bi taraftan baska bir ulkede olmak ve islerini kendin onlarin dilinde halletmek zorunda olman insani bin kat daha yoruyor.
o yuzden iyi dusun. ilkonce turkiyede bir okul bitir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

bi de yatkınlık boyutu var işin.

dil kursu daha başlangıç bile değil, tamamen kendinde bitiyo iş.

hevesli değilsen bile deli gibi çalışman gerekir yani sonuçta bilmediğin koskoca bi kelime haznesi var, bak 5 yıl almanca okuduk lisede alman lisesinden almanyada üniye geçmiş insanız, haala anlamadığım yerlerde sözlüğü karıştırırım sdfsd
(o da benim rezilliğim)

onun dışında uyum sağladınmı bide derslere deli gibi kasmak var.

ama almanya olmayan her yer kolay bence. lafımın sonuna kadar arkasındayım. Git ve oku orda, süper arkadaşlıklar edin, mutlu olduktan sonra gerisi önemli diil anı yaşa :|
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...