nerveux Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Türkçe haber olsun mu olmasın mı? 'Devlet televizyonundan sadece Türkçe haber verilmesi diğer azınlılara haksızlık...' Bulgaristan'da, bu iddia ile aşırı milliyetçi partinin gündeme getirdiği referandum talebi, iktidardan da destek aldı. Bulgaristan'da devlet televizyonu BNT'nin 1'inci kanalında hafta içi her gün 10 dakika olarak yayımlanan Türkçe haber programının yasaklanıp yasaklanmaması konusunda referandum yapılacak. Türkçe haber programının yasaklanması için uzun süredir kampanya yürüten ırkçı ATAKA partisinin lideri Volen Siderov, Başbakan Boyko Borisov ile bugün bir araya gelerek istediği desteği aldı. Başbakan Boyko Borisov, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, lideri olduğu GERB partisinin, Türkçe haber programı için halk oylaması yapılması önerisine parlamentoda destek vereceğini açıkladı. Referandum sonucu halkın söz konusu haberleri isteyip istemediğinin kesin olarak ortaya çıkacağını belirten Borisov, herkesin uydu alıcılarıyla istediği dilde istediği yayını seyretme şansı olduğunu söyledi. Bulgaristan'da hiçbir özel televizyon kanalının yabancı dilde yayın yapmadığını kaydeden Borisov, devlet televizyonunun bir ayrıcalığı olmaması gerektiğini savunarak, "En iyisi bu durumu halka sormak ve referandum sonucuna göre hareket etmektir" diye konuştu. Irkçı ve aşırı milliyetçi lider Volen Siderov da BNT'de Türkçe haber programının yayından kaldırılıp kaldırılmaması konusunda referandum yapılmasını içeren önergeyi en kısa sürede parlamentoya vereceklerini bildirdi. Siderov, devlet televizyonunun sadece Türkçe haber bülteni yayımlamasının ülkede yaşayan diğer etnik azınlıklara karşı haksızlık olduğunu öne sürdü. Bulgaristan parlamentosu ATAKA'nın önergesini kabul ederse Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un onayının ardından Türkçe haber programı için referandum yapılacak. Referandumun sonucuna göre de Türkçe haber bülteninin yayından kaldırılıp kaldırılmamasına karar verilecek. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Ulusal kanallarının sitesindeki ankete *"Не" şıkkını oylayalım, oylattıralım. http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=148292 * Не = Hayır
toggie Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 oha online oylamaya sunmuslarsa direk sonuc belli demektir. buyuk hata. ayrıca siyaset. 70.86% Да. 29.14% Не. oha baya geri kalmısız, hayret.
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Pati spam bekleniyor en çok typo rekoru kırdım
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Nette olan hiçbir anketi Türkler kaybetmez, saf Bulgarlar bundan habersiz anlaşılan. Bu anket forumlarda yayılırsa, anadilleri bile Türkçe olabilir lol
nerveux Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Hayır tabiki referandum mecliste olacak. Yani son kararı meclis verecek. Ama o sitedeki soru şu şekilde; Türkçe Haberler için referandum gereklimidir? Yani birazcıkta olsa belki durum lehimize dönebilir diye düşünerekten açtım konuyu.
toggie Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 referanduma giderse turkce yayın olmaz ki. gitmese de olmaz. tek sansımız online anketti bence.
veyr10 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 online anketlerle dünyayı bile elegeçirebiliriz.
Rock Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Şöyle haberleri gördükçe keşke şu ırkçıların kökünü kurutacak bir virüs bulsalar diyorum. Ayrıca bu başlık yasaklı konulara girmiyor mu?
xaty Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 DynamicK said: Forum geneline bakıldığında siyaset, politika, din ve Türk&Kürt konularında atılan mesajların bilgi paylaşımı ve düzeyli tartışma ortamından çok üyelerin birbirleri ile kavga etmeye ve forum düzenini bozmaya ortam oluşturmasından ötürü Paticik.com üyelerinin bu konularda foruma mesaj göndermelerini yasaklıyoruz.
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 He evetmi demek bulgarcada. belki postu atan arkadaş çift taraflı ajan ? :P
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 taam kontrol ettirm google translateden :d raad olun He diyin eheh.. Трябва ли да има референдум за новините на турски език? Да. Не. Orada Türk dilinin haberleri bir referandum olmalı mı? Evet Hayır şeklinde direk o bölüm :D saldırabilüüsünüz
Malkor Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 bende iq yu neden ölçerler derdim, haklılarmış.
toggie Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 referanduma hayır mı diyoruz o zaman? hangisi iyi ben anlamadım ki.
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 referandum olmasın diyoruz. hayır dicez yani referandum olursa kazanılmış hak tartışmaya açılmış olucak. artı bulgarların yapcaa referandum doğal olarak türkler için olumsuz sonuçlanıcak..
Malkor Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Malkor said: bende iq yu neden ölçerler derdim, haklılarmış. crit
Malkor Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Dragonmax said: referandum olmasın diyoruz. hayır dicez yani referandum olursa kazanılmış hak tartışmaya açılmış olucak. artı bulgarların yapcaa referandum doğal olarak türkler için olumsuz sonuçlanıcak.. google translate
Eternalus Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 adamların yerinde olsam oyların ip adreslerini çıkartırım, daha sonra da buradan malzeme çıkartırım bulgar milliyetçiliği adına. derim ki "bakınız türkiye'nin sinsi planları var, hemen aç gibi saldırmışlar. kimden ötrü?"
nerveux Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 xaty said: DynamicK said: Forum geneline bakıldığında siyaset, politika, din ve Türk&Kürt konularında atılan mesajların bilgi paylaşımı ve düzeyli tartışma ortamından çok üyelerin birbirleri ile kavga etmeye ve forum düzenini bozmaya ortam oluşturmasından ötürü Paticik.com üyelerinin bu konularda foruma mesaj göndermelerini yasaklıyoruz. Tamam da şu an hangi sivri gelipte Türklere karşı Bulgarları savunacak merak ediyorum..
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 ya.. aslında ben gelip savunacaktım.. yani şöyle ki oradaki türkler bulgarca öğrenemedi mi bu akdar senedir? hani bu bir ayıp değil midir? mesela avusturyalı, türkçe bilmeden geleek bu ülkeye almanca konuşacak manavla fln hani o kadar bile tyürkçe bilmeyecek aynı şekilde bir türk gittiği ülkenin dilini çat pat konuşabilmeli.. çince bile hani bu karşındaki adamın ulusal kimliğine bir saygı olarak yapmalı bulgaristanda yıllardır yaşayan bir türk bulgarca öğrenememişse ayıp, türkiye de yıllarca yaşayan para kazanan vs bir bulgar da türkçe öğrenmezse ayıp ki adamların haklı olduğu bir konu var uydudan neredeyse bütün ulusal türk kanalları çıkıyor işt atv kanald show vs. bulgaristanda bir türk kasabının kapanması ya da caminin kapatılması da onların ayıbı olur ama hani 10 dakikalık haber yayının kaldırılması çok da büyük bir şey değil ki gerçekten adamlarda ingilizce almanca fransızca yayın yok alııla gelmiş odluğu için türkçe 10 fdakikalık haber yayını var benim türkiyede ki uygulama üzerine de fikrim haberlerin ve diğer programlar sadece türkçe yayınlanması, ama bir dil üzerine eğitim programı elbet o dilde yapılmalı (almanca fransızca inglizce dersler gibi) hani böyle benim düşüncem "aman aman oh o hiyiki kaldırılmış" demiyorum ama.. yani benim ülkemdne ekmek yiyip de yılalrca bu ülkede kalıp türkçe öğrenmezse biri ayıp lan.. müttakbel kayın babam alman.. herif gavurum demeden şakır şakır türkçe konuşuyor ya, alman dersin görsen
Marty Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Bulgaristan ulusal kanalinda turkce haber yayini = Turkiye ulusal kanalinda kurtce haber yayini ? siyaset politika din kilit ban osman spoiler cips kola kilit vardi bi de o neydi?
Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Özel cips kola kilit olcak o akıllım.
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 nerveux said: xaty said: DynamicK said: Forum geneline bakıldığında siyaset, politika, din ve Türk&Kürt konularında atılan mesajların bilgi paylaşımı ve düzeyli tartışma ortamından çok üyelerin birbirleri ile kavga etmeye ve forum düzenini bozmaya ortam oluşturmasından ötürü Paticik.com üyelerinin bu konularda foruma mesaj göndermelerini yasaklıyoruz. Tamam da şu an hangi sivri gelipte Türklere karşı Bulgarları savunacak merak ediyorum..ben savunuyorum sahsen bulgarlari, yasak olmali devlet televizyonunda. ozel televizyona karismamalari lazim ama. da bu tartisma sakat gercekten, kelleler gitmesin.
Öne çıkan mesajlar