Cuce Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 cunku ınsan öldürmek kötü bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 İngiltere'nin tarzı bizim ülkeyi bağlamaz, ama bizde de kapkaççıları falan gayet güzel koruyor yasalar. İnsana direk bıçak-silah çekip gasp yapmadıkça istediğin şekilde çantayı alacam diye yerlerde sürü, hatta öldür adamı. Yine de çok ağır bir ceza almıyorsun maalesef, zaten verilen cezanın da neredeyse yarısını falan yatıyorlar kanun gereği. Trafik cezaları ise çok daha beter, bariz hatalı şekilde insan öldüren bile 1 ay yatıp çıkıyor ortaya. Böyle amele dolu bir ülkede cezaların caydırıcılık gücü olması için çok daha katı olması gerekiyor. Haa hapishaneler çok mu doldu, Amerika'daki gibi çalıştır kardeşim herifleri işçi gibi, hiç olmazsa meslek edinirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 said: But had he spared Mr Hussain jail, the judge said, the 'rule of law' would collapse. He said: 'If persons were permitted to take the law into their own hands and inflict their own instant and violent punishment on an apprehended offender rather than letting the criminal justice system take its course, then the rule of law and our system of criminal justice, which are hallmarks of a civilised society, would collapse.' Yargıç harbiden yargılamış bu ettiği lafla. ahfaufah http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/12/14/article-1235782-0799E75D000005DC-399_233x323.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 çok doğru bi karar, çünkü GBH(grevious bodily harm) yapmış herifler, sırf müslüman filan diye değil, ki adamların neresi müslüman, kaçan herifin kafasını kırıp sopalıyor. Ha şunu yapabilir uk yasalarına göre, hırsızı etkisiz hale getirip sivil tutuklama yapabilir, ama olay bu değil, direk girişmiş. Zaten o hırsızın şaftını kaydıracak yasalar, sen niye uğraşıyosun ki? ayrıca defans olarakta provocation loss of self control sunmuş avukatları ki çok saçma 'taken in the agony of the moment' and that his 'calm judgment was not available', çünkü adamları takip ediop yakalayıp sopalamışlar, böyle bi durumda olayın üstünden ne kadar süre geçerse o kadar geçersiz oluyor bu savunma. birde öküz oğlu demişki ben müslümanım ailemi koruyamadığım için suçlu hissettim sopaladım, demiyor ki ben ne ettimde Allah bizleri korumadı böyle bir saldırıyı hanemize getirdi. Bunlarda müslüman yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Sylian said: Cuce said: zaten üstün durumdayken, zaten hırsız etkisiz haldeyden adamı dövmenı engelliycek. dükkanı soymaya gelen bıcaklı hırsıza silah ceksen yeter, ateş etmene gerek yok. Niye öyle iş mi olur, adam beni bıçaklayıp öldürse ne olacak peki? Hadi sinirlerim çelik gibi adama dur dedim yine de önüme doğru yürüdü neden yasa adamın kafasını uçurmama izin vermiyor? (Gerçi Türkiye'de veriyor mu bilmiyorum, Amerikan yasalarını son derece mantıklı buluyorum bu konuda) şimdi adam sana bıçak çekti sende silahını çektin. adam bıçağı indirmedi senin silahını çekmenden sonra. sen gittin adamı vurdun. çok sorun olacağını sanmıyorum. çünkü canına kast etme olayı devam ediyor. silahın bıçaktan üstün olması bu durumda sivil vatandaş için pek bi anlam ifade etmemesi lazım. polis olsa, asker olsa olay farklı tabi. ama silahını çektin, adam topuk yaptı kaçıyor. arkasından ateş edersen kasten adam öldürmeye girer sanırım. o zaman suçlu durumuna düşersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 ingilterede silah taşımak yasak olduğu için 20 sene yersin. ha birde unutmadan arkadaşlar, yargıç zaten adamı baya bi kayırmış, normalde bu tarz bi suçun cezası ingilterede 10-15 yıldan başlar, adama 30 ay vermiş daha ne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Herkez kendi kafasına göre Kanun uyduramaz. Türk ceza kanunu herkeze açıktır açın Okuyun. Sana saldırmayan adama saldırmakla Meşru müdafa korumasına giremezsin. İster hırsız olsun ister terörist. Bu kadar kolay, iki satır yazıyla özetlenebilecek olaylar değil bunlar, Mahkeme o yüzden yapılıyor. Her hareketin her olayın etkisi vardır mahkeme sonucu verilen kararda. Kişilerin durdukları pozisyonlar bile büyük etki taşır. Öyle iki satır haber okuyupta hiçkimse yanlış veya doğruyu söyleyemez. Ki bu işi meslek edinmiş insanlar bile tam olarak doğruyu söylediklerini iddia edemiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 tinkibinki said: Abi hadi yakaladın dövdün diyelim. Adamın kafasını kırmazsın yani, öldüresiye dövmüşler işte. Buna 2.5 yıl fazla değil. Diğer heriflerin ceza almaması şaşırtıcı asıl, insan kaçırmanın cezası çoğu ülkede çok ağırdır, ingiltereyi bilmiyorum. adamlara fiziksel bir hasar vermedikleri için, assault ve unjust emprisonment suçları. abduction biraz daha farklı. çok ağır suçlar değil bunlar. bu arada aramızda gizli ingiliz ağır ceza hakimleri varmış ben bilmiyormuşum, ceza pazarlıkları hırsız serbest bırakılırmı filan, o hırsızın serbest kalmasının sebebi büyük ihtimalle adamın ömür boyu altına pisleyecek olmasıdır. son bir dip not ekliyim, hırsızda müslüman bu arada gavur değil yani Waled Salem, yani ingilizin domuzu dediğimiz chavlar değil, belki cuma namazına aynı camide duruyorlar:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 bu arada salt musluman diye yapiyorlar komedisi de donmuste, altini cizmek lazim ki hirsiz da musluman, olmadi arap asilli zaten. Waled Salem isimli ingiliz siru mu olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 herkes başka bir insanı etkisiz hale getirebilecek kadar kabiliyetli değil, bazen karıncanın belini kırmak daha kolaydır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Lord salem, maclara beleş giriyo falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 "midye dolma" said: herkes başka bir insanı etkisiz hale getirebilecek kadar kabiliyetli değil, bazen karıncanın belini kırmak daha kolaydır. yasa sana karıncanın belini kırma hakkı tanımıyor, civil arrest yapma hakkı tanıyor, bu kadar, beğenmiyorsan o hakkını kullanmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 http://wordincarnate.files.wordpress.com/2009/07/judge.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 o dediğni de herkes yapamıyor işte, ben de diyorum ki ben de yasayı tanımıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Ook Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 olmasi gereken ba$ka yasalar ba$ka, fazla tarti$manin da anlami yok aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 "midye dolma" said: o dediğni de herkes yapamıyor işte, ben de diyorum ki ben de yasayı tanımıyorum o zaman dikkat et, sen mahkemelik olunca o seni tanir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 doğru karar neyi tartışıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 gayet yerinde bir karar. Sen polisi arayacağına aşiret gibi sopayla hırsızın kafasını kır sonra da "ben naaptım de" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Peki hırsızın hiç mi suçu yok beyler :P Herkes zengin diye adama vermiş veriştirmiş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 zengın dıye değilki, adamı polis cağırmadan pata küte dövmüşler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Absolut said: Peki hırsızın hiç mi suçu yok beyler :P Herkes zengin diye adama vermiş veriştirmiş :) dedim ya adam birşey çalmamış, darpta (battery) bulunmamış. sadece unjust emprisonment ve assault. taksici kapılarını kitlese seni indirmese oda unjust emprisonment, biri seni ittirse oda assault. bide heralde çok ciddi kalıcı bir beyin hasarı almış, hakimde bide hapisemi atıcam demiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 adamlarda you just got served posteri çıkmış mıdır acaba. biri dayağı yiyince öteki de mahkemede suçlu bulunup içeri girince yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Açıkcası bana dövmeleri gayet normal geldi evine giren hırsızı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 abi adamlar dovmemis hirsizi sokakta yakalayip metal sopayla felan vurmuslar hirsizda beyin hasari (buyuk ihtimalle kalici) var ve kafatasi catlak bu dovme degil, oldurmeye tesebbus resmen kimse adami evine giren hirsizi dovdu diye suclamiyor zaten yakaladiktan sonra niye iskence ettin adama diye atiyorlar hapse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar