Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 kullanan var mi? birine bir cizim icin lap top almayi du$unuyorum o nedenle konuyu buraya actim. zira googledan ula$tigim sonuclar pek tatmin edici olmadi. kimi diyor core2duo'da rendering cok uzun suruyor, kimi diyor hayir cok surmuyor gayet yeterli. olayin i$lemciyle ilgili oldugu kesin, ama nedir ne degildir bi yardim edin. ha bi de 3ds max kullanan serbest cali$an ic mimar varsa onlara i$ verebilirim ara sira. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 dual core şart, asus modelleri olabilir mesela bu 3ds max aynı zamanda oyunlar için skin yaparken kullanılan program değil mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 böle şeyler için mac ler iyi falan diyorlardı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmet Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Macbook Pro rulz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 şimdi Mac'ler de Intel kullanıyor hepsi aynı =P 3d işleme olacağına göre ekran kartı işlemcisi de önemli tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 mac e dizayn virüs falan pek olmadığı için uygun olabilir aslında hani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmet Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 sadece 3D modelleme yapacaksan mac dışında laptoplarda alabilirsin ama motion falanda yapakcasan mac ten başka bişey alırsan pişman olursun söliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 pc'lere de gayet snow leopard kuruluyor, her fonksiyonu da calisiyor... (hackintosh) core2duo + 4 gb ram ekran karti konusunda bilgim yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 mac alamam o kadar para yok. bi de sadece cpu bazli render icin macbook almak ne kadar mantikli? yani o nedenle soruyorum lap topta 3d max kullanan var mi diye =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 i7 cikmi$ notebook icin, konu kapanmi$tir =P Asus i7 li notebook Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmet Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 dediğim gibi 3d modellemenin render ı zaten uzun sürmez, yani onun için çokta iyi bir laptop almana gerek yok ama motion, animasyon falan yapcam diyosun laptop falan çok kasar, ya çok çok iyi olucak yada masaüstü alıcaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Lenovo W700, w700 ds veya W500 olabilir, Autodesk sertifikali donanim kullaniliyorlar. Bizim hanim da Mimar, AutoCad, 3d Max hat safhada kullanmakta. Bu yazilimlari W500 modelinde kullaniyor. HD olayini intel solid state 160 Gig M serisi ile upgrade etti ,lenovo samsung solid state veriyor, Read 100 meg/sec write 80 meg/sec, o acidan kendimiz upgrade ettik. Hat safhada memnun, $1,800 civarina patladi. W700ds seriside seker bir alet ama hanima cok buyuk geldi, devasal bir alet, fiyat bazinda ekstra $300 verirsen benzer config alabiliyorsun. Bu arada ekran karti ATI FireGL serisi 512 Meg dedicated, upgrade opsiyonu yok w500 serisinde, w700 ler 1 Gige kadar cikiyor. Edit: Bu arada dikkatimi cekti, performans sadece islemci frekansi ile ilisikli degildir, o sekilde bir fikir beyani gordum postunda, aletdeki butun componentlarin hedeflenen surat/performansi desteklemesi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 elimdeki laptopla 3ds max kullanıyorum. "çok da uzun sürmez" diyip kestirip atılacak bir olay değil aslında. çok kastırıcı işlemler uyguluyorsan (misal şu hair & fur ile 500000 tane koymak gibi) render işlemi yavaşlayabiliyor. o tip işlemler dışında evet gayet iyi render ediyor, en azından okuldaki pc'lerden hızlı. mac'in reklamı var ama performansı o kadar da uçuk değil aletlerin. hani render konusunda endişen varsa cuda'lı geforce serisine sahip ve i7'ye sahip laptoplara bakman olacak. mesela evet, http://www.hepsiburada.com/asus-g60j160dv-intel-core-i7-720qm-1.6ghz-4gb-500gb-16-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750495 bu modeli ben de önerebilirim, güzel duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 3dsmax tasarımı için gerekli makinalara "workstation" denir ve işlemcilerinin mimarisiyle ekran kartlarının mimarileri farklıdır. kesinlikle oyun bilgisayarı değiller.. yani oynatıyorda öyle aman amana bir fps alamazsın çünkü shradder core olayı düz core dan daha öncelikli geliyor iç mimari için istiyorsan animasyon yapılmayacaksa herhangi bir üst seviye bilgisayar işini görür mesela şu anda beni,m hatun samsung R522 de yapıyor çalışmalarını ama işin içine hani video animasyon girecek dersen o zaman işlerini daha kısa sürede bitirmek için harbici bir "workstation" lazım mesela dell precision bir workstationdır mac lerdeki mimari de workstation olarak geçer o yüzden genelde vektörel tasarıma girenler mac makinelerde çalışırlar daha fazlası için çeinmeden rahatsız et :P (ha iç mimar lazımsa elimde o da var ama 3dsmax de henüz acemi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Önceden de sorulmuştu cevaplamıştım. HP Elitebook Workstation 8530w, nvidia quadro-fx ekran kartı mevcut. http://www.nvidia.com/object/product_quadro_fx_770_m_us.html Autodesk in bütün ürünleri için customized driver var, CUDA teknolojisi ile direk konuşuyorlar, performance sadece render zamanında değil design aşamasında da başarılı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Esh said: i7 cikmi$ notebook icin, konu kapanmi$tir =P Asus i7 li notebook max resolution 1366 x 768, tasarım yapacak adam için yetersiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 sadece bunun icin arıyorsan piyasadaki bir cok laptop senin ihtiyacını karsılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Benim tasarımla uğraşan arkadaşların bi tanesinde var HP nin workstation laptoptu. Quadro ekran kartlı, 1920x1080p çözünürlüklü. Memnun baya. Modelini hatırlamıyorum malesef. Benim tavsiyemde ya bir tane workstation al. Yoksa baya sıkıntı olur, komplike işlemlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 ya i7 geyik tabi, ben aa cikmi$ demek icin gosterdim, belki gormeyenler vardir diye. normalde hp workstationlardan almak lazim sanirsam quadrolu fire gl li. hem ekran cozunurlugu yuksek olmali hem de buyuk ekran olmali. hem i$lemcisi render icin iyi olmali hem ekran karti texture fill ve i$ik oyunlarini kaldirabilmeli falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 workstation demissiniz de fiyatlarını da soyleyin bari de adam heveslenmesin bosuna :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 baktim ya pahali yani 2000$ dan ba$liyo bi de 17" e felan cikinca baya pahali. bi de ben kullanmicam sonucta. o yuzden o kadar para vermenin de anlami yok pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 2000$ a bulduysan iyiymis. tabi notebooklarda fiyatlar normal olabilir de desktoplar inanılmaz yani. staj yaptıgım sirkete geliyodu iste dell, hp falan da 30k-40k $ falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 fixmen said: Benim tasarımla uğraşan arkadaşların bi tanesinde var HP nin workstation laptoptu. Quadro ekran kartlı, 1920x1080p çözünürlüklü. Memnun baya. Modelini hatırlamıyorum malesef. Benim tavsiyemde ya bir tane workstation al. Yoksa baya sıkıntı olur, komplike işlemlerde. Benim yazdıgım model, Elitebook workstation 8530w nvidia quadro fx edition. Ben 3200 ytl ye almıştım yurt dışından, gerçi tasarım hobi olarak var, code yazıyorum alet de. Oyunlar da şahane ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 workstation alacaksa zaten direk gidip nvidia tesla alsın. http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=5tNPlJiMwf2v4zDo&templete=3 ama laptopu oyun amaçlı alıcak ve yanında 3ds max ile normalden daha hızlı render yapabilmesini istiyorsa geforce 260 veya üstü laptoplara bakmasını tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar