Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3ds max icin lap-top

Esh

Öne çıkan mesajlar

kullanan var mi?

birine bir cizim icin lap top almayi du$unuyorum o nedenle konuyu buraya actim. zira googledan ula$tigim sonuclar pek tatmin edici olmadi. kimi diyor core2duo'da rendering cok uzun suruyor, kimi diyor hayir cok surmuyor gayet yeterli.

olayin i$lemciyle ilgili oldugu kesin, ama nedir ne degildir bi yardim edin.

ha bi de 3ds max kullanan serbest cali$an ic mimar varsa onlara i$ verebilirim ara sira.
Sosyal ağlarda paylaş

Lenovo W700, w700 ds veya W500 olabilir, Autodesk sertifikali donanim kullaniliyorlar.

Bizim hanim da Mimar, AutoCad, 3d Max hat safhada kullanmakta. Bu yazilimlari W500 modelinde kullaniyor. HD olayini intel solid state 160 Gig M serisi ile upgrade etti ,lenovo samsung solid state veriyor, Read 100 meg/sec write 80 meg/sec, o acidan kendimiz upgrade ettik.

Hat safhada memnun, $1,800 civarina patladi. W700ds seriside seker bir alet ama hanima cok buyuk geldi, devasal bir alet, fiyat bazinda ekstra $300 verirsen benzer config alabiliyorsun.

Bu arada ekran karti ATI FireGL serisi 512 Meg dedicated, upgrade opsiyonu yok w500 serisinde, w700 ler 1 Gige kadar cikiyor.

Edit: Bu arada dikkatimi cekti, performans sadece islemci frekansi ile ilisikli degildir, o sekilde bir fikir beyani gordum postunda, aletdeki butun componentlarin hedeflenen surat/performansi desteklemesi lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

elimdeki laptopla 3ds max kullanıyorum.
"çok da uzun sürmez" diyip kestirip atılacak bir olay değil aslında. çok kastırıcı işlemler uyguluyorsan (misal şu hair & fur ile 500000 tane koymak gibi) render işlemi yavaşlayabiliyor.
o tip işlemler dışında evet gayet iyi render ediyor, en azından okuldaki pc'lerden hızlı.
mac'in reklamı var ama performansı o kadar da uçuk değil aletlerin.
hani render konusunda endişen varsa cuda'lı geforce serisine sahip ve i7'ye sahip laptoplara bakman olacak.
mesela evet, http://www.hepsiburada.com/asus-g60j160dv-intel-core-i7-720qm-1.6ghz-4gb-500gb-16-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750495 bu modeli ben de önerebilirim, güzel duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

3dsmax tasarımı için gerekli makinalara "workstation" denir ve işlemcilerinin mimarisiyle ekran kartlarının mimarileri farklıdır. kesinlikle oyun bilgisayarı değiller.. yani oynatıyorda öyle aman amana bir fps alamazsın çünkü shradder core olayı düz core dan daha öncelikli geliyor

iç mimari için istiyorsan animasyon yapılmayacaksa herhangi bir üst seviye bilgisayar işini görür mesela şu anda beni,m hatun samsung R522 de yapıyor çalışmalarını ama işin içine hani video animasyon girecek dersen o zaman işlerini daha kısa sürede bitirmek için harbici bir "workstation" lazım

mesela dell precision bir workstationdır mac lerdeki mimari de workstation olarak geçer o yüzden genelde vektörel tasarıma girenler mac makinelerde çalışırlar

daha fazlası için çeinmeden rahatsız et :P
(ha iç mimar lazımsa elimde o da var ama 3dsmax de henüz acemi)
Sosyal ağlarda paylaş

Önceden de sorulmuştu cevaplamıştım.

HP Elitebook Workstation 8530w, nvidia quadro-fx ekran kartı mevcut.

http://www.nvidia.com/object/product_quadro_fx_770_m_us.html

Autodesk in bütün ürünleri için customized driver var, CUDA teknolojisi ile direk konuşuyorlar, performance sadece render zamanında değil design aşamasında da başarılı.
Sosyal ağlarda paylaş

ya i7 geyik tabi, ben aa cikmi$ demek icin gosterdim, belki gormeyenler vardir diye.

normalde hp workstationlardan almak lazim sanirsam quadrolu fire gl li. hem ekran cozunurlugu yuksek olmali hem de buyuk ekran olmali. hem i$lemcisi render icin iyi olmali hem ekran karti texture fill ve i$ik oyunlarini kaldirabilmeli falan filan.
Sosyal ağlarda paylaş

fixmen said:

Benim tasarımla uğraşan arkadaşların bi tanesinde var HP nin workstation laptoptu. Quadro ekran kartlı, 1920x1080p çözünürlüklü. Memnun baya. Modelini hatırlamıyorum malesef.
Benim tavsiyemde ya bir tane workstation al. Yoksa baya sıkıntı olur, komplike işlemlerde.

Benim yazdıgım model, Elitebook workstation 8530w nvidia quadro fx edition.

Ben 3200 ytl ye almıştım yurt dışından, gerçi tasarım hobi olarak var, code yazıyorum alet de. Oyunlar da şahane ama
Sosyal ağlarda paylaş

workstation alacaksa zaten direk gidip nvidia tesla alsın.
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=5tNPlJiMwf2v4zDo&templete=3

ama laptopu oyun amaçlı alıcak ve yanında 3ds max ile normalden daha hızlı render yapabilmesini istiyorsa geforce 260 veya üstü laptoplara bakmasını tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...