aquila Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 evet gencler boyle bir durum var. phpli filan blogging seysi yapmaya debeleniyorum, kisisel blog degil ama direk blogging sitesi gibi, yani insanlar gelicek uye olucak, cesitli bloglar acicak ve bloglara entryler giricek. siz calismaya baslayin, ben size sorular ve laflar hazirlicam surec icinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 pfft, local yapmak icin bu isleri php server gibi bisey mi lazim? wamp server vardi, sonra sql express kurunca bozulduydu o, wampla oluyo mu normalde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Localde php-mysql çalışmak için AppServ'i öneririm ben. phpmyadmin'i de var mysql konusunda rahat olur. Mysql ile uğraşmak için kendi sitesinden Gui toollarını indirsen de olur. Fakat phpmyadmin işi görecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 wamp var iste, normal calisiyodu ama sonra sql express gelince calismamaya basladi, pis ms bozdu gene herseyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Sql express wampi nie bozsun ya? Alakaları yokki bi kere. IIS açmış olmayasın? (windowzun kendi local web hostu vs.) Aynı porttan çalışmaya çalışıyolarsa ikisinden birinin kafayı yemesi mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 iste sql yapmis sanirim o isi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 mysql ile sql farkli seyler yalniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Ya kisaltiyorsunuz anliyorum da biraz dikkat etsek, hakkaten anlamasi zor oluyor. Hani SQL Server da aslinda baska bir sey ifade ediyor SQL de ama siz kisalttikca ben daha bir salak hissediyorum kendimi.. Microsoft SQL Server, SQL Server, SQL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 ahah pardon, onemli degil o kisim o yuzden. netice wampla mysql su an icin, sonra oraclea da kayabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Calisan apache'nin portunu degistir httpd.conf'dan oyle bi dene. Listen 80 yazar. Onu Listen 8080 le degistirebilirsin. Ya da istedigin bir portla. Degisiklik sonrasinda apache'yi restart etmen gerekecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 wordpress in bi olugin i varmis gecen bi yerde gordum ilginelirsen bakarim rss feedlerime.. wordpress e yukluyosun, iste millet kendi bloglarini acabiliyo gelip vs, ayni wordpress in kendi sitesi gibi bi sistemmis, denemedim de 1-2 gun once gordum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 MuPress mi neydi ya onun adı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 xampp da dusunebilirsin windowsda development icin. (ek olarak heidisql ve komodo ide ile mukemmel bi ortam sagliyolar, tavsiye edilir.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 wamp kullaniyorum, bi de dreamweaverda yaziyorum, simdilik bu kadar, ecuk bucuk bir signup yaptim. bira kac gun ara vermek zorunda kalabiliriz, finaller var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 wordpress mu'ymus bu coklu WP'yi cok bolmeli blog yapan Webrazzi'de yazisi cikti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2009 evet, gencler basliyoruz sorulara. simdi her usera profil/her bloga ayri sayfa icin tam olarak napmam gerek. sadece bir adet php dosyasi yapip buna user/ blog adini filan mi passlicem, sonra o ona gore halledicek, kanimca oyle. bi de login olayi kafami tirmaliyo, hadi login olmasini hallettik de, login kalmasi nasil olucak, cookie mookie, yani adam kendi profiline gidince kendince ozellikler olucak, edit info, entry gir zart zurt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 yattiniz mi olm hepiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 wordpress mu kodlarını incele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 cok kompleks onlar, bana en basidi lazim. anasnisatiim db dersi icin adamin yaptirdigi ise bak, dbsini yapalim, ufak tefek query mueryli biseyler yapalim tamam da, bu ne lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 ben simdi yatiyorum, siz aranizda cevaplayin sorulari, akliniza gelen baska seyler varsa onlari da yazin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 abi soruyu sormussunda oyle ha diyince cevaplanicak bisi degil ki, yani bayagi uzun bi cevabi var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 once verini sekillendirelim. varsayimlar: - server apache varsayiliyo mod_rewrite icin, ama degilse de butun serverlarda esdeger bisiler oluyo, sart degil. - her bir blogda birden cok yazar yazabilir. - basit olsun diye yorumlar uyelik gerektirmiyo bu haliyle. db tablolari: -blog: id name -user: id name password email -article: id name body blog_id -comment: id name body article_id -blog_user: id blog_id user_id gelen requestleri iyice ayikla, hede.domain.com ya da domain.com/hede diye (nasil istiyosan) urlleri o blogu gostericek sekilde ayarla. bloglarda iki sayfan olucak, list ve detail. list, birden fazla articlelari listelemek icin, detail de article'i gostermek icin kullanilcak. unutma ki, arama sayfalari da list'e dahil. - neler eklenebilir? 1. butun bu tablolara binary bir status fieldi ekle, her turlu accesste kontrol et, status 0 ise gosterme. (user banlemek, article silmek boyle daha kolay ve undo sansin var). 2. butun bu tablolara time_created ve time_modified diye datetime fieldi ekle, yaratildiginda ilkini, degistirildiginde ikincisini updatele. 3. user'in password fieldini varchar(32) yap, passwordun md5 hashini tut. asla duz hashleme, once tuzla. 4. su tablolari da eklersen categorilerin olmus olur: -category: id blog_id name -article_category: id article_id category_id 5. su tablolari da eklersen taglerin olmus olur. (verimsiz, gelistirilebilir, ama isini gorur.) -tag: id name -article_tag: id article_id tag_id genel tavsiyeler: - daha projeye cok ciddi girismemisken smarty kullanmaya basla, isin cok kolaylassin - bi orm kullanirsan isin cok kolaylasir, ama ogrenmek de istedigini varsayarak orm kullanmasan daha iyi olur. yukaridaki tablolarda kafana yatmayan bisey varsa sor, yardimci olmaya calisiyim, ya da koda girisince daha spesifik sor, detaya inelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 login konusunda: logini session based yap. ama sessionda asla ve asla "su kullanici olarak login oldu" diye bi veri tutma, kullanma. yapman gereken: - session baslat - sessionda user ve password var mi? -- varsa: dbden kontrol et, tutuyosa kod icinde login oldugunda ne yapilcaksa yap, asla sessiona bu bilgiyi verme ve kullanma. tutmuyosa sessiondan user ve passwordu sil. -- yoksa: yok iste, bisi yapmiycan :) kullanici login oldugunda: - sadece sessiona user ve passwordu yaz, sonra yonlendirceen yere yonlendir, naapcaksan yap (boylece az onceki kisimda yazdigin kod onu halledicek) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 session'da password tutmanin hic bir amaci yok yalniz. sakat ayrica. bir yerde unutursun falan, kabak gibi gorunur ekranda. username ve logged = true ya da logged = false gibi birsey yeterli olacaktir. username ve password'un gecerliligini de form post edildiginde kontrol etmek yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Bir de ; said: sukru says: anladim Anlamamis demekki =P ehah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar