Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Onemli (ve acil) Cep Telefonu Sorusu

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,
Babama N900, anneme de N96 goturecegim Turkiye'ye giderken (ABD'den), simdi siparisleri veriyordum fakat N96'da US Version diyor, buradaki telefon hatlarinin biraz enteresan oldugunu bilyiorum fakat yeterli teknik bilgim yok, su soruya da kesin bir cevap bulamadim, burya sorayim dedim. Anladigim kadariyla N900 icin boyle bir problem yok da N96 direk US version diyor

US Version olmasi burada 3G cekmesini sagliyor aletin evet, ama bu aleti Avrupa'ya gotursem, Turkiye'deki hatla sorunsuz 3G ve normal gorusme yapabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

N900'de de us version yaziyor =/

Ya zamaninda ben buradan, 2-3 yil once N95 almistim sorunsuz da kullaniyordum Turkiye'de. ama o zamanlar 3G yoktu tabi.

N900 bu,
http://www.amazon.com/Nokia-N900-Unlocked-Computer-Touchscreen/dp/B002OB49SW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=wireless&qid=1260649878&sr=8-1

N96 bu
http://www.amazon.com/Nokia-N96-Unlocked-Slot-U-S-Warranty/dp/B001DN5030/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=wireless&qid=1260649930&sr=8-1
Sosyal ağlarda paylaş

Yok kullanmasina kullanirim ama 3G calisir mi benim derdim o.

US Version'da bi ldigim kadariyla direk hardware farkli abi. Adamlarin mobil servisleri cok eski oldugu icin Avrupa'dan farkli bazi seyler var, bu telefon da ona gore optimize edilmis ama.

Benim sorum bu telefon Avrupa'da calisir mi sorunsuz (calisir mi derken okuz gibi telefon etmeyi degil 3G yi falan da kastediyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Turkcell musteri hizmetlerinden adam gibi cevap alabilsem icim rahat olacakti N96 konusunda zaten de, wikipedia'dan baktim Turkiye'ye 2100 diyor, o yuzden N900 garnati zaten nette de sormuslar bikac yerde gordum.

Bakalim babam annemin agzini yoklucak su goruntulu konusma konusunda bi de bakcak 3G cekiyo mu N95'te, ona gore siparis vericem yarin. 850 ve 1900 mu ne destekliyor N95 ve N96'nin amerikan versiyonlari. Simdi benim eski N95'te 3G calisiyorsa, dedigin gibi Turkiye'de de 1900 yayin var demek (850 nin imkani yok cunku). Turkcell musteri hizmetlerinde 5. yonlendirildigim kadindan zorla ogrendigim kadarinda 850 1900 ve 2100 vardi, ama kadinin bi fikri yoktu ben yazi okuttum bildigin telefonda, ondan emin olamiyorum, o 850 cok killandirdi beni ozellikle, sadece ABD'de ve orta asyada bikac ulkede falan var diye biliyorum 850 yi cunku.

Veya salak kadin tum israrlarima ragmen bana yine GSM soyledi diyecegim de GSM'de 2100 var mi ki, yok diye biliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

turkiye'de 850 yok muhtemelen dedigin gibi ama N96'da 2100 frekansının destegi olması cok buyuk ihtimal. O yuzden abd'de 850 frekansını kullanarak 3g calıstırırken, turkiye'ye geldiginde 2100 ile yine 3g'den yararlanabilirsin diye dusunuyorum.

ama sen yine de telefonu satın almadan once turkcell'in teknik destek bolumune bir mail at, isini garantiye al.

edit: oops. eger nette okudugum bilgilerde bir yanlıslık yoksa n96 ve n95'in 2100 frekans destegi yok. sen en iyisi n97 al, o calısır tr'de.

2.edit pardon/ varmıs yahu n96 WCDMA2100/900 (HSDPA)
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ama onlar WCDMA frekansları mı onu ogrenmen lazım.
Amazon yerine daha resmi bi kaynak olsa bakıcam da nokia us sitesinde goremedim n96'yı. Acaba US'de satısa cıkmamıs bir model olup da adam orda US icin unlock ettigini acıklamıs falan olabilir mi EU'dan alıp?

gerci oyle biseye niye gerek olsun bilmiyorum da.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...