raider Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Biraz klişe olucak ama , bu ay sonuna doğru yeni bir makine almayı planlıyorum ve bu ikisi arasında kaldım. Aslında d90 almaya karar vermiştim fakat bugün eminönü taraflarını dolaşınca biraz kafam karıştı. fiyat açısından bakarsak: nikon d90 ın fiyatı 2000tl ile 2500 arası değişiyor garantili olup olmamasına göre. 500d ye gelirsek , yalçınlarda body +18-55 + 50-250 kit halinde 2399 TL ye satılıyor ve 5 taksit yapılabiliyor.işte bu baya bi kafamı bulandırdı. çünkü ekstra gelen 50-250 lens zaten 800 TL lik bir lens. özellikler açısından: canon un mp daha yüksek, daha geniş iso aralığı, daha iyi kamerası var. d90 da ise daha kaliteli malzeme, af si daha iyi ve daha hızlı işlemcisi var. resmen kararsız kaldım. nikon kullanırken daha büyük zevk almıştım önceden ama bilemiyorum. nette baya bir araştırdım fakat bide patilerin görüşünü alayım dedim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 500d (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 d90 da video cekme özelliği de olması lazim onu da göz önüne kat karşılaştırırken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 evet var zaten. fakat fps si canon a göre daha düşük.zati kamera olayını pek önemsemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 D90 ownzor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 scorch said: d90 da video cekme özelliği de olması lazim onu da göz önüne kat karşılaştırırken d500 de 720p video çekebiliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Bende cok araştırdım :) ilk cıktıgı zamanlar ama 500D daha iyi olduguna karar verdim. Canon Video cekim özelliğide nikon'a göre daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 dslr makina seçiminde video özelliği bana çok boş geliyo sadece video çekmek için kat kat kaliteli aletler varken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2009 Niye video özelliği koydular onu da anlamadım zaten. Dslr makina alan adam fotoğrafçılıkla uğraşacak demektir. Ne gerek var videoya dslr makinada yahu. Gidersin handycam falan alırsın eğer hareketli görüntü istiyorsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 eheh kesinlikle katiliyorum vidyo olayina.. ama bisi diyimmi...eheh yayina bile sokulur meretten cikan vidyo az bucuk islem gordukten sonra :) hayir bende karsiyim bu durumlara, ama 300mm 2.8 diaframli gun isiginda dehset seyler cikiyor hakkaten..hele simdi yüksek iso durumlarini abarttilar falan, o fiyat araliginda hic bir kamera henuz düşük ışıkta bu en en yeni (mark4 + d3s vb) dslr vidyolarin performansina yetisemiyo henuz hehe......ufak capli isler icin aslinda super ekonomik valla.. red med arri demeyin, önerim farkli kulvarlarin isleri aman ha konuya gelince..yani bence hangisi daha senin icine oturuyor ergonomik + ekonomik olarak ona bak al gitsin..elinde hali hazir bir markanin lens seti olmadigini dusnuyorum.. kisisel onerim nikond90+35mm 1.8 DX lens...yada canon tekabülü..butun zoom araligina sahip olayim derken fotograf cekmeyi unutabiliyor insan..kisisel fikrim tabiki. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Nikon D90 başlangıç seviye DSLR'lar içinde tek başına en tepede. Bütün testlerde de bu sonuç ortaya çıktı. Canon 500D ise eğer önceden canon lenslerin var ve yeni makineye geçecek isen tercih sebebi olmalı. Aksi halde D90 ile karşılaştırmak pek doğru değil. Fiyat olarak ise TR'de 500D gereksiz pahalı. Biraz araştırın yurt dışı satış fiyatı 500D için oldukça düştü, D90 ise uzun bir süredir aynı fiyatla satılıyor. 500D için ayrıca Canon satın aldıktan sonra kayıt yaptırınca bir miktar parayı geri iade yapıyor. Benzer olay nikon d5000 için de var. D90 ise kalitesinden ötürü ayrı bir konumda. D90 zaten D80'in devamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2009 canon mark serisi alınmayacaksa nikon alın derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 dün akşam d90 ımı almış bulundum. çok mutluyum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yucil243 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 neden d90 a karar verdin en sonunda.bende kararsızımda ikisi arasında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 pm attım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Garadia said: dslr makina seçiminde video özelliği bana çok boş geliyo sadece video çekmek için kat kat kaliteli aletler varken aksine video için dslr'lar cok daha kaliteli sonuclar veriyo. sonucta görüntü capture etme konusunda cook daha basarılı aletler. sorun cok kısa süreler cekebilmeleri. hani videoyla adam gibi bişi yapmak için 1/10 oranında cekiyosun. 3 dakkalık bişi cekicem diyekac kart tüketirsin allah bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 film çekme özelliğine ben de karşıydım, örneklerini görene kadar. deve boyu kadar sensör ve kaliteli lensler bir çok kameradan çok daha iyi sonuçlar veriyor. bu kadar ezmeden çekilen kısa filmleri bir izleyin. çok güzel işler var. vimeo'nun anasayfasından bir örnek buldum: http://vimeo.com/6854556 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 ben de bu topikte dslrdaki video olayını savunmaya gelmiştim millet kötülerken, sonra aforoz ediliriz hanım gerek yok diyip vazgeçtim. şimdi millet dönmüş tersine :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 o video'da ünlü oldu zaten dslr'la video cekmek... hepsi iyi değil ama ilk sahneler super Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 dslrlarda video bence çok güzel bişey, 300mm ya da 50mm 1.8 gibi diyaframlarda dehşet sonuçlar çıkabiliyor ve hiçbir handycam buna yaklaşacabilecek kalitede değil... dslr-kompakt 35mm kamera-handycam gibi biraz aslında, yani sensör teknolojisi artık gelişti, eskisi gibi uzun süre pozlayınca ısınıp yanmıyor cmos sensörler. adamlar yapabiliyorken neden yapmayalım diyerek koydular ki bence çok güzel oldu. ha hoşlanmıyorsan kullanmazsın o ayrı mesele. konuyla ilgili hep söylerim, makineleri gidin bir elleyin tutun 1-2 kare çekin, hangisi hoşunuza gittiyse onu alın, aksi takdirde diğer makineyi mi alsaydım diye kendinizi yiyebilirsiniz... zaten hangisini alırsan al seni tatmin etmeme gibi bir durumu olmayacaktır.. bu arada arkadaşlar elimde amerikadan getirdiğim(amazondan aldım) canon 500d + 18-55mm IS lens var. sıfır, satılık. güzel bir fiyata verebilirim ilgilenene... öm atabilirisiniz ilgileniyorsanız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar