Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nikon d90 - canon 500d

raider

Öne çıkan mesajlar

Biraz klişe olucak ama , bu ay sonuna doğru yeni bir makine almayı planlıyorum ve bu ikisi arasında kaldım. Aslında d90 almaya karar vermiştim fakat bugün eminönü taraflarını dolaşınca biraz kafam karıştı.

fiyat açısından bakarsak:
nikon d90 ın fiyatı 2000tl ile 2500 arası değişiyor garantili olup olmamasına göre. 500d ye gelirsek , yalçınlarda body +18-55 + 50-250 kit halinde 2399 TL ye satılıyor ve 5 taksit yapılabiliyor.işte bu baya bi kafamı bulandırdı. çünkü ekstra gelen 50-250 lens zaten 800 TL lik bir lens.

özellikler açısından:
canon un mp daha yüksek, daha geniş iso aralığı, daha iyi kamerası var.
d90 da ise daha kaliteli malzeme, af si daha iyi ve daha hızlı işlemcisi var.

resmen kararsız kaldım. nikon kullanırken daha büyük zevk almıştım önceden ama bilemiyorum. nette baya bir araştırdım fakat bide patilerin görüşünü alayım dedim. :)
Sosyal ağlarda paylaş

eheh kesinlikle katiliyorum vidyo olayina..
ama bisi diyimmi...eheh yayina bile sokulur meretten cikan vidyo az bucuk islem gordukten sonra :)

hayir bende karsiyim bu durumlara, ama 300mm 2.8 diaframli gun isiginda dehset seyler cikiyor hakkaten..hele simdi yüksek iso durumlarini abarttilar falan, o fiyat araliginda hic bir kamera henuz düşük ışıkta bu en en yeni (mark4 + d3s vb) dslr vidyolarin performansina yetisemiyo henuz hehe......ufak capli isler icin aslinda super ekonomik valla..

red med arri demeyin, önerim farkli kulvarlarin isleri aman ha

konuya gelince..yani bence hangisi daha senin icine oturuyor ergonomik + ekonomik olarak ona bak al gitsin..elinde hali hazir bir markanin lens seti olmadigini dusnuyorum..

kisisel onerim nikond90+35mm 1.8 DX lens...yada canon tekabülü..butun zoom araligina sahip olayim derken fotograf cekmeyi unutabiliyor insan..kisisel fikrim tabiki. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Nikon D90 başlangıç seviye DSLR'lar içinde tek başına en tepede. Bütün testlerde de bu sonuç ortaya çıktı.

Canon 500D ise eğer önceden canon lenslerin var ve yeni makineye geçecek isen tercih sebebi olmalı. Aksi halde D90 ile karşılaştırmak pek doğru değil.

Fiyat olarak ise TR'de 500D gereksiz pahalı. Biraz araştırın yurt dışı satış fiyatı 500D için oldukça düştü, D90 ise uzun bir süredir aynı fiyatla satılıyor. 500D için ayrıca Canon satın aldıktan sonra kayıt yaptırınca bir miktar parayı geri iade yapıyor.

Benzer olay nikon d5000 için de var. D90 ise kalitesinden ötürü ayrı bir konumda. D90 zaten D80'in devamı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Garadia said:

dslr makina seçiminde video özelliği bana çok boş geliyo sadece video çekmek için kat kat kaliteli aletler varken

aksine video için dslr'lar cok daha kaliteli sonuclar veriyo. sonucta görüntü capture etme konusunda cook daha basarılı aletler. sorun cok kısa süreler cekebilmeleri.

hani videoyla adam gibi bişi yapmak için 1/10 oranında cekiyosun. 3 dakkalık bişi cekicem diyekac kart tüketirsin allah bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

film çekme özelliğine ben de karşıydım, örneklerini görene kadar. deve boyu kadar sensör ve kaliteli lensler bir çok kameradan çok daha iyi sonuçlar veriyor. bu kadar ezmeden çekilen kısa filmleri bir izleyin. çok güzel işler var.

vimeo'nun anasayfasından bir örnek buldum:

http://vimeo.com/6854556
Sosyal ağlarda paylaş

dslrlarda video bence çok güzel bişey, 300mm ya da 50mm 1.8 gibi diyaframlarda dehşet sonuçlar çıkabiliyor ve hiçbir handycam buna yaklaşacabilecek kalitede değil...

dslr-kompakt
35mm kamera-handycam

gibi biraz aslında, yani sensör teknolojisi artık gelişti, eskisi gibi uzun süre pozlayınca ısınıp yanmıyor cmos sensörler. adamlar yapabiliyorken neden yapmayalım diyerek koydular ki bence çok güzel oldu. ha hoşlanmıyorsan kullanmazsın o ayrı mesele.

konuyla ilgili hep söylerim, makineleri gidin bir elleyin tutun 1-2 kare çekin, hangisi hoşunuza gittiyse onu alın, aksi takdirde diğer makineyi mi alsaydım diye kendinizi yiyebilirsiniz... zaten hangisini alırsan al seni tatmin etmeme gibi bir durumu olmayacaktır..

bu arada arkadaşlar elimde amerikadan getirdiğim(amazondan aldım) canon 500d + 18-55mm IS lens var. sıfır, satılık. güzel bir fiyata verebilirim ilgilenene... öm atabilirisiniz ilgileniyorsanız
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...