Fly Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Flameoffear said: Ne satıyorki vergi versin demek de imbaymış. Bir şey sattığın için vergi vermezsin, bu ülkeden para kazandığın için bu ülkeye vergi verirsin. Ne kadar reklam geliri vardır bilmiyorum ama düşük bir mebla olsa sanmıyorum ki bu konunun üstünde bu kadar durulsun. Yasaklamak çözüm değil elbette. Ama buradan para kazanıyorsan, vergini de ödemen gerek. internetteki tüm siteler yüz ülkeden vergi kaçırıyor öyleyse. ha derse benim ülke topraklarımda bulunan sunucudaki reklamı ben vergilendiririm diye, o zaman eyvallah, ki yapabileceği başka bir şey yok bence internetin şu haliyle. en odun şekliyle bir bilgisayardan başkasına bağlanıyorsun neticede, bu açıdan hele hiçbir şey diyememesi lazımç
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mevzu internet olunca mı gereksiz görülüyor vergi konusu? Ha iyi hoş, x ülkenin firmasi bi alay reklam parası versin, yine x ülkenin insanları bu siteyi kullansın, tüm reklam parası y ülkesine gitsin. Ben bunu sadece Türkiye açısından söylemiyorum. Sen benim sırtımdan para kazanıyorsan en azından bu ülkeye de bir faydan dokunmalı.
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 youtube sıradan bir site değil ama dünyanın en büyük video paylaşım sitesi. youtube temsilciliği bence açılmalı...
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Flameoffear said: Mevzu internet olunca mı gereksiz görülüyor vergi konusu? Ha iyi hoş, x ülkenin firmasi bi alay reklam parası versin, yine x ülkenin insanları bu siteyi kullansın, tüm reklam parası y ülkesine gitsin. Ben bunu sadece Türkiye açısından söylemiyorum. Sen benim sırtımdan para kazanıyorsan en azından bu ülkeye de bir faydan dokunmalı. burada vergiyi doğuran olay nedir? burada verginin tahakkukunu hangi kurum yapacak?
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Brigand said: youtube sıradan bir site değil ama dünyanın en büyük video paylaşım sitesi. youtube temsilciliği bence açılmalı... neden? ne için?
mani Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Flameoffear said: Mevzu internet olunca mı gereksiz görülüyor vergi konusu? Ha iyi hoş, x ülkenin firmasi bi alay reklam parası versin, yine x ülkenin insanları bu siteyi kullansın, tüm reklam parası y ülkesine gitsin. Ben bunu sadece Türkiye açısından söylemiyorum. Sen benim sırtımdan para kazanıyorsan en azından bu ülkeye de bir faydan dokunmalı. youtube türkiye'nin sırtından para kazanmıyor nerden çıkarıyorsunuz bu saçma düşünceleri. Youtube un türkiye'ye ne gibi yükü var söylermisin bana ? hani türkiye'nin kaynaklarını kullanıyorda buna rağmen vergisini vermiyor adamlar. Kaç kere söyleyeceğiz, adamlar hizmeti başka ülkelerde sunuyor. Sen sadece gidiyorsun hizmeti orada alıyorsun. Amazon.com , Amazon.co.uk de türkiye'nin sırtından para kazanıyor senin mantığınla. sence vergi veriyorlar mı ? vermeleri mantıklı mı ? Yurtdışından gelen turistlerden kazandığı paraların vergisini ödüyor mu Türkiye o ülkelere ? Rusların sırtından yıllardır milyon dolar kazanmıştır herhalde. Hangisinin vergisini veriyor Rusya'ya ?
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 "ben yutubum ben feysbukum" ne be ahaha
Prosciutto Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 türkiye çok komik bi ülke lan hahah
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 mani said: Yurtdışından gelen turistlerden kazandığı paraların vergisini ödüyor mu Türkiye o ülkelere ? Rusların sırtından yıllardır milyon dolar kazanmıştır herhalde. Hangisinin vergisini veriyor Rusya'ya ? budur
mani Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 bakanın konuşması tam değnekçi konuşması bu arada hahaha. şimdi dikkat ettim. hoş geldin abi diye konuşmaya girerler böyle. ofis açın, vergi verin yoksa çizerim, ay pardon kapatırım. http://www.egonomik.com/wp-content/uploads/2009/08/degnekci-avea.jpg
mani Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 http://www.ntvmsnbc.com/id/25029312/ said: Avustralya Hükümeti, halkın görüş ve eleştirilerini toplamak adına kamu görevlilerinin Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda daha faal olması gerektiğini düşünüyor. göt kadar ülkelerde neden ofis açıyorlar diye merak ediyorsanız bu yazıyı okuyup sindirin. Zihniyet meselesi. birisi interneti sansürlemeye çalışırken ve para cukkalama aracı olarak görürken diğeri atı alıp üsküdarı geçmiş sosyal kalkında peşinde.
rahatsiz Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Hizmetin vergilendrilmesi hep zordu ama bir tek şeye bakılırdı: hizmetten nerede yararlandın? Neredeyse bütün dünya maliyeleri hizmeti bu şart üzerinden vergilendirirler. Internet çıkınca mertlik bozuldu. Coğrafi kavramlar şaştı. Şöyle anlatıyım: ben bir alman firmasından hizmet alıyorum. Eğer bu hizmetten Türkiye de yararlanıyorsam alman firması bana kdvsiz fatura keser, hizmet ihracı yapmıştır. Ben burada kdv2 ile kdvmi hesaplar öderim. Üstünede hizmetten TR’de yararlandığım için hizmeti aldığım firmanın elde ettiği gelirin vergisini karşılamak için stopaj öderim. Internet üzerinden elde edilen gelirlerde bu coğrafi sınır biraz şaştı.
rahatsiz Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 yurtdışından gelen turistler hizmetten Türkiye de yaralandığı için herhangi bir vergi durumu doğmaz, saçma bir örnek olmuş. ancak çok daha karışık örnekler var. Mesala kafa karıştıran exchange server hizmetleri. uluslararası şirketler bir zamanlar sağlam fatura keserlerdi bu tip hizmetler için. karı vergilendirmeden hüpletmenin bir yolu idi. sonra transfer fiyatlandırması kontrolünü getirdiler bir anda mantıklı fiyatlara indi böyle hizmetler. internet olayını da çözecekler zaman içinde elbet ama binali gibi adamlar çözemez o ayrı.
huun Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 adamlar burda ofis açsalar ceplerinden para eksilmeyecek. abd'ye vermesi gereken vergiyi türkiye'ye verecek. abd'nin kaybedeği para sizi niye bu kadar yoruyor onu da anlamadım.
mani Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 evet internet ile sınırlar yok oldu ve karışık bir hal aldı o konuda haklısın. ama sonuçta hizmeti sunan kişi o hizmeti sana başka bir ülkeden sunuyor. Bir video izlerken, o videonun datası senin alt yapından yarlanıp bilgisayarına geldiği zaman, zaten senin internet için yapmış olduğun ödeme onu kullanmana izin veriyor. Ve sen zaten onun vergisini veriyorsun.Youtube un bu konuda vergi vermesi anlamsız olur. Reklam olayına gelince. Türk firması youtube a reklam verecek, ozaman gidiyor ingiltere de bulunan youtube ofisine veriyor reklamı. Youtube da bu reklamdan kazandığı parayı gösterip vergisini zaten o ülkeye ödüyor. Reklam veren firmada elinde bulunan faturayı kendi ülkesinde bulunan vergi dairesine gösterip gerekli işlemleri yapıyordur ve vergiden muaf olması gerekiyorsa oluyordur. Sonuç olarak youtube yasal olarak türk kanunlarına bağlı olmadığına göre anca erişim engellerler.
mani Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 huun said: adamlar burda ofis açsalar ceplerinden para eksilmeyecek. abd'ye vermesi gereken vergiyi türkiye'ye verecek. abd'nin kaybedeği para sizi niye bu kadar yoruyor onu da anlamadım. adam ABD e veriyor vergisini. çünkü orda kazanıyor o parayı. kim nasıl belirleyecek türkiye'ye nekadar vergi verilmesi gerektiğini. Sonuçta adam burada hizmet sunmuyor. Burda ticari bir kimliği yok. sen önce adamların sitelerine erişimi yasakla. saçma sapan isteklerde bulun. Ondan sonra gelin ofis açın, muhattabımız olan resmi biri olsun diye ağla. Sen önce adamlara ulaştırma bakanı olarak fırsat sunsana. Olanak sağla. Ortak projeler geliştir. sende kazan youtube da kazansın ozaman al hakettiğin vergiyi. Ondan sonra neden geri kaldık diye sızlanalım biz oturduğumuz yerde. sırf tüket sonra pay almaya çalış birde.
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 beyler ki yutupa reklam veriyo onu anlamadım ben. şen bakkaliye diye çıkıyor mu videonun yanında olay nedir
Choericoe Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 huun said: adamlar burda ofis açsalar ceplerinden para eksilmeyecek. abd'ye vermesi gereken vergiyi türkiye'ye verecek. abd'nin kaybedeği para sizi niye bu kadar yoruyor onu da anlamadım. Dünyada 60m. websitesinin hepsi türkiyeye temsilcilik mi açıcak? Böyle mi çözmeyi düşünüyorlar işsizliği acaba.Söz konusu verginin kime verildiği beni yormuyor,beni yoran vergi vermiyor diye sitenin yasaklanması ve ulaştırma bakanı denilen insanın türkiyeninde kabul ettiği anlaşmayı bilmemesi. Döt kadar isviçrede temsilcilik açabilir adamlar ama burada adamlara şimdiden söylenen şartlar ortada,dakikada bir video yasaklama talebi vb. birsürü şeyle uğraşıcaklar burada,ayrıca isviçre coğrafya/insan olarak avrupa sonuçta,bak microsofta sokmuyor konsolunu türkiyeye.Zaten soksa fitil fitil getiririz,ötv filan döşeriz hemen. Ben xbox'ım bana birşey olmaz derlerse,allahın selameti üstlerinde olsun.
toggie Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 ya giriyoruz zaten youtube'a sorun yok. basbakan bile giriyo.
Fly Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 para transferi konusundan bahsedilmiş, ona bir şey diyemem ama reklamda savunulan şey: x ülkesindeki reklamı y ülkesinin adamı gördü => y'ye vergi verilmeli nasıl bu kadar bodoslama bakılabilir cidden aklım almıyor, sormak zorundayım şimdi hangisini demek istiyorsunuz : 1)youtube koca şirket, türkiye ben çok özelim bana vergi vermezsen kaparım diyor diyebilir haklıdır. haydi hep birlikte birer çin kuzey kore olalım şeklinde bir hevesiniz varsa doğru 2)youtube koca şirket, her ülke vergi talep edebilir, misal isviçrede de açmış bizim ne eksiğimiz var yüzlerce ülke var bunların yarısı vergi ver dedi, yutub da koca şirket hemen koştu büro vergi halletti diyelim. sonra ali ip atlama üzerine bir blog açtı, cebime 10 20 bişeyler girsin diyerekten de reklam aldı. vay alinin haline. amerikadan başlayıp zimbabveye kadar gezecek kapı kapı, ali ip atlama ltd şirketi kuracak, vergisini verecek. alinin yerine köşe başındaki kebapçı, yukarı yokuştaki pimapenciyi koyun, adamların suçu ne ? veya amerikada disneyland afişi görüp ziyaret ettiniz diye türkiye benim vatandaşım oralara gitmiş, versene hacı biraz vergi mi diyor ? verdiği reklamın vergisini doğal olarak reklamın bulunduğu yere veriyor. internette de amerikaya bağlanıp burger king (veya dönerci john, siz seçin) reklamını görüyorsunuz ve geri geliyorsunuz. yok reklamın datası benim bağlantımdan geçiyor derseniz zaten onun verigisi veriliyor, adsl kablo veya ne alıyorsanız ona dahil bu daha da ilerletip şu sıfır bu birin yanında, ÖYLEYSE BU REKLAM RÖÖRÖR diye filtre getirtilecek seviyeye gelirsek interneti bırakalım zaten toptan, felsefesini anlayamamışız daha. ne işiniz var elalemin sitesinde diyen bakanın, kendi sanatçısını zaptedemiyor diye lastfm myspace engelleyen oluşumların olduğu bir ülkedeyiz gerçi, ne bekliyorsam.
gecko Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 var ya yemin ediyorum ben google ın yerinde olsam tayyipe suikast falan düzelettirirdim ahahaha adamın türkiyeden çektiklerini kendi devletinden çekmemiştir var ya ahahahaha
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Muhasebeci degilim cok teknik ayrintisini bilmiyorum ama o butun sevdiginiz sirketler baska ulkelerde vergilerini veriyorlar. Ornegin blizzard veriyor vergsini avrupada Turkiye'de vermiyor. Soyle biside var sanirim emin deiglimde, belli bi kotanda yasal olarak var yani, gidip 3 ytl lik bisi sattigin icin vergi verme durumunda degilsin. Ama eger buyuduysen 100 ulkede satiyosan, e ver artik vergini bi zahmet. Zaten buyumedne kimse kapina yanasmiyor, buyudugunde de salliyosan verirsin vergini, sansurlersinde, bakiniz Cin. Youtube Turkiye'yi sallamiyor, olay vergi vermek, temsilcilik acmak, tavir yapmak degil. Sallamiyo abi adamlar iki kere iki dort. Ilerde sallayinca da tipis tipis acarlar eger mevcut hukumet geri adim atmazsa o zamana kadar. OECD ulkelerinde sonuncuyuz internet penetrasyon oranlarinda. Buyuyen bir yapimiz var ama halen cok geriyiz yani, Internet pazarimiz daha bi bok degil, adam da sallamiyo o yuzden. Nufus avantajimiz var tabii, penetrasyon yukselince, internet kullanici sayisi bayagi yuksek olucak , hatta sanirim Avrupa duzeyine falan ciktiginda OECD de ilk 7-8 de mi ne olucaz. O zaman ofis de acar, plazada tutar yani.
Öne çıkan mesajlar