Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fiziksel durumum.

di

Öne çıkan mesajlar

Wisslett said:

di said:

Selam,

Simdi saglik amaciyla spora basladim bir salonda (diger konuda da belirtmistim).

Tartildim olculdum falan.

103.8 kg ciktim tartida. Vucut yag oranim %28 kusurlerde ve boyum 1.74. Kas dagilimimin oldukca duzenli oldugunu soylediler ayrica.

Bu verilere gore bir de sizden degerlendirme alayim. Nedir yorumunuz ?

Tıknaz dediğimiz benimde dahil olduğum insan grubundasın.(173 105 kg :)) şimdi şöyleki spor neyin yaptıysan ki kas grubu vs.. anladığım kadarıyla az çok bişilerle uğraşmışsın :). Tek tavsiyem. İraden aracılığı ile yediklerine dikkat et ve düzenli spor yap :). Ben yaptığım spor nedeniyle çok kilo veremiyorum zira sporu bırakır bırakmaz irademi bi şekilde dizginleyip 90-85 arası bişiye inmek istiyrum zira bu kadar sene tıknaz tıknaz dolaştıktan sonrada 173 65-70 kilo bence yakışık almaz :D o nedenle hedefimiz 90-85 gibin bişiler olmalı :D.
Kısacası yemiyeceğiz arkadaş !!!.

Valla biraz degil epeyce ugrastim. En son 9 sene once spor yaptim ama 9 sene bile eritemedi kaslarimi. Gunde 4 ekmek yeyip kilo alamayan hayvanin biriydim ben =)

Cross takim kaptaniydim zamaninda. Bir de voleybolcuydum. Ikisinde de lisansli oyuncuydum. Sonra ninjutsu falan izledi. Hadi lan bi kosup gelelim diyerekten cikip 10 km kosup gelen manyaktim anlayacagin =) O yuzden bu kadar kotu oldu zaten. Eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

0.1 ton bayan mi olur lan =P

Bagyan degilim. Eski sporcuyum bu kadar kilonun sebebi biraz da o. Birden ara verdim seneler once.

Biraz iri kemikli ve kaslı yapıdaysan zaten 85 kilodan aşağı olamazsın ama bence 92 nin de üstüne çıkma, gerekirse biraz kaslardan da ver.Zaten çoğu kişinin sandığının aksine uzun yıllar yapılan sporla geliştirilen kaslar kolay kolay gitmez acayip diyet lazım.Bence yediklerini azat ama kaliteyi değiştirme yemekte gene pilav et salata normalde ne yiyorsan ye porsiyonları azalt sadece.Ama abur cuburu en fazla haftada bir ye(onu da yemek lazım yoksa eziyet olur) .

Not :yazının bundan sonrası trollemek maksadıyla yazılmıştır

7-8 ay gibi bir zaman diliminde 90-95 e düşemezsen o zaman fantastik diyetler denersin gazetelerin pazar eklerinden "yoğurt yiyerek ebru şallı kalçası yapın".Ya da mans health dergisinin "15 günde taş gibi karın" kasları hheahuhah ulan hatırladıkça gülüyom bi de bunlara inananlar var

0.1 ton bayan.... olur olur kardeşim "bayansan öküz gibisin,allah belanı vermesin, daha iflah olmazsın" mı yazayım
Sosyal ağlarda paylaş

Ice tea içmemelisin en basta çok ciddi kalori var içinde. Diyet içeceklerden de günde 1 taneden fazla tüketirsen kilo vermeni engeller ne yazı ki. Diyetisyen söylemişti bana da bunu. 1 saatten fazla spor yapmamanı öneririm kaslarını yakmaya baslayacak vücudun 1 saati geçtikten sonra. Cardio ve düzenli beslenmeyle rahat rahat kilo verirsin
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada soyle birsey soyleyeyim,

Hesap kitap yapti salondaki tipler. Dediler ki bana nabzi 142 civarinda tutacaksin. Senin yag yakma araligin 140-145 arasi. Bu aralikta kalmaya ozen goster.

Ilk gittigim gun kosu bandinda hiz 5-5.5 iken 160 gibiydi nabzim. Lakin sali gunu ( 3. kere gidisimde ) 142'ye ulasmak icin cok ugrastim. Kosamiyorum bildiginiz uzre lakin kosar adim yurumek zorunda kaldim bi 10 dk kadar.

Iyi midir kotu mudur bilmem artik lakin nefesim duzene girmeye baslamis olarak yorumladim ben. Hem de 3. seferde.

Benim genel calismam oldukca hafif oluyor zaten. Zorladigini soyleyemicem. Ona ragmen bu sekilde olmasi hosuma gitti esasen.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hızlı yürürken koştugundan daha hızlı kalori verirsin. Koşarken yaylanıyorsun çünki. Yürürken vucudunda çok daha fazla kas hareket ettiriyorsun. Hızlı yürümek koşmaktan daha fazla kalori yaktırır

Nedeni de zaten kilolu durumdasın çok fazla koşamayacaksın şu an. Hızlı yürüyerek daha uzun zamanda daha fazla kalori yakarsın hemde bünyeyi yormamış olursun
Sosyal ağlarda paylaş

Incoming wall of text...

di said:

Hesap kitap yapti salondaki tipler. Dediler ki bana nabzi 142 civarinda tutacaksin. Senin yag yakma araligin 140-145 arasi. Bu aralikta kalmaya ozen goster.

Ilk gittigim gun kosu bandinda hiz 5-5.5 iken 160 gibiydi nabzim. Lakin sali gunu ( 3. kere gidisimde ) 142'ye ulasmak icin cok ugrastim. Kosamiyorum bildiginiz uzre lakin kosar adim yurumek zorunda kaldim bi 10 dk kadar.

Kardiyo egzersizi yaparken vücut enerji için temel olarak karbonhidrat ve yağ kullanıyor. Nabzın hızlandıkça kullanılan yağ karbonhidrata oranla azalmaya başlıyor ama aynı zamanda toplam yaktığın kalori artıyor.

Diyelim yarım saat egzersiz yapcaksın. Atıyorum 140 nabız ile koştuğunda 300 kalori yakıyorsun ve bu enerjinin %50'i yağ yakarak sağlanıyor. 160 nabız ile koştuğunda 500 kalori yakıyorsun ama bu enerjinin %30'u yağ yakarak sağlanıyor. Sonuç olarak yakılan yağ aşağı yukarı aynı ama hızlı tempoda yaktığın toplam kalori daha fazla.

İşin kilit kısmı ise şu: Senin için önemli olan egzersiz sırasında kullandığın yağ değil, yaktığın toplam kalori. Yaktığın ve aldığın kalori arasındaki fark ne kadar fazlaysa uzun vadede o kadar yağ yakacaksın. Toplam yaktığın kaloriyi arttırarak kalori farkını arttırmış oluyorsun.

Dahası da var. Nabız yüksekken (150-160) yaptığın ezgersiz 20-30 dakka da olsa kondisyonunu çok iyi arttırıyor. Her seferinde (nabız aynıyken) daha hızlı, daha uzun yapabilmeni sağlar. Daha hızlı ve daha uzun egzersiz ise daha fazla kalori yakmanı sağlıyor. Kondisyonunu geliştirerek ileriye yatırım yapmış oluyorsun.

Düşük nabızla yapılan egzersiz kondisyon geliştirmez demiyorum tabi, o tip egzersizler daha çok yağ metabolizmasını hızlandırıyor. Egzersiz sırasında enerji üretmek için yağı daha efektif kullanma yeteneğini geliştiriyor. Uzun süreli koşucular, maratoncular falan için çok önemli özellikle.

Sonuç: Nabız 140-145 olacak diye kasma bence kendini. Daha hızlı tempoda da gayet güzel yağ yakıyorsun. Ama hızlı yapcam diye 5 dakka sonra bırakırsan olmaz tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Cons said:

en klasik en doğru şey bide öğünlerini bölmek. günde 2-3 öğün büyük yiyeceğine 6 öğün ye ufak ufak, bu öğünlerden bazıları yeşil elma filan olsun. karbonhidratını kompleks karbonhidratlardan ve meyve sebzeden almaya çalış. meyve sebzeden aldığın karbonhidrat bi boka yaramayacağı için otomatikman yediğinden fazlasını yakarsın zaten.

this
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

bacaklarda kıkırdak ve bağlarda zedelenme var ise koşu değil yürüyüş mü yapmak gerekir cardio olarak? ve max kaç dkk günde?

gerçi benim kilo 84 fln boy da 179 ama farkeder mi?

Ameliyat gerekmiyorsa minimum 6 aylik ilac tedavin var. Dizlerini zorlayacak seyler yapmayacaksin ki sakatligin ilerlemesin. Sakatligi takiben ilk 1-1,5 ay dogru duzgun yurumeyeceksin bile. Kilonu dusureceksin biraz. Ilac tedavine devam edeceksin.

Doktorunla goruserek onaylatabilirsin bunu. Ben ilac olarak kondromin kullaniyorum ama receteyle aldim pek tabiki. Doktoruna danismadan ilac kullanma.
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:

Cons said:

en klasik en doğru şey bide öğünlerini bölmek. günde 2-3 öğün büyük yiyeceğine 6 öğün ye ufak ufak, bu öğünlerden bazıları yeşil elma filan olsun. karbonhidratını kompleks karbonhidratlardan ve meyve sebzeden almaya çalış. meyve sebzeden aldığın karbonhidrat bi boka yaramayacağı için otomatikman yediğinden fazlasını yakarsın zaten.

this

Ne açıdan yaramıyor? Kalori miktarı az olduğu için mi diyorsun? Baklagillerde gayet de iyi kalori var valla. Bir iki tabak yedin mi kimse tutamaz seni. :)

Meyvadan gelen karbonhidratlar ise kısa süreliğine gayet iyi enerji veriyor. Mesela öğününüz bir saat sonraysa ve acıktıysanız elma muz falan çok iyi tutuyor ve enerji veriyor.

Sebzelerin çok büyük kısmı zaten komplex karbonhidrat. Patates, fasulye, bezelye, mercimek, barbunya, mısır, ıspanak, lahana, brokoli... uzar gider. "karbonhidratını kompleks karbonhidratlardan ve meyve sebzeden almaya çalış" demişsin de o yüzden diyorum. Sanki sebzeler komplex değilmiş gibi anlaşılıyor o cümleden. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...