Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kokteyl...

sg-1

Öne çıkan mesajlar

17 yaşındaki Serap Eser, 8 Kasım günü Kanarya Mahallesi'nde durakta yolcu almak için bekleyen İETT otobüsüne molotof kokteyli atılması yüzünden yaralanmıştı. 29 gün komada kalan Serap, bu sabah yaşamını yitirdi. Hastaneden yapılan açıklamada Serap'ın enfeksiyona bağlı organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13130045.asp

Allah rahmet eylesin.
Sosyal ağlarda paylaş

bugün ntv de oğuz haksever in sunduğu haber programında iki gencin resmi yan yanaydı. ikisi de bugünlerde öldüler. Birisi Serap Eser diğeri ise Aydın Erdem. Serap Eser otobüse atılan molotof kokteyli sonucu, Aydın Erdem ise Diyarbakır' daki olaylarda polis kurşunuyla sırtından vurulması sonucu hayatını kaybetti.

Baktığımız zaman iki taraf diyebiliriz kayıpları verenler için. Farklı niteliklerde, farklı eylemlerde (hatta eylemden haberi olmadan) hayata gözlerini yuman iki genç. oğuz haksever in de dediği gibi 2 cenazede de sloganlar atılacak karşı tarafa lanetler yağdırılacak.

Fakat ne yazık ki bu gidişle bu kan duracak gibiye de benzemiyor...

Edit: Başlık oldukça yakışıksız olmuş kanımca...
Sosyal ağlarda paylaş

ölen 2 kişinin suçu yok belki ama iki taraftan biri masum değil bence (aile demiyorum)

molotof yüzünden ölen insanın tarafı denilen taraf hiçbirşey yapmadı bakarsan, onun tarafından birşey sebebiyet vermedi bu olayın yaşanmasına. Tamamen bi grup şerefsizin işi.

Diğer tarafta ise olay farklı. Eğer o olaylar çıkmasa, o gün polis gidip gence kurşun sıkmayacak biliyoruz ki. O yüzden o tarafın (aile demiyorum, acıyı yaşayandan bahsetmiyorum), lanet okuma hakkı yok bence.

Bence tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi ilk söylediğinde (birinin tamamen olaydan habersiz olduğu konusunda) haklısın, zaten ben cenazede yaşanacaklardan taraf olarak bahsettim.

Yalnız "olaylar çıkmasa polisimiz de vurmazdı canım" tarzı yaklaşımlar en hafif söylemle örümcek kafalılığın bir göstergesidir. Türkiye' de her sene onlarca insan hatalı polis kurşunuyla hayatını kaybediyor.

9 Aralık (yanılıyorsam kusura kalınmasın) Alexis' in Yunanistan' da polis kurşunuyla öldürülmesinin yıldönümü. Takip edenleriniz var mı bilmiyorum ama Yunanistan alev alev yine kaç gündür. Oradaki eylemlerde polise karşı göstericilerin tavrı Türkiye' dekinden çok daha aşırı. Sıkıştırdıkları yerde polisleri linç ediyorlar. Peki polislerin buna verdiği karşılık ne arkadaşlarını yahut kendi canlarını kurtarmaya çalışırken. Bir tane bile jop kaldıran polis göremiyorsunuz. 10 kişilik grubun önünden 100 kişilik polis geçiyor. göstericiler taş ve molotof yağdırıyor çoğunluktaki polislere. polislerin tavrı yalnızca uygun adım daha sakin yerlere ilerlemek.

Tabi arada zihniyet farkı var. İki ülke de yakın zamanlarda darbe yaşamış olmasına karşın; ülkelerin birinde hala herkes darbe, ordu, polis, egemen güç şakşakçısı; diğerinde ise darbe sonrasında her türlü baskıcı güce, kolluk kuvvetine karşı her an tetikte olma, her hareketini gözlemleme, yanlışında sonuna kadar üstüne gitme zihniyeti var...
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Tabi arada zihniyet farkı var. İki ülke de yakın zamanlarda darbe yaşamış olmasına karşın; ülkelerin birinde hala herkes darbe, ordu, polis, egemen güç şakşakçısı; diğerinde ise darbe sonrasında her türlü baskıcı güce, kolluk kuvvetine karşı her an tetikte olma, her hareketini gözlemleme, yanlışında sonuna kadar üstüne gitme zihniyeti var...

katiliyorum. ayrica baslik cok cirkin olmus. ilk önce olaya ayar verip sonrada. arakadaslar bas sagligi diliyelim olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu halk %48 oyla bu hükümeti başa getiriyorsa, sonucuna katlanacak o zaman. Alın size açılım.

Ölen kişi için gerçekten çok üzüldüm. Ama bu insanlar çıkardı onları başa bu insanlar verdi oy.

Cidden artık bu PKK mevzusunun çılkı çıktı. Eskiden sosyalist düşünüyordum "onlarında hakları vardır" falan diyordum ama sosyalizmin en büyük düşmanları ve "sosyalizmi" karalayan onlar. Gerçekten artık içnden "bir polis çıksada tarasa şu göstericileri" diyorum artık.

Belki yarın sıra bizde bu genç gibi...

Sadece biraz bilinç...
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Ne alakaysa konu bir anda Türk polisine gelmiş.

Lütfen arkadaşlar,

rahmet dilemekten başka birşey yazmayalım.

sg 1 moderator musun ? ayar veriyosun insanlara ? topic açmışsın forum kurallarına gore istediğimi yazarım.

Ayrıca;
vuran poliste suçludur, ölen çocukta suçludur..Kimse o çocuğu savunmasın..
Sosyal ağlarda paylaş

Otobüse binersin,aklında bir dolu düşünce olur.Maddi sıkıntılar,aşk,iş,geleceğin.Hayal kurarsın genellikle.Biraz para bulsam,o işe kabul edilsem,şu universiteyi kazansam.Hayata dair sıkıntıların vardır.Hayat üzerinedir.Yaşamakla ilgili.Ama bir köpek çıkar hayatını elinden alır.

Sonra bazı denyolar çıkar,ölümüne kılıf uydurur.

Asıl kendinize kılıf uydurun.

Zira mide bulandırıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...