Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haydin, Azmoya Bilgisayar Yapiyoruz...

Azmodai

Öne çıkan mesajlar

throine said:

Abi $3k'ik sistem topluyorsunuz hala ATI kart almaya kalkiyorsunuz. Bende de ATI var, baska hicbir seyden cekmedim bu ATI'den cektigim kadar. Son vukuati ise The Saboteur'de oldu. Bir onceki ise NFS: Shift idi bilen bilir.
Ekran kartina o kadar para ver bakiyorsun ATI ile sorunlari var oyunlarin sonra patch cikmasi icin haftalarca hatta aylarca bekle, cildirir insan. Alin bir Nvidia keyfinize bakin.

nvidianin yeni serisi cikmamis daha (3 serisi mi ne). Butun benchmarklarda da gordugum kadariyla 5970 cok rahat bi sekilde onde. 6 ay sonra nvida daha iyise ona gecerim sorun degil o. Simdilik en iyi ekran karti lazim.

ayrica sende bi sikinti varmis, 1.5 yildir 4870 kullandim evde, cok rahat calisti hep... bi sikinti cekmedim hic.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok sorun bende degil de :) Bende de hd 4650 var. Sorun ne tek bir kartta ne de tek bir kisiye ozel. Genel bi uyumsuzluk sorunu var gibi ya da tam tersi ATI lanetlernmis gibi sfsd. Mesela son problemli iki oyun icin konusuorum NFS: Shift ATI karta sahip cogu insan bu oyunda yaris baslangicindan oteye gidemiyorlardi ayrica kendisinden daha az performansli Nvidia kartlara gore %50- %70 arasi performans dusuklugu sorunu vardi. Neyseki aylar sonra patch cikti da fixlendi. EA forumlarinda topicte 9849757 mesaja ulasmisti fixlenene kadar.
The Saboteur gelirsek zaten patide de konusu vardi, ATI kullanicilarinda freeze sorunu var. Son iki sorundan sonra tovbe ettim ATI kart almaya, bedavaya verseler gider satar Nvidia kart alirim. :)
Baska bir topicte de dedigim gibi bir karta $400 verip oyunda ana menuye bile girememek feci koyar adama. en azindan bana :p sfds

Cuce said:

ati amd bunlar canavar şeyler arkadaşlar, gecin artık bu önyargılarınızı

keske butun bu yazdiklarimi bir nvidia fanboy olarak yazabilseydim. En son 1999 yilinda nvidia kart sahibiydim.
ATI neden aliyorsun diye sorarsaniz ya feci ucuzlamistir indirime denk gelmisimdir ya da laptop ile gelmistir simdiki hd4650'de oldugu gibi. yani biraz istemeyerek oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartinin laptopa ya da masaustunde olmasiyla alakasi yok. Masaustu ya da laptop fark etmiyor bir sorun olunca herkes ayni sorunu yasiyor. Masaustu/laptop driverlar bile ayni. Dedigim gibi bu tek bir karta ya da kisiye ozel bir sorun degil.

Cunku butun oyun forumlarinda bu sorun "ATI Performance Issue" olarak geciyor yani kisiye ozel, tek bir ati karta ozel bir sorun degil, hd59xx karti olan da da ayni sorunu yasiyor hd2xx hd 3xx karti olanda da ayni sorun masaustu/laptop olmasi da fark etmiyor... En basitinden EA forumlarina goz atarsan dedigimi daha iyi anlarsin. Ya ATI kart sahibi degilsin ya da bu dedigim oyunlari oynamamissin ya da cok sanslisin. :)
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Abi $3k'ik sistem topluyorsunuz hala ATI kart almaya kalkiyorsunuz. Bende de ATI var, baska hicbir seyden cekmedim bu ATI'den cektigim kadar. Son vukuati ise The Saboteur'de oldu. Bir onceki ise NFS: Shift idi bilen bilir.
Ekran kartina o kadar para ver bakiyorsun ATI ile sorunlari var oyunlarin sonra patch cikmasi icin haftalarca hatta aylarca bekle, cildirir insan. Alin bir Nvidia keyfinize bakin.

fiyat/performans olarak nvidia yanina yaklasamiyor yalniz ati'nin.
Sosyal ağlarda paylaş

guzel bi cpu sogutucusu buldum zaten, onu mutlaka takacam... nvida kartini da yeni serisi cikinca alirim bi kac ay sonra. simdilik radeon almak daha iyi.

@seagle: Su sogutma isi fazla pimp, onun yerine her yerini sessiz fanla doldurmayi tercih ederim. belki ilerde bi su sogutma unitesi alirim, bu bahsettigim mozart kasada cok ekstra yer varmis (iki tane anakart takabiliyormusuz mesela :/)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
msi anakartlarda OC Genie diye bir olay var tek tuş ile overclock yapıyor. i5 ya da i7 alırsan gayet rahat olur overclock olayı. saglam bir sogutma kur, sıvı sogutmaya gerek yok ama arabistan da sıcak olur ha :D sen karar ver =)

i7 al direkquad core 4.0 GHz çalıştır overclock ile, hatta üstüne de çıkabilirsin.

6gb ddr3 ram

ssd raid

yedekleme için de ya şöyle bir şey al

ya da şunu al istediğin hdd leri tak, doğrudan network erişimine aç, istersen internete aç isteyen girip çeksin paylaşıma açtıklarını.

yada aleti oluşturmaya uğraşma direk alienware sipariş ver

üstüne ek parçalar takarak modifikasyon yaparsın.
Sosyal ağlarda paylaş

benim $ahsi kanaatim x58 extreme, nedense asus un janjanli programlarini felan seven biri degilim. ya da evga alip sadece sli destegi almak mantikli gelmiyor.

ayrica hdd controller i olan bir board almak cok mantikli zira ich 10 ve win 7 e-sata hot-plug&play desteklemiyor =(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...