Esh Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 5k yazik ya, 2k lik makine yeter hayli hayli oyun icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Öyle bi makine yapılacaksa SSD olmadan düşünemiyorum ben. En önemli lüks SSD. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 ha 5K lafını atlamışım. SSD ile Raid yap o zaman; raid 5 yap hem de :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 çift işlemcili workstation mo-bosu da aldın mı tamamdır :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 yeri gelmisken azmodai kisisinin topigini azicik dagitip sorayim, neden ssd olmali? sebebi sadece veri transfer hizi mi, baska bisiler de var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 SSD ile windows boot hızına bir bak bence youtube'dan. Windows'u, sık kullanılan programları ve oyunları SSD'ye kuruyorsun ve uçuyorsun. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 hizli veri transferi ve veriye ula$imin cok hizli olmasi, olay o. boyle windowsta file search ederken cat cut gelmesi yazdigin anda. ya da actigin her klasorun yuklemeden acilmasi. yoksa oyunda cok da fark goremessin. oyun ici yuklemeler bile 1 saniye atiyor max. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 o windows boot olay laptoplardaki 4200 luk sikko hddlerle kiyaslayinca ortaya cikiyor. boyle bi 7200 luk hdd ile yine 4-5 saniyeyi gecmez fark. ama yine de ssd alinir be =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 22" monitör + lcd tv yap monitör ü nette takılırken kullanırsın oyun oynarken kullanırsın lcd ile film izlemenin keyfine doyarsın gerçi teknoloji gelişti led tv ler geldi sdf 5bin$ i sırf pc ye yatırmak yerine konsol alıp oyun keyfini tavan yapabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Tam kapasiten nedir ödemek için ne için kullanıcaksın onuda söle ben sana toparlarim ucuzundan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2009 Flassh said: 22" monitör + lcd tv yap monitör ü nette takılırken kullanırsın oyun oynarken kullanırsın lcd ile film izlemenin keyfine doyarsın gerçi teknoloji gelişti led tv ler geldi sdf 5bin$ i sırf pc ye yatırmak yerine konsol alıp oyun keyfini tavan yapabilirsin abi xbox360 var zaten kral gibi, bi de burda cok cok ucuz onlar (ps3 500 lira falan, saka gibi)... 5k dolar civari butcem var diyim o zaman, ona gore makina yapabilir misiniz? bisiler cizip yazsaniz acaip sevinirim. Arastirdim netten epey ama herkes kendi markasini, tercihini dayiyor, ben buraya guvenirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Amacını anlamadım ama: Esh said: 5k yazik ya, 2k lik makine yeter hayli hayli oyun icin Epeydir fiyatlarla ilgilenmedim ama SSD, çift ekran kartı vs eklesen 2-3k eder herhalde. Üstüne de bahsedilen Apple ekranı alsan zaten 1800$ o ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Abicim iyide ne amaçli kullanicaksin önemli olan o marka birşey temsil etmez gidip Apple ekran alirsin almasina ama grafik tasarim rendering high quality scalling yapacaksan. Game utilities farkli konsept, 5000$ 3 tane I7 proccessor'lı 12 gb ramli ve 1 tb'lik atx full kasa bile sağlayabilirim. Yani öle düşün. 1600$ Display Type: Not Included Condition: New Lifestyle: Gaming Operating Systems: Windows 7 Home Premium 64-Bit Startup Operating System: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Platform: PC Orientations Allowed: Vertical Form Factor: ATX Mid-Tower Bays: 1 - 3.5" Drive Bays 5 - 5.25" Drive Bays Internal Bays: 4 - 3.5" Drive Bays Available 3.5" Drive Bays: 3 Available 5.25" Drive Bays: 4 Colors: Black PCI Slots (Total): 2 PCI Slots (Available): 2 PCI Express X1 Slots (Total): 1 PCI Express X1 Slots (Available): 1 PCI Express X16 Slots (Total): 3 PCI Express X16 Slots (Available): 1 Expansion Slots: 6 PS/2 Keyboard Connectors: 1 PS/2 Mouse Connectors: 1 USB Ports: 8 FireWire Ports: 2 x 6-pin eSATA Ports: 1 LAN Ports: 1 Audio Out Jacks: 5 Line In Jacks: 1 Microphone Jacks: 2 S/PDIF Connectors: 1 - Optical 1 - S/PDIF out (coaxial) Processor Brand: Intel Processor Class: Core i7 Processor Number: 920 Processor Speed: 2.66GHz Processor Interface: FCLGA1366 Processors Supported: 1 Processors Onboard: 1 Additional Technologies: HyperThreading Technology Quad-Core Technology Memory Type: DDR3 Triple Channel Memory Size: 6 x 2GB Total Memory: 12GB Memory Speed: DDR3-1333 Memory Slots (Total): 6 Memory Slots (Available): 0 Maximum Memory Supported: 24GB - 64 bit Interface: 3.5" SATA II Capacity: 1TB Speed: 7,200RPM Optical Drive Type: DVDRW Dual Layer Optical Drive Class: DVD±RW DL Interface: SATA Capacity: 9-in-1 Interface: USB 2.0 Audio Description: Integrated Audio Audio Chipset: Realtek Digital Output Channels: 8 Graphics Description: PCI-Express Video Card SLI Mode (2) PCI-Express Video Cards GPU/VPU: NVIDIA GTX 260 Video Memory: 896MB Video Interface: HDTV 2 DVI (single-link or dual-link) Communications Description: Integrated LAN Support Interface Type: RJ-45 - Ethernet Connector Data Transfer Rate: 10/100/1000Mbps LAN Power: 650 Watt Power Supply Type: 80 PLUS Active PFC Mouse Type: Optical Buttons: 2 Scrolling Capability: Vertical Connection Type: USB Keyboard Type: Multimedia Connection Type: USB Height: 17.3" Width: 8.6" Depth: 21.2" Specification Notes: [4] To provide the most accurate specifications, the specifications listed are based upon the manufacturer's exact model specification as published in the manufacturer's product documentation. Bide ekren alirsin 500$lik 26inch etti sana 2100$ yani 5000$ lik bütçe ile 2 tane aliyorsun bundan o yüzden tekrar soruyorum ne amaçlı kullanıcaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 ya intel i7 extreme e gerek yok mesela, dur ben bi sistem salliyim. Anakart: EX58 Extreme Intel® X58 Soket 1366 DDR3 2000MHz , 350$ Cpu: I9 geliyo 1 aya felan bekleyebilirsin kanimca, yok beklemem dersen, Intel Core i7 975 Extreme Soket 1366 3.33Ghz , 1100$ (ki bence cok gereksiz bu, duz bir i7 920 alip o.c lesen yakin performans aliyosun, 700$ da cebinde kalmi$ oluyor, ha tabi sen ben bunu 5ghz yapicam ulan dersen al tabii) Ram: 6 GB (3*2GB) KIT Corsair Dominator GT Fanlı DDR3 2000MHz CL8 Ram , 400 $ Ekran karti : 2 x Sapphire 5970 , 1500$ HDD: 2x G-skill Falcon 128gb( ya da muadili samsung chipli bisiler) : 600$ , 4x 1.5tb wd 480$ Power Supply: Thermaltake Thoughpower 1500w , 400$ Kasa: Lian-Li PC-P80B , 400$ Monitor: Bana sorarsan Acer Predator 23" , 650$ yanina da LCD TV. Apple Cinema display hem cok pahali hem de 14-15ms gecikme suresine sahip. Ayrica o kadra buyuk monitorde ve o kadar yuksek cozunurlukte oyun oynanir mi bilemiyorum. Klavye-Mouse: pek ihtiyac yoktur heralde? varsa da kendine uygun bi$eyler alman lazim oneriyle olmaz. Toplam: 5880$ Oyunlarda hemen hemen ayni performansi alacagin makine: Anakart: P55-UD4 Intel P55 Soket 1156 DDR3 2200MHZ, 200$ Cpu: I7 860, 330$ (overclockla 4ghz) Ram: 4GB (2*2GB) Sector 5 Viper II DDR3 2000MHz CL8 , 200$ Ekran karti : 1 x Sapphire 5970 , 750$ (burada da secim senin 2x 5870 de alinabilir zira 5970 cok isiniyor) HDD: 1x G-skill Falcon 128gb( ya da muadili samsung chipli bisiler) : 300$ , 2x 1.5tb wd 240$ (raidin oyunlar acisindan cok da yarari yok, gerci sen daha iyi biliyosun zaten =P ) Power Supply: Xilence XP750 750w, 150$ Kasa: Cooler Master HAF932, 220$ Monitor: Acer Predator 23" , 650$ Total: 2840$ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Extreme pc donanımında Fireball Türkiye'de baya iyidir. Onların hazırladıkları bir pc var linkte incele. Fireball Gaming-X Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Esh I9'lar yazin çikacak ki onun teknolojisi çok farklı socket tipleri farklı onunla berabe yeni sürüm truo ramler çikacak tria değil truo. Dediğin 920 920extreme arasinda fark yok açıkcası ikisinide kullanıyorum. Oc yaparak evet benzer performans yapiyor rendering'de özellikle. Ancak gereksiz extreme ama fiyat farkıda fazla değil 110$ kadar bu yüzden extreme almak fazla koymuyor. I9lar 3x2 I7ler 2x2 cpu işlemleri çok fazla yapilmiyor zaten I7'de bile günümüzdeki programlar oyunlar 20-30% arasi işlem yapiyor. 70%idle oluyor. I9 Gereksiz kanimca ancak server işlemleri için güzel "gerçi I7 server olarak kullanıyorum o ayrı". Benim gösterdiğim sisteme ek olarak bide SLİ yapilcak şekilde ikinci bir ekran karti alinir bide PSu oda 400-500$ arası değişir. Ama dediğim gibi neticede ne amaçlı kullanılcak. Geleceğe yatırım amaçlı yapiyorsa bence şuanda hiç birşey alinmamasi gerekli yaza beklenmeli "yazin gelicek biraz daha bekle daha iyisi çikacak" denir ozamanda. I7 günümüz hayatimizda yeter ve artar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 navyamphs said: Extreme pc donanımında Fireball Türkiye'de baya iyidir. Onların hazırladıkları bir pc var linkte incele. Fireball Gaming-X 1050 psu gereksiz ona firebal ayni zamanda tigerdirect üzerinden sağliyor hatirladiğim kadari ile. yada newegg'di hangisi hatirlamiyorum 10% daha pahali :| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Bence ikinci daha mantıklı. Ben o kadar para vermişken isolasyonu çok iyi bir kasa seçerdim. Üstüne bir kaç yüz papel soğutma sistemine yatırır tüm fanları en sessizleriyle değiştirirdim. Ofis modundayken çalıştığını duyamayacağın bir makine yapardım. Yıllardır hayalimdir bu, para olsa ilk iş bunu yapcam. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 i9 soket 1366 olacak da, e-baye du$mu$ bi tane deneme edition diye duymu$tum asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 1366 evet ebaydeki sahtedir intelin kendi blogun'da yazin çikacak diye yaziyor "hangisi yalniş kaynak bilemeyecem" :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Alis said: navyamphs said: Extreme pc donanımında Fireball Türkiye'de baya iyidir. Onların hazırladıkları bir pc var linkte incele. Fireball Gaming-X 1050 psu gereksiz ona firebal ayni zamanda tigerdirect üzerinden sağliyor hatirladiğim kadari ile. yada newegg'di hangisi hatirlamiyorum 10% daha pahali :| 1050W çok da fazla değil o konfige. i7 cpu + 6 GB DDR3+ 5870+ 2 tane 500 GB HDD + Komple Sıvı soğutma + 6 tane kasa fanı + neon ışıklandırma. 750W gibi bir tüketim çıkıyor. Üstüne oc payı eklenirse bence 1050W Enermax gibi bir psu bu kadar pahalı bir donanım için elzemdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Komple Sıvı soğutma ve neon işiklandirma nekadar tüketir bilemeyecem ama orda en çok ekran kartı ve cpu'lar yer ram fazla tüketmez çünkü ayni sistemin biraz daha gelişmişi benzeri var SLİ yapiyorum 930 wat harciyor ondan dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 abi sivi sogutma da sessiz bi olay degil ki, sadece daha mantikli overclock oluyor. olay sessiz fanlarda, tanesine 30$ verip 10 fani birden degi$tirirseniz, takribi 9-10db civari bi sistem olu$ur. ama ekran karti zaten adami olduruyor, yeni nesiller icin sivi sogutma bloklari da henuz mevcut degil, ozellikle cift cekirdekliler icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 ya hayatimda overclock yapmadim, ve acikcasi sogutma icin falan alacagim extra tedbirlerde biraz urkutmuyor degil. Esh, ikinci yazdigin makinayla ilkinin kaynasmasi yapabilirim belki... burada simdi tasindiktan sonra bilgisayarcilar carsisina gidip sorusturacam, bi de burdaki fiyatlari yazarim. Amac oyun olacak ya, renderdi grafikti falan ofiste powermacler var, onlari kullanirim. Bu sirf oyun olacak, Film olacak vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2009 10 fps = 2500$ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar