Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Senaryo yazma

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

senaryo yazma üzerine öner,bielceğiniz bir kaynak var mıdır? hani kafamda hikaye var diyaloglar var da nasıl ayzılır bilmiyorum hatta birileri gelsin bir el atsın

proje zombi komedisi bu arada ilgilenenelerle de görüşülür hatta istanbulda sinema tv okuyan varsa üniversite kaynaklarının kullanılması için yardım dilenilir :P

ildeniz kafaya koydumu 10 "hamuna goduğum" gücündedir
Sosyal ağlarda paylaş

kaynak olarak da büyük kitapçılarda senaryo ile ilgili kitaplar oluyo. fazla olmuyo zaten ben en son gidip bakmıştım 4 5 tane filan kitap vardı senaryo yazımıyla ilgili. onlara bak biraz. fiyatları sağlam ama ben beğenmiştim birini alacaktım baya ayrıntılı örnekli filan anlatıyo 120 liraydı
Sosyal ağlarda paylaş

senaryo yazmak için final draft indir bi öncelikle. kendin çözebilirsin aslında ama kısaca mantığını özetlemeye çalışayım. sahneye şöyle başlarsın:

EXT. SOKAK - DAY (veya int. yazarsın başına)

ext.= exterior, dış mekan
int. = interior, iç mekan

bundan sonra çok basitçe mizanseni anlatırsın. "ahmet gider, masanın üstündeki ekmeği alır." gibi.

diyalogları da karakter için başlık açıp yazarsın.

ESMA
Halil! Gel oğlum!

gibi.

ayrıca senarist yönetmenle aynı kişiyse mizansenlere hangi kamera tekniklerinin kullanılacağını, açıları yazabilir.

sana en baştan önerim senaryodan sonra ilk bakacağın şey zombilerin tasarımı olsun. mekandan ve oyuncudan önce kafanda zombi tiplemeleri olsun. makyaj konusunda araştırmaya öncelik verirsen daha rahat olur.

senaryoyu yazarken yardım almak istersen mailimi verebilirim. ekipman sağlamak da o kadar zor olmaz merak etme. tek derdin ekipman olsun =P bizim zombi filmi çekesimiz vardı, bi yardımım dokunabilirse mutlu olurum ^^
Sosyal ağlarda paylaş

@bruto; saolasın hani işi biraz ileleteyim illaki rahatsız ederim öm lerden ehe

makyaj konusunda kuzenme güveniyorum daha önce proje ödevlerinde daha önce ölü makyajı yapmış da kız italyada okuyor yazın gelecek bu taraflara gelirken makyaj kitini de getirecek ehe o gelene akdar bitireyim diyorum sonra projeye bir trailer çekerim anca.. ha tutarsa biri parayı verir sponsor buursam şafak sezeri oynatmam :P
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 yıl sonra ...
araya eski karının okulu projesi benim doktora fln girdi kaldı, yani sinopsis var 5 er dakikadan 10 bölümlük falan sonra onu çizime aktarmaya karar verdim geçen sene o arada evlilik boşanma fln girdi araya kaldı..

aslında bakacak olursak proje devam ediyor da hem şejil değştirid hjem ağır işliyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...