Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

artık dünyada yasaklı site kalmadı (google public dns)

parvus

Öne çıkan mesajlar

dns serverlar girmek istediğiniz sitenin ip adresini öğrenmek içindir.

x.com'un ip adresini ilk girerken öğrendikten sonra bidaha dns serverla alakanız kalmaz, sorgulamazsınız, cacheten okursunuz, taaa bilgisayarı yeniden başlatana veya belli bir ttl süresine kadar.

ondan ayda bir dns server bile kullansanız surfünüzde ciddi bir sorun olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

parvus said:

di said:

Oku anlat bakalim ne yaziyormus.

hıza etkisi yok geyik olsun diye koyduk bu sayfayı demiş.

Yok yine anlamamissin. Burda ne yazdiysak onu anlatmis. DNS nasil calisir, TTL falan nedir ondan bahsetmis.

Algi ile ilgili olarak bi doktora gorunmelisin cidden. Bu kadar kisinin ve google'in A dedigi seye -sirf yanlis anladigin icin- B demeye devam ediyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

parvus said:

di said:

Yok yine anlamamissin. Burda ne yazdiysak onu anlatmis. DNS nasil calisir, TTL falan nedir ondan bahsetmis.

Algi ile ilgili olarak bi doktora gorunmelisin cidden. Bu kadar kisinin ve google'in A dedigi seye -sirf yanlis anladigin icin- B demeye devam ediyorsun.

Download hızına etkisi yokmuş tamam o konuda haklısın. Ama sayfa açılma hızına etkisi var diyorum, sen de var ama önemsiz diyorsun, ben de tek sayfa değil bir sürü alakasız sayfa dolaşıyorum sürekli o az etki de hızlandırır diyorum, sen yok etki etmez mi diyorsun ?
Sosyal ağlarda paylaş

Hayir. Sadece adresi ilk actiginda yaklasik 0.1 saniye civarinda etkisi olur diyorum.

Gezdigin 50bin sayfa hesabi yanlis. 50bin * 0.1 seklinde hesaplaman yanlis.

24 saat icinde kac farkli site ( domain ve subdomain ) ziyaret ediyorsan o kadar site * 0.1 sn olarak yapman gerekiyor hesabini. 600 AYRI sitenin acilisi 1 dk farkediyor yani.

Kaldi ki ping suresi cok daha onemli bir etken. Ping suresi sayfa basina etki yaratir.

Kisacasi zamanin bu kadar degerliyse hepsinden once bilmeidgin konularda laf yetistirmeyi birakmalisin. Ikincisi de site gezmeyi birak. Aradaki ping suresi sebebiyle olan gecikmeden hic bisey kurtaramaz cunku seni.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Loxias said:

Artık google bilgileri sadece kendi sitesindeyken değil, her siteye girerken toplayacak. Gerçi Analytics ile çoğu siteden topluyordu da.

Google Ads tek basina yetiyor bunun icin. Analitics'den daha eski bu konudaki unu.

Google yinede candır. 50 kişilik OpenDNS adındaki şirkete güveneceğime Google'a güvenirim bu konuda daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

parvus said:

di said:

parvus said:

di said:

Download hızına etkisi yokmuş tamam o konuda haklısın. Ama sayfa açılma hızına etkisi var diyorum, sen de var ama önemsiz diyorsun, ben de tek sayfa değil bir sürü alakasız sayfa dolaşıyorum sürekli o az etki de hızlandırır diyorum, sen yok etki etmez mi diyorsun ?
parvus mala bağlamış, ne içiyorsa ben de istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

privacy policy'lerini geçtim..

google'ın her şeye el atması, interneti merkezileştirmeye başlaması rahatsız edici. fazla rekabet şansı da tanımıyor, diğer firmaları eritiyor.

Ben olsam bende aynısını yaparım. Sen karşında seninle rekabet edicek firma bırakmak ister misin ?
Sosyal ağlarda paylaş

kgns said:

parvus said:

di said:

parvus said:

di said:

parvus mala bağlamış, ne içiyorsa ben de istiyorum

internet explorer kullanırsan herşey yavaş olur tabi sende dns tan sanarsın. neyse mozilla hülen diyip kaçayım en iyisi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...