Brigand Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 dns serverlar girmek istediğiniz sitenin ip adresini öğrenmek içindir. x.com'un ip adresini ilk girerken öğrendikten sonra bidaha dns serverla alakanız kalmaz, sorgulamazsınız, cacheten okursunuz, taaa bilgisayarı yeniden başlatana veya belli bir ttl süresine kadar. ondan ayda bir dns server bile kullansanız surfünüzde ciddi bir sorun olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 http://code.google.com/intl/tr-TR/speed/public-dns/docs/performance.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Oku anlat bakalim ne yaziyormus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 parvus, ben neyi savunuyorsun anlamadim hakkaten. di baska biseyden bahsetmis, sen baska biseyden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 di said: Oku anlat bakalim ne yaziyormus. hıza etkisi yok geyik olsun diye koyduk bu sayfayı demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 privacy policy'lerini geçtim.. google'ın her şeye el atması, interneti merkezileştirmeye başlaması rahatsız edici. fazla rekabet şansı da tanımıyor, diğer firmaları eritiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 parvus said: di said: Oku anlat bakalim ne yaziyormus. hıza etkisi yok geyik olsun diye koyduk bu sayfayı demiş. Yok yine anlamamissin. Burda ne yazdiysak onu anlatmis. DNS nasil calisir, TTL falan nedir ondan bahsetmis. Algi ile ilgili olarak bi doktora gorunmelisin cidden. Bu kadar kisinin ve google'in A dedigi seye -sirf yanlis anladigin icin- B demeye devam ediyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 di said: parvus said: di said: Oku anlat bakalim ne yaziyormus. hıza etkisi yok geyik olsun diye koyduk bu sayfayı demiş. Yok yine anlamamissin. Burda ne yazdiysak onu anlatmis. DNS nasil calisir, TTL falan nedir ondan bahsetmis. Algi ile ilgili olarak bi doktora gorunmelisin cidden. Bu kadar kisinin ve google'in A dedigi seye -sirf yanlis anladigin icin- B demeye devam ediyorsun. Download hızına etkisi yokmuş tamam o konuda haklısın. Ama sayfa açılma hızına etkisi var diyorum, sen de var ama önemsiz diyorsun, ben de tek sayfa değil bir sürü alakasız sayfa dolaşıyorum sürekli o az etki de hızlandırır diyorum, sen yok etki etmez mi diyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Artık google bilgileri sadece kendi sitesindeyken değil, her siteye girerken toplayacak. Gerçi Analytics ile çoğu siteden topluyordu da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Hayir. Sadece adresi ilk actiginda yaklasik 0.1 saniye civarinda etkisi olur diyorum. Gezdigin 50bin sayfa hesabi yanlis. 50bin * 0.1 seklinde hesaplaman yanlis. 24 saat icinde kac farkli site ( domain ve subdomain ) ziyaret ediyorsan o kadar site * 0.1 sn olarak yapman gerekiyor hesabini. 600 AYRI sitenin acilisi 1 dk farkediyor yani. Kaldi ki ping suresi cok daha onemli bir etken. Ping suresi sayfa basina etki yaratir. Kisacasi zamanin bu kadar degerliyse hepsinden once bilmeidgin konularda laf yetistirmeyi birakmalisin. Ikincisi de site gezmeyi birak. Aradaki ping suresi sebebiyle olan gecikmeden hic bisey kurtaramaz cunku seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Loxias said: Artık google bilgileri sadece kendi sitesindeyken değil, her siteye girerken toplayacak. Gerçi Analytics ile çoğu siteden topluyordu da. Google Ads tek basina yetiyor bunun icin. Analitics'den daha eski bu konudaki unu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 önemli olan stabilitesi. opendns sık sık pörtliyebiliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 parvus sayfa açılma hızına etkisi var ama sadece bi kere. mesela sen burdaki topiclerden birine tıkladın orda dns kullanmıyosun. yazılanları okumuyomusun, özellikle trolmü kasıyosun ilginç yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 di said: Loxias said: Artık google bilgileri sadece kendi sitesindeyken değil, her siteye girerken toplayacak. Gerçi Analytics ile çoğu siteden topluyordu da. Google Ads tek basina yetiyor bunun icin. Analitics'den daha eski bu konudaki unu. Google yinede candır. 50 kişilik OpenDNS adındaki şirkete güveneceğime Google'a güvenirim bu konuda daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kgns Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 parvus said: di said: parvus said: di said: Oku anlat bakalim ne yaziyormus. hıza etkisi yok geyik olsun diye koyduk bu sayfayı demiş. Yok yine anlamamissin. Burda ne yazdiysak onu anlatmis. DNS nasil calisir, TTL falan nedir ondan bahsetmis. Algi ile ilgili olarak bi doktora gorunmelisin cidden. Bu kadar kisinin ve google'in A dedigi seye -sirf yanlis anladigin icin- B demeye devam ediyorsun. Download hızına etkisi yokmuş tamam o konuda haklısın. Ama sayfa açılma hızına etkisi var diyorum, sen de var ama önemsiz diyorsun, ben de tek sayfa değil bir sürü alakasız sayfa dolaşıyorum sürekli o az etki de hızlandırır diyorum, sen yok etki etmez mi diyorsun ?parvus mala bağlamış, ne içiyorsa ben de istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 parvusa he deyin geçin. Ben google dnsye geçicem şimdi.Deneyeyim bir kaç gün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Ractamainus said: privacy policy'lerini geçtim.. google'ın her şeye el atması, interneti merkezileştirmeye başlaması rahatsız edici. fazla rekabet şansı da tanımıyor, diğer firmaları eritiyor. Ben olsam bende aynısını yaparım. Sen karşında seninle rekabet edicek firma bırakmak ister misin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 kapitalizm böyle birşey işte bir yerde durursan sonun yahoo gibi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 ben google'in her seye elini atmasini sevenlerdenim. adamlar yapabilecekleri cogu seyi open source yapiyorlar. begenmeyen istedigi gibi derleyebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 ayol gugıla geçecektim ama acıdım;opendnsçi amcaya yazmış bizi sevin bizi sevin diye. ben öyle hayrını gördüğüm adama sırtımı dönmem asdf open dns devam edecem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bayrog Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 otzbirciler yaşadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2009 kgns said: parvus said: di said: parvus said: di said: Oku anlat bakalim ne yaziyormus. hıza etkisi yok geyik olsun diye koyduk bu sayfayı demiş. Yok yine anlamamissin. Burda ne yazdiysak onu anlatmis. DNS nasil calisir, TTL falan nedir ondan bahsetmis. Algi ile ilgili olarak bi doktora gorunmelisin cidden. Bu kadar kisinin ve google'in A dedigi seye -sirf yanlis anladigin icin- B demeye devam ediyorsun. Download hızına etkisi yokmuş tamam o konuda haklısın. Ama sayfa açılma hızına etkisi var diyorum, sen de var ama önemsiz diyorsun, ben de tek sayfa değil bir sürü alakasız sayfa dolaşıyorum sürekli o az etki de hızlandırır diyorum, sen yok etki etmez mi diyorsun ?parvus mala bağlamış, ne içiyorsa ben de istiyorum internet explorer kullanırsan herşey yavaş olur tabi sende dns tan sanarsın. neyse mozilla hülen diyip kaçayım en iyisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2009 hayır ben bu tartışmayı anlamadım, fransızım bu konulara biraz, yani open dns yerine google ınkini kullanınca google ın bi çıkarı oluyor mu bu tartışma neden daha doğrusu bizim bi zararımız oluyor mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2009 google'in cikari yok. olamaz zaten :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2009 var, bilgi topluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar