Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Parayı Kaldırdık Kardeşim"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

1945'te mao'nun elinde olsa atmazdı eminim ki. :(

nuke'lerin atılması da ayrıca tartışılacak bir husus. hala kıyasıya eleştiririm ama japonya'ya çıkarma yapılsa daha mı az insan ölürdü orası belli değil.

mao'nun atıp atmayacağını bilmem.

ama elimizde atılmışı var.

bu da demek oluyor ki elimizde bir adet kesin canavar,
bir de potansiyel canavar var.

Bil bakalım hangisi hangisi?
Sosyal ağlarda paylaş

@sg-1
amerika nın yerine koy kendini. o kadar inatcılarki japonlar göt kadar adayı alıyım derken anan aglamıs. ana karayı alıyım desen belkide suana kadar verdigin kayıpların bir kac katını vericeksin. O kadar amerikalı insan ölcek. Bende amerikalı general olsam aynen sunu dusunurdum: Banane lan elin japonundan jonny ler ölmesin yeterki
Sosyal ağlarda paylaş

amo:

vietnam'ı atlamadım ki. oradaki rakamları da ekleyin farketmez.

naraso:

abd askerlerinden ziyade mızrakla banzai charge öğretilen ilkokul öğrencileri ölecekti.

sg-1:

potansiyel değil zaten adam on milyonlarca insanın ölümüne neden olmuş. canavarın önde gideni. öbürüyse yanlışlığı tarih nezdinde tartışılır bir karar.

iyi yaptıklarını düşünmüyorum hiroşima ve nagazaki'yle ama atılmadıkları takdirde daha az masumun öleceği de garanti değildi. tokyo bombardımanı bir gecede yüzbinleri öldürdü zaten, öyle saldırılar devam edecekti. kara savaşları da devam edecekti, darbe ile devirmeye çalıştılar bombalardan sonra barış yapmak isteyen imparatoru.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır demiyorum öyle. dediğim şu: "atom bombası atılmasaydı daha az masum insan öleceğini kimse söyleyemez". masum insan değil de sivil desem aslında daha doğru belki.

bu kanıya da nispeten son yıllarda, daha çok okuyup araştırdıktan sonra vardım. öncesinde aynı senin gibi düşünüyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

okinawa savasina bakarsak mesela
Casualties and losses
12,513 killed
38,916 wounded,
33,096 non-combat losses 110,000 killed
7,400-10,755 captured
Estimated 42,000–150,000 civilians killed

okinawa nın yuz olcumu 2,271.30 km² . japonya'nın 377,873 km²

japonya ise toplam 220000 sivil kayıp ile alınmıs (atom bombalarından bahsediyorum.

sonuc olarak normal yontemlerle isgal edilseydi belki bunun 50 katı insan ölcekti belki 100
Sosyal ağlarda paylaş

Ayağı yere basan derken kanıtlanmış bilimden bahsediyorsak.Binlerce insan sakat ve kanserli doğdu.Bunu veri olarak göremiyorsan vicdanınız örselenmiştir.
Nasıl nasıl diye kızacağınıza atom bombası atmayıp çiçek mi verecekti cümlesini nasıl kurabiliyorsunuz buna biraz kafa yorun.
Bir psikiyatriste görünün zira büyük ihtimal çocukken bi travma yaşamışsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

abdnin yaptigi isten burda birbirinize kizip laflar hazirlamanizi anlamadim ben, sanki ben attim bombayi sdfs. daha da onemlisi parayi kaldirmaktan atoma nasil geldiniz?

çünkü ne zaman kim amcaya laf gelse "AMA AMERİGAAAAAAAA" diyen hayranları fırlıyor illa ki.
naraso said:

e belki amerika karadan ilerliyemiyecekti bile ?

insan ölmüyor mu o sırada lol
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

naraso said:

e belki amerika karadan ilerliyemiyecekti bile ?

insan ölmüyor mu o sırada lol

ben japonya adına iyimser taraftan bakıyorum belki çok çabuk püskürtülecekti ? hiç bir sivlle karşılaşamadan amerika ya da çok azıyla?

sadece askeri kayıp olacaktı belki?
siz daha çok insan ölürdü derseniz bende bunu derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...