nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 naraso said: @nutella yerim sosyalizm dünyaya aynı anda gelicek küresel olucak diye bi olay yok. marx'ın tahmini kapitalizmin tüm avrupa kıtasında aynı şekilde gelişeceği ve her ülkenin aynı anda sosyalizm evresine gireceğiydi. ama bugün rahatça görüyoruz ki her kapitalist ülke aynı hızda gelişmiyor ve bu yüzden farklı anlarda sosyalizme geçmeleri mümkün. kapitalist ulkeler potansiyel dış pazarlarını yani kapali ekonomik sisteme gecen sosyalist ulkeleri neden kaybetmek istesin,bu sefer savas cıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 komunizm'in kaybetmesi bence cok daha temel bir sebepten kaynaklanıyor o da kapitalist sistemdeki girisimciligin olmaması. Kapitalist sistemde hergun onlarca yeni sirket kuruluyor ve bu sirketler doğal seleksiyona ugruyor ve o anki ekonomik duruma en uygun olanlar ayakta kalabiliyor. Bunun komunist versiyonunda ise bir devlet yetkilisi kac yuz kisiye danısırsa danıssın kendisi ve o insanların vizyonu ölcusunde yeni bi alana yatırım yapıyor ve sirket devletin oldugu icin her sekil ayakta tutuluyor. Bu da sonuc olarak komunist ulkenin teknolojık olarak geri kalmasına sebep oluyor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 frinç 1. sezonu 3 dakka önce bitirmiş biri olarak şunu söylemek istiyorum, everything sometimes happens in the tabelaa. respect my otoritaaaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 zaten bi savaş sonunda oluşur sosyalist devlet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 AMO said: komunizm'in kaybetmesi bence cok daha temel bir sebepten kaynaklanıyor o da kapitalist sistemdeki girisimciligin olmaması. Kapitalist sistemde hergun onlarca yeni sirket kuruluyor ve bu sirketler doğal seleksiyona ugruyor ve o anki ekonomik duruma en uygun olanlar ayakta kalabiliyor. Bunun komunist versiyonunda ise bir devlet yetkilisi kac yuz kisiye danısırsa danıssın kendisi ve o insanların vizyonu ölcusunde yeni bi alana yatırım yapıyor ve sirket devletin oldugu icin her sekil ayakta tutuluyor. Bu da sonuc olarak komunist ulkenin teknolojık olarak geri kalmasına sebep oluyor bence. komunist ulkeler teknolojik olarak geri kalmadı sscb cok kısıtlı kaynaklarla adeta koylu bir milletken uzaya cıktılar,2.dunya savasının yıkık avrupasından cıkıp uzay yarısında amerikaya kafa tutacak kadar teknolojileri vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 evet, sovyet malı otomobil, beyaz eşya, televizyon, mobilya, ilaç, bilgisayar kullandınız hep değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 niye ki lada taş gibi arabaydı. hala da kullanılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 fede said: niye ki lada taş gibi arabaydı. hala da kullanılır teknoloji sadece otomotiv sektörüdür fede evet p.s. kinaye yaptım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Sam said: evet, sovyet malı otomobil, beyaz eşya, televizyon, mobilya, ilaç, bilgisayar kullandınız hep değil mi? rus somurgesi degil amerikan somurgesi oldugumuzdan kısmet olmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 rus kızları da teknolojik harika bence ssdklfjs o değil de komünizme örnek verirken, ideoloji şöyle güzel böyle güzel diyi sonra sscbden örnek vermeniz çok hoşuma gidiyor. ütopik komünist sistem asla yıkılamaz bi sistem olacak muhtemelen. sscb denedi beceremedi, komünist saymıyorum ben onu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 rus sömürgesi olanlar kullandı mı peki onları? marka filan yazalım şöyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 çekler kullandı. hatta o kadar beğendiler ki kopyasını yaptılar : skoda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Sam said: sg-1 said: o yüzden tek yol abd di mi sam mao eleştirisine cevabın ciddi ciddi bu mu yoksa tartışmadan geri kalmamak için mi karavana salladın? maonun öldürdüklerinden daha fazlasını öldürmüştür abd hani gelip burada sam amcalık yapıyosun ya ondan diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 top gear in sovyet arabaları ile ilgili programını tavsiye ediyorum :D evet sscb askeri alanda ve uzay alanında amerikayla yarıstı ama baska hicbir teknolojik konuda yanına yaklasamadı onu gec. amerika'nın star wars projesine cevap verememesi de sscb'nin cokme sebeplerinden biri deil miydi ? ben mi yanlıs biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 komunizmde marka olmamalı bence ayakkabı aldığında üstünde ayakkabı filan yazmalı en fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Sam said: rus sömürgesi olanlar kullandı mı peki onları? marka filan yazalım şöyle. sscb / rusya farklı yazayım kavram kargasası olmasın sscb hic bir ulkeyi pazar haline getirip kendi mallarını o ulkenin yerel uretiminin rekabet edemeyecegi duruma getirip o ulkeye satmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 zaten saçma olur marka olsa. bi çeşit üretiyosun çünkü model bile yok. hepsi 42 numara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 bu başlık nasıl kutuplara ayrıldı hiç anlamadım lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 "nutella yerim" said: Sam said: rus sömürgesi olanlar kullandı mı peki onları? marka filan yazalım şöyle. sscb / rusya farklı yazayım kavram kargasası olmasın sscb hic bir ulkeyi pazar haline getirip kendi mallarını o ulkenin yerel uretiminin rekabet edemeyecegi duruma getirip o ulkeye satamadı düzelttim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 AMO said: top gear in sovyet arabaları ile ilgili programını tavsiye ediyorum :D evet sscb askeri alanda ve uzay alanında amerikayla yarıstı ama baska hicbir teknolojik konuda yanına yaklasamadı onu gec. amerika'nın star wars projesine cevap verememesi de sscb'nin cokme sebeplerinden biri deil miydi ? ben mi yanlıs biliyorum. o sadece propagandaydı,prestij meselesiydi,sscb nin asıl cokusu ekonomik oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 @nutella yerim sscb emperyalist politikalar izlemedi diyorsun yani kısaca oyle mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 uzay teknolojisi sovyetler için e-peen yarıştırma alanıydı, bir de askeri olarak kafa tutmak için bu ikisine akıttılar bütün kaynakları. o kadar doğal zenginliğe rağmen tekrar yüzyıl geçmeden batmayı becerdiler. sg-1 said: maonun öldürdüklerinden daha fazlasını öldürmüştür abd hani gelip burada sam amcalık yapıyosun ya ondan diyorum rakam verebiliyor musun yoksa göle maya mı çalıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 fede said: "nutella yerim" said: Sam said: rus sömürgesi olanlar kullandı mı peki onları? marka filan yazalım şöyle. sscb / rusya farklı yazayım kavram kargasası olmasın sscb hic bir ulkeyi pazar haline getirip kendi mallarını o ulkenin yerel uretiminin rekabet edemeyecegi duruma getirip o ulkeye satamadı düzelttim boyle dusunmeni gerektirecek sscb nin tesebbus edip de gerceklestiremedigi hangi basarısız pazar olusturma girisimiydi fede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 zaten sscb neden günlük hayatta insanların kullanabileceği ürünlerin teknolojilerini geliştirmeye ihtiyaç duysun ki. bütün ürünü devlet üretiyo, devlet veriyo, herkes aynı şeyi kullanıyor, pazar yok, rekabet yok. niye arge yapsın adamlar. o konuda tutarlıydılar en azından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 "nutella yerim" said: boyle dusunmeni gerektirecek sscb nin tesebbus edip de gerceklestiremedigi hangi basarısız pazar olusturma girisimiydi fede afganistan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar