Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Parayı Kaldırdık Kardeşim"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

naraso said:

@nutella yerim
sosyalizm dünyaya aynı anda gelicek küresel olucak diye bi olay yok.

marx'ın tahmini kapitalizmin tüm avrupa kıtasında aynı şekilde gelişeceği ve her ülkenin aynı anda sosyalizm evresine gireceğiydi. ama bugün rahatça görüyoruz ki her kapitalist ülke aynı hızda gelişmiyor ve bu yüzden farklı anlarda sosyalizme geçmeleri mümkün.

kapitalist ulkeler potansiyel dış pazarlarını yani kapali ekonomik sisteme gecen sosyalist ulkeleri neden kaybetmek istesin,bu sefer savas cıkar
Sosyal ağlarda paylaş

komunizm'in kaybetmesi bence cok daha temel bir sebepten kaynaklanıyor o da kapitalist sistemdeki girisimciligin olmaması.

Kapitalist sistemde hergun onlarca yeni sirket kuruluyor ve bu sirketler doğal seleksiyona ugruyor ve o anki ekonomik duruma en uygun olanlar ayakta kalabiliyor. Bunun komunist versiyonunda ise bir devlet yetkilisi kac yuz kisiye danısırsa danıssın kendisi ve o insanların vizyonu ölcusunde yeni bi alana yatırım yapıyor ve sirket devletin oldugu icin her sekil ayakta tutuluyor. Bu da sonuc olarak komunist ulkenin teknolojık olarak geri kalmasına sebep oluyor bence.
Sosyal ağlarda paylaş

AMO said:

komunizm'in kaybetmesi bence cok daha temel bir sebepten kaynaklanıyor o da kapitalist sistemdeki girisimciligin olmaması.

Kapitalist sistemde hergun onlarca yeni sirket kuruluyor ve bu sirketler doğal seleksiyona ugruyor ve o anki ekonomik duruma en uygun olanlar ayakta kalabiliyor. Bunun komunist versiyonunda ise bir devlet yetkilisi kac yuz kisiye danısırsa danıssın kendisi ve o insanların vizyonu ölcusunde yeni bi alana yatırım yapıyor ve sirket devletin oldugu icin her sekil ayakta tutuluyor. Bu da sonuc olarak komunist ulkenin teknolojık olarak geri kalmasına sebep oluyor bence.

komunist ulkeler teknolojik olarak geri kalmadı
sscb cok kısıtlı kaynaklarla adeta koylu bir milletken uzaya cıktılar,2.dunya savasının yıkık avrupasından cıkıp uzay yarısında amerikaya kafa tutacak kadar teknolojileri vardı
Sosyal ağlarda paylaş

rus kızları da teknolojik harika bence ssdklfjs

o değil de komünizme örnek verirken, ideoloji şöyle güzel böyle güzel diyi sonra sscbden örnek vermeniz çok hoşuma gidiyor. ütopik komünist sistem asla yıkılamaz bi sistem olacak muhtemelen. sscb denedi beceremedi, komünist saymıyorum ben onu
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

sg-1 said:

o yüzden tek yol abd

di mi sam

mao eleştirisine cevabın ciddi ciddi bu mu yoksa tartışmadan geri kalmamak için mi karavana salladın?

maonun öldürdüklerinden daha fazlasını öldürmüştür abd

hani gelip burada sam amcalık yapıyosun ya

ondan diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

top gear in sovyet arabaları ile ilgili programını tavsiye ediyorum :D

evet sscb askeri alanda ve uzay alanında amerikayla yarıstı ama baska hicbir teknolojik konuda yanına yaklasamadı onu gec. amerika'nın star wars projesine cevap verememesi de sscb'nin cokme sebeplerinden biri deil miydi ? ben mi yanlıs biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

Sam said:

rus sömürgesi olanlar kullandı mı peki onları? marka filan yazalım şöyle.

sscb / rusya farklı yazayım kavram kargasası olmasın

sscb hic bir ulkeyi pazar haline getirip kendi mallarını o ulkenin yerel uretiminin rekabet edemeyecegi duruma getirip o ulkeye satamadı

düzelttim
Sosyal ağlarda paylaş

AMO said:

top gear in sovyet arabaları ile ilgili programını tavsiye ediyorum :D

evet sscb askeri alanda ve uzay alanında amerikayla yarıstı ama baska hicbir teknolojik konuda yanına yaklasamadı onu gec. amerika'nın star wars projesine cevap verememesi de sscb'nin cokme sebeplerinden biri deil miydi ? ben mi yanlıs biliyorum.

o sadece propagandaydı,prestij meselesiydi,sscb nin asıl cokusu ekonomik oldu
Sosyal ağlarda paylaş

uzay teknolojisi sovyetler için e-peen yarıştırma alanıydı, bir de askeri olarak kafa tutmak için bu ikisine akıttılar bütün kaynakları. o kadar doğal zenginliğe rağmen tekrar yüzyıl geçmeden batmayı becerdiler.
sg-1 said:

maonun öldürdüklerinden daha fazlasını öldürmüştür abd

hani gelip burada sam amcalık yapıyosun ya

ondan diyorum

rakam verebiliyor musun yoksa göle maya mı çalıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

"nutella yerim" said:

Sam said:

rus sömürgesi olanlar kullandı mı peki onları? marka filan yazalım şöyle.

sscb / rusya farklı yazayım kavram kargasası olmasın

sscb hic bir ulkeyi pazar haline getirip kendi mallarını o ulkenin yerel uretiminin rekabet edemeyecegi duruma getirip o ulkeye satamadı

düzelttim

boyle dusunmeni gerektirecek sscb nin tesebbus edip de gerceklestiremedigi hangi basarısız pazar olusturma girisimiydi fede
Sosyal ağlarda paylaş

zaten sscb neden günlük hayatta insanların kullanabileceği ürünlerin teknolojilerini geliştirmeye ihtiyaç duysun ki. bütün ürünü devlet üretiyo, devlet veriyo, herkes aynı şeyi kullanıyor, pazar yok, rekabet yok. niye arge yapsın adamlar. o konuda tutarlıydılar en azından
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...