Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Namus" nedir?

ShadowFury

Öne çıkan mesajlar

ben seks yapmasınlar demedim ki. isteyen istediğiyle yatabilir. benim dediğim benimle birlikteyken seks yapmasın, başkalarıyla olan konuşma, görüşmelerinde cinsel intiba uyandıracak hal ve hareketlerinde kaçınsın diyorum. benimle birlikteyken diyorum. benden önce ne yaptığıyla da çok ilgilenmiyorum yani
Sosyal ağlarda paylaş

hahah ama abi kadın bariz devam ettirmiştir orda da , kesmişler direk tek o cümleyle. şimdi gitsen sorsan öle bi açıklar ki "harbi lan" dersin. Çünkü kadın bu konularda baya uzman. Çok böle derslerde Kürt Sorunudur işte Mahalle baskısıdır türban sorunudur konuşuoduk , ve böle sınıfta türbanlısından kürtüne kadar oluodu , Efsane güzel tartışmalar dönüodu ve kadın çok güzel açıklıodu böle o kadar objektif yaklaşıp analiz etmek vs. Hani direk yargılama die bişey yapmadan.
Sosyal ağlarda paylaş

asfaloth said:

Beyler bayanlar onu bunu geçinde yasaklara takılmadan siz söyleyin bakalım size göre namus nedir?

Bence namus insanın utanmadan yaşamasıdır. Utanmasına neden olan durumlar ise tamamen toplum ile alakalıdır. Yani bir anlamda, namus toplumun insana verdiği değerdir.

güzel
Sosyal ağlarda paylaş

Namus halk arasında kullanılan anlamıyla kadınların kocası hariç herkese aseksüel gibi davranmasıdır.

Cinsel isteği olmayan kadın napıyor, bi amacı yok sadece üşümemek için giyiniyor, içine pijamasını çekiyor çünkü birisine göstericek bi şeyi yok. İşte namus budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Namus toplumda insanları tektipleştirmeye yönelik, çakma bi kavram. Ataerkil bi toplumda olduğumuz için bu erkeklere çevresine hükmetmek olarak, her konuda aslan kesilip ne bulursa himayesine almaya çalışmak olarak yansıyo. Erkeklere namussuz denme sebepleri nelerdir mesela? Askerlik konusunda çekinceleri vardır, hemen çakarlar "namussuz" lafını. Ailesiyle problemleri vardır, birazcık soğusa veya uzaklaşsa yine aynı tepki. Kadınlar da ataerkil toplumda tamamen "cisim" yerine konmaya çalışılıyo zaten. Bir de bağımlı tutulmaya çalışılıyo, o daha beter. Camdan çerçeveden bakmasın, hayatta kalmak için bana muhtaç olsun, çiftlik hayvanı besliyosun sanki.

BabacumMostors said:

http://forum.paticik.com/read.php?73,4407599

varmış işte bu zaten

sry. aratmıştım bulamamıştım, konu başlığı konuyla alakasız olduğundan olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

gün geçmiyor ki bir bekaret tartışması daha yaşanmasın.
gün geçmiyor ki bir bekaret tartışması daha yaşanma
gün geçmiyor ki bir bekaret tartışması daha yaş
gün geçmiyor ki bir bekaret tartışması daha
gün geçmiyor ki bir bekaret tartışması da
gün geçmiyor ki bir bekaret tartışması
gün geçmiyor ki bir bekaret tartış
gün geçmiyor ki bir bekaret tart
gün geçmiyor ki bir bekaret
gün geçmiyor ki bir bekar
gün geçmiyor ki bir be
gün geçmiyor ki bir
gün geçmiyor ki