kiddo Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Saymayı becerememişler. http://www.ntvmsnbc.com/news/277191.asp[signature][hline]Kido Süt ve Lahmacunları Damak zevkinize göre... MMMMm Nefissss. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 bana gerçekçi gibi geldi... her taraf türkiye gibi mi sanki[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 hmm adamların zararı bu kadarsa karlarıne kadar acaba..[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny" Ms. Bega Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Bilgisayarımdaki tek program lisanslı diil. Çok kötü bişi bu aslında ama yapabilcem bişi varmı diye düşünüyorum hayır yok sırf bu yüzden linux e geççcem heralde.[signature][hline]Alma? Mater? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 aslında korsan yazılım olmasaydı, büyük şirketler bu kadar para kazanamazdı. düşünün bi, evinde korsan photoshop kullanan grafiker, iş yerinde Gimp e geçmek ister mi? veya vc++ a alıştıktan sonra dev c++ a geçmek can sıkıcı olmaz mı? trial ware lerin kazandırdığının onlarca katını kazandırıyor kaçak yazılım. ben kendi programımı satıyor olsam bir süre insanların kaçak kaçak kullanmasına izin verirdim ki rahata alışsınlar. (evet giderek kapitalist oluyorum)[signature][hline]KEDIDIR KEDI ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2004 yaşasın çin halk cumhuriyeti yaşasın rusya! dünyanın heryerinde yazılım/oyun sektöründeki warolan dengesizliği/haksızlığı yokediyolar[signature][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrtksn Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2004 daha önce de dendiği gibi,eğer amatör ve yarı profesyoneller korsan yazılım kullanmaları önlenirse firmalar daha da çok zarar edecekler haberleri yok.Düşünsenize,opensource alternetiflerin tek eksiği kişilerin onlara alışık olmaması...gerçi üniversitelerde şirketler bizzat beleşe veriyolar bu iş için ama.... Gözünü kar hırsı bürümüş bu şirket patronları muhtemel kazançları azalıyor diye insanların hapis yatmasına değer mi sizce?Para ödemeden şarkı dinlediniz diye sizi hapse attırmaya çalışmak ne kadar adil? küçük şirketler neyse de,büyük şirketleri daha da zengin edip tepenize çıkaracağınıza ya korsan kullanın ya da opensource!Bu hiçbirşekilde emek hırsızlığı olmaz.[signature][hline][|||||||||| ___Dialer__LOADING..._________] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 oran çok düşük çıkmış..[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... Pati Pet Açıldı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 sorun şu ki para ödemeden şarkı dinlediğin için hapse giremezsin çünkü şarkıyı indirirken lisans ile ilgili bir anlaşma yapmıyorsun ve ücretli/ücretsiz dağıtılan mp3lerin listesini bilmek zorunda değilsin. sen sadece çift tıklıyorsun, o mp3'ü dağıtan suçlu. ayrıca kaçak yazılım kullandığı için hapse giren de yok Türkiye'de. kaçak yazılım kullandığınız tespit edilirse yazılımın lisans bedelini ve cezai miktarını ödemeye razı olursanız takipçi firma sizden şikayetçi olmaz. yani money talks.[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 said: Rahan, 08 Temmuz 2004 00:32 tarihinde demiş ki: aslında korsan yazılım olmasaydı, büyük şirketler bu kadar para kazanamazdı. düşünün bi, evinde korsan photoshop kullanan grafiker, iş yerinde Gimp e geçmek ister mi? veya vc++ a alıştıktan sonra dev c++ a geçmek can sıkıcı olmaz mı? trial ware lerin kazandırdığının onlarca katını kazandırıyor kaçak yazılım. ben kendi programımı satıyor olsam bir süre insanların kaçak kaçak kullanmasına izin verirdim ki rahata alışsınlar. (evet giderek kapitalist oluyorum) Aslında korsan işine kaçak programları da katarsak bu söylediğin bazı büyük programlar için geçerli sadece. Çünkü bu işin ucu getright olsun, d.accelerator olsun (sırf bu tür programlar geldi aklıma) küçük boyutlu yazılımlara değdiğinde adamlar para kazanamaz oluyorlar... Merak ediyorum da, Türkiye'de lisanslı GetRight kullanıcısı var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 ben varım enayi diyceksiniz belki, ama sevdiğim 1-2 yazılıma para ödedim sadece. windows olsun hede olsun hödö olsun, "bir bakıp çıkıcam" veya hata dolu programları parasıyla almam. ama işime yarayan, elimin altında olması gereken program ve oyunları alırım.. windows felan bu klasmana girmiyor mesela :) sürekli çöken işletim sistemi mi olurmuş...[signature][hline]pc and comic geek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 ööh be bonecrusher hll olsun her oyununu oyununu orjinal alan, şirketine lisanslı yazılım alan tamam da ew bilgisayarına lisanslı yazılım almak nedir? bunu kopyacılığın en düşük olduğu ülkelerde bile yapan yoktur heralde (tabi ew bilgisayarları için)[signature][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 5-6 dolarlık yazılımlar bence iyidir, hele buna kargo parası ve cd de dahilse.. ve işine yarıyan bir programsa.. bir programın kısıtlanmış versiyonunu kullanmayı sevmem.. her programın da cd-keyini internette araştırmak zor oluyor. yok warez yok dialer yok spyware vs vs.. eh hadi sevdiğin programlar bu kadar ucuzken alıyorsun gidip.. ha tabii enayilik olarak görürsünüz bilmem.. hiç de umrumda deel zati..[signature][hline]pc and comic geek [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 13 Temmuz 2004 03:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 said: riglous, 12 Temmuz 2004 21:39 tarihinde demiş ki: Aslında korsan işine kaçak programları da katarsak bu söylediğin bazı büyük programlar için geçerli sadece. Çünkü bu işin ucu getright olsun, d.accelerator olsun (sırf bu tür programlar geldi aklıma) küçük boyutlu yazılımlara değdiğinde adamlar para kazanamaz oluyorlar... Merak ediyorum da, Türkiye'de lisanslı GetRight kullanıcısı var mı? yok aslında tam olarak değil, yine benim şirketim olsa ve yeter derecede param varsa direkt flashget'i alırım, hatta önceden çalıştığım yerde yine küçük programlardan Windows Commander register edilmişti. eğer program stabilse, kullanımı kolaysa hızlıysa ya da kısacası sınıfında üst sıralarda ise korsandan para kazanır değilse kaybeder, büyük bir program olmasına gerek yok :)[signature][hline]Question: How many C++ programmers does it take to change a light bulb? Answer: You're still thinking procedurally! A properly designed light bulb object would inherit a change method from a generic light bulb class! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 said: Bonecrusher, 13 Temmuz 2004 02:00 tarihinde demiş ki: enayi diyceksiniz belki, ama sevdiğim 1-2 yazılıma para ödedim sadece. windows olsun hede olsun hödö olsun, "bir bakıp çıkıcam" veya hata dolu programları parasıyla almam. ama işime yarayan, elimin altında olması gereken program ve oyunları alırım.. windows felan bu klasmana girmiyor mesela :) sürekli çöken işletim sistemi mi olurmuş... ehe ben de zamanında yememiş içmemiş para biriktirip Need for speed Porsche Unleashed almıştım orjinal (bi de Dextra saolsun Driver var orj)[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Bonec helal olsun oyun konusunda: insnalar bir oyyun aliyolar, ama onu pir gece oynuyolar, zxaten eger hic ameriakda falan bi oyun dukkanina gittiyseniz bilirsiniz, cok unlu oyunlar disindaki minik oyunlar o oyunlarin yarisina, hatta bazen cok daha dusuge satiliyolar. Zaten insanlarda bunlardan bir tane alip maximum 1 hafta egleniyolar. program konusunda: trialware ve shareware ler gayet programin ne kadar iyi calisabilecegini ve neler yapabielceignizi anlamaniza yeten seyler, bonecrusher gibi insanlar cok var (hatta amerikadaki %80 boyle) cunku emegin degerini bilen insanlar, ve 5 6 dolarcik bir sey (ki kargo cd dahil bakin bu fiyata) o ureticinin yaptigi ufak bir kar olup onun kendi ekmeigini kazanmasini sagliyor. Turkiye de boyle bir endustri gelisemedigi icin anlatmak ve anlanmasi biraz zor bir sey. Ama biz tuketicinin hic bir sekilde orjinal oyun/album/program almadan niye burada orjinal yok bohu bohu demeye hjakkimiz yok. EA in, Blizzard in, cogu dier oyun orjinale geliyolar cok rahat alinabiliyo. Evet belki 5 milyon yerine 40 milyon oduyosunuz, ama en azindan oyun endustrisini somurmus biri olmak disinda bir katkiniz oluyo. NOT: Microsoft un programlari konusunda: lisedeki bir hocam bile Mac ine PS i parayla aldigi halde (1000 dolar falan odeyip) MS in hic bi programini cracksiz almamis, adama sordum, cunku o Microsoft dedi. O yuzden MS bi istisna bu konuda :D[signature][hline]In Moon I trust For Moon I live To Moon I pray The Moon I love... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar