Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Savarona 2911 (ilk türk animasyon filmi)

yav

Öne çıkan mesajlar

ff spirits within çok kötü bir filmdi. ÖKÜZ gibi animasyonu vardı zamanına göre de sen gidip o kadar kötü bir filmi 150 milyon dolara mal edersen patlarsın tabi. Ondan sonra yok efendim square nerdeyse batıyordu. Batar tabi film hasılatı yapım harcamalarının yarısını bile karşılamadı ki
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

FF7 deki lifestream benzerliği ve her FF in klasik Cid karakteri dışında bir ortak noktası yoktu ayrıntılardaki göndermeler hariç

yanı cid, lifestreami falan bende şey ettim ama o kadar, neden fanbase'i olan bir konudan bu kadar kopup american aksiyon filmi yapmaya karar vermişler hiç bi zaman anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

sen çal çırp sonra da bahane olarak şunları sun. izleyecek olsaydım bile izlemem daha.

said:
Tabii ki siz animator gozuyle bakiyorsunuz, ancak her filmin bir hedef kitlesi vardir ve animatorler bu filmin hedef kitlesi degil. Bu filmin hedef kitlesi 8-15 yas arasi cocuklardir.

said:
Babamin bir lafi vardi "ne kadar ekmek o kadar kofte".. Bir filmi sinemada izlemek yerine 1 liraya 300 jenerasyon kaybina ugramis Korsan CD den seyredecek bir ulke icin cok fazla birsey beklemek ne kadar mantikli olur ki ?
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm yazılanları tekrar okudum:

-Bariz çakma yerler var evet ama fragman kendilerinin sızdırdıkları bir fake olabilir diye düşünmeye başlamadım değil, "filmimizi başka türlü dışarıya pazarlama imkanımız" olmaz demelerinin başka mantıklı açıklaması yok

-FF Spirits Within kanımca GAYET GÜZEL bir filmdir, zamanında 2 kere izledim, orjinal DVD'sini de aldım arşivimde duruyor, sevmeyen sevmemiştir gişede batmıştır orası beni pek ırgalamıyor ama direkt oyun tabanlı oyun olmaması yönüyle cesur gelmiş ve TRON'dan bu yanaki CG tarihinin en önemli çalışması olarak görmüşümdür. Sinemanın geleceğini yansıtan işlerden birisiydi kanımca. Metinde geçen "Spirits Within bize göre başyapıttır, ama biz ödüllü hasılat şampiyonu Wall-E'yi izlerken uyuduk" kısmına katılıyorum ama tutup da "herkese Spirits Within'i izlettik böyle olmayacağız" demek fail tek kelimeyle, madem şövalye ruhlusun, işe herşeyini koydun niye Pixar türü mainstream'ları işe karıştırıp Spisits Within'e "böyle olmayacağız hede hödö" diyorsun?

-Yorumlarda "14 yaşına hitap eden bu tür şeyler yapacaklarına hiç yapmasınlar daha iyi denmiş" bu mudur şimdi? Yani Türk'ün yapabileceği bilimkurgunun üst sınırı Dünyayı Kurtaran Adam, Turist Ömer yada AROG mu oluyor? Empire of Dreams belgeselinde Lucas'ın "kendi setimdeki herkes neden çocuk filmi (?) çektiklerini kendilerine soruyordu" dediğini duymuş mudur? Kendi ceplerinden Star Wars fan filmi çeken üniversiteliler neyine uğraşıyor?

Vizyona girene kadar bekleyeceğim, fragmandaki gibi c/p'ler varsa zaten yazılması gerekenler yazılmış şimdiden, fake trailer olayı olmuşsa filmen azından sinemamız için bir artı olacaktır diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

sıfır kaynakla, sağdan soldan alip bi film çikarmalarına karşı değilim. sonuçta bir senaryo var, ona bağlı kalıp neticede güzel birşey çikarabilirlerse neden olmasın? bi dahaki film için biraz kaynakları olursa herşeyi 'orjinal' yapabilirler.. fragman fake değil diye konuşuyorum bu arada. fake'se de ehe!
Sosyal ağlarda paylaş

konudan esinlenirsin, müzikten esinlenirsin, ortak konsept kullanırsın vs esinlenmekte, örnek almakta sorun yok. Bu adamlar birebir açlıyorlar yahu dünyayı kurtaran adamın sw görüntülerini hatırlayın o tür bir çalma

şunu savunmayın. dolaylı yoldan türkiyede animasyon adına büyük bir iş çıkartıcak olsa bile savunmayın. hırsızlık bu başka birşey değil
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...