Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PS3 ve HD

BlackRose

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar şimdiye kadar imkan olup da PS3'ü full HD bir ekranda/monitörde deneme şansım olmamıştı

şimdi pc'de de kullandığım samsung t260 monitöre taktım, hdmi kabloyla, açılışta direk tanıyo ve hd açıyom diyo eyvallah da

mesela mgs4'te oyuna girince hiç de full hd bir görüntü gelmiyor, options'ta da öyle bir ayar yok kendi tanıması lazım diye düşünüyorum ama...

GT5'te de denedim mesela, onda gayet şahaneydi görüntü, her ikisi de 1080p destekleyen oyunlar

çok ps3 bilgim yoktur o yüzden bilen varsa bir el atsın lütfen :)
belki de ps3'te bir şeyleri ayarlamam gerekiyodur karıştırdım bulamadım ama...öyle olsa GT5'te de gerekirdi
Sosyal ağlarda paylaş

display settingsden yaptınmı gerekli ayarlamaları ? Bide GT5 1080p, MGS4 720p yani görünüş olarak arasında bariz fark olur normal bilgisayar monitörü mesafesinden oynarsan. 2 metre mesafeden falan oyna

edit: gerekli ayarlama derken hem 720p hem 1080p seçili olsun display settingsde. GT5 1080p de çalışırda native resolutionı 720p olan MGS4 te ps3 ten 720p desteğini kesince 480p ye dönüşüyor olabilir 1080p upscale yapamıyorsa
Sosyal ağlarda paylaş

bendeki oyunların ikisinin de kutusunun arkasında desteklediği formatlar arasında 1080p var en yüksek

mgs4 de 1080p yani o yüzden kıyasladım zaten, 720p olanlar da var ama onlara bakmadım bile sadece bu ikisini kıyasladım

ekleme: ben bunları senditten almamışım sanırım, çoğunu ordan alıyorum da, bunlarda bölge kodu 1 belki o yüzden MGS4 de 1080p olabilir mi diyecem belki saçma olacak ama...

Kaede said:

...gerekli ayarlama derken hem 720p hem 1080p seçili olsun display settingsde...

zaten otomatik buluyo 1080p max çözünürlük diye, altına doğru da sıralamış diğerlerini, yani hepsini de destekleyecek şekilde ayarlanmış oluyo
Sosyal ağlarda paylaş

desteklediği ayrı yapıldığı çözünürlük ayrı. mgs4 720p oyun, makine istediği kadar upscalelesin. 1280*720 çözünürlükte oyun oynamak gibi olur normal bilgisayar kullanma mesafesinden oynarsan. GT5 native res. 1080p, 1920*1080 oyun oynadığını farzet bilgisayarda

gt5 ile mgs4 arasında görüntü olarak dağlar kadar fark var, hele yarım metreden oynuyorsan gözüne bile batar

kutu arkasındaki "1080p destekler" milletin full hd diye bildiği tv lerdede rahatcana oynanabilceği anlamında koyulmuş. standart kullanıcı bilmez diye. 1280*720 çözünürlükteki oyunu 24" monitörde fullscreen oynadığını düşün, aynı hesap
Sosyal ağlarda paylaş

eheh standart kullanıcı olduk o zaman bu durumda :p

tamam anladım şimdi, mesela pes 2010 açtım o da 720p diyo ama sadece 720 yazmış bu native çözünürlüğü olabilir yani bilmiyorum da

gt5 ile kıyaslayınca sanki gt5>pes10>mgs4 oldu benim izlediğim mesafeden ki bu da normal çünkü dediğin gibiyse mgs4 ile pes2010 hemen hemen aynı kaliteyi vermeli, gt5 ise bunlardan daha iyi görüntü vermeli (evet yarım metre var yok sonuçta pc ile aynı yerdeler :p)

neyse sonuçta benim eksikliğimden kaynaklanan bişe deilmiş, upscale i de kendi yapıyo sanırım çünkü 720p de var otomatikte bulduğu çözünürlükler arasında, 480 e indirdiğini sanmıyorum yani, ama inanılmaz fark var tabi gt5 ile mgs4 arasında :)

çok teşekürler aydınlandım valla
Sosyal ağlarda paylaş

öyle valla yapıcak bişey yok. mgs4 şaka maka 1.5 senelik oyun zaten

GT5 te bu jenerasyonun en iyi grafiklerine sahip. zaten biraz taraflı olmuş senin karşılaştırma :p

standart kullanıcı derken genel kullanıcı anlamında dedim pardon ehue

ps3 cell teknolojisinin tam anlamıyla çözülüp yüksek çözünürlük, yüksek kalite oyunların standartlaşması ne yazıkki biraz zaman alıcak. oyun yapımcıları çok çöm bu konuda
Sosyal ağlarda paylaş

hiçbirinde bişe yazmıyo ki ya da ben mi kaçırdım onu? zaten açılır açılmaz ana menüde direk göze çarpıyo çözünürlüklerin farklı olduğu, ps3'ün ana ekranındaki çözünürlükle aynı açılıyo mesela GT5 giriş ekranı, çok belli yani görüntüsünden (yazıp yazmadığını bilmiyorum ama)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...