dory Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 harry potter,6.kitabının adı belli olmuş..kitabın adının ‘Harry Potter ve Melez Prens’ (Harry Potter and the Half Blood Prince) olacağı açıklanmış ve bu acıklama da İngiltere’deki yayımcısı Bloomsbury ve ABD’deki yayımcısı Scholastic tarafından da doğrulanmış.. ilgilenenlere duyurulur:)[signature][hline]Fish are friends, not food!!! Çizimlerim [Pati Albüm]
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 bn omuşum harry poter,12 ciltlik bir roman serisi yaszcam aptal cocuklara kakalayıp apara kazanacam.
thelegbra Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 said: DoGMeaT, 03 Temmuz 2004 18:59 tarihinde demiş ki: bn omuşum harry poter,12 ciltlik bir roman serisi yaszcam aptal cocuklara kakalayıp apara kazanacam. rowling tartışılmaz bence, aptal çocuklar diyorsun, onun için mi milyoner oldu kadın ve o kadar ödül aldı?[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Fıstık [Resimler] Rate My Puppy
kiddo Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 said: thelegbra, 04 Temmuz 2004 01:31 tarihinde demiş ki: [rowling tartışılmaz bence, aptal çocuklar diyorsun, onun için mi milyoner oldu kadın ve o kadar ödül aldı? EVET!
kiddo Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2004 Bak rowlingin o kitapta yarattığı hiçbişey yok. Sadece ordan burdan gördüğü şeyleri c/p mantığıyla alıp koymuş. Öyle basit ve rutin anlatımı var ki edebiyatla alakası yok. Ordaki terimler arkaplandaki karakterler mistik yapı hepsi rasgele fantastik dünyalardan, kurgulardan alınıp rasgele konulmuş. Sonradan görme misali. Yani.......> FOSSSSSSSSSSSS
thelegbra Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2004 sadece rowlingin başarısı tartışılmaz demek istememiştim, zaten başlıkda da sadece isim duyurusu var sanırım, başka yere çekmeye gerek yok arkadaşım, gaz olmayalım..[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Fıstık [Resimler] Rate My Puppy
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2004 kesinlikle orijinal hiçbirşey yok kitapta senaryo bile ordan burdan yeni birşey yok bi kere. 600 yıl önce cadıları yakan ingilterenin şimdi en çabuk zengin olan kadınının onları konu alması ironik midir nedir. ayrıca masal be masal fantastik kurgu bile değil.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
kiddo Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2004 said: thelegbra, 04 Temmuz 2004 03:19 tarihinde demiş ki: sadece rowlingin başarısı tartışılmaz demek istememiştim, zaten başlıkda da sadece isim duyurusu var sanırım, başka yere çekmeye gerek yok arkadaşım, gaz olmayalım.. E abi sen gaz olmuşsun. Sen demedinmi madem öyle niye bu kadar satıyo diye. Çok satıyo olabilir ama sürü psiklojisi işte dimi başarı bazen önemli olmayabiliyo.[signature][hline] BARLAS BİRALARI *Yaldır Yaldır kaynarken içiniz*
nameless Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2004 harry potter 'ın ilk kitabında ilk bölümü okumaya başlamıştım ki elimdeki kitabın yüzüklerin efendisinin ezik bir kopyası olduğunu anlamıştım iki kitapta nerdeyse aynı başlıyor(benim kitabım değil bu arada)[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem maykıl ceksını çok severim ama aslında metalciyim balkondan bebek sallayanları da sevmem nameless13 demiş ki: taklitlerimden sakının
Morgana Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2004 kiddo çok merak ettim kitabı orjinal mi okudun yoksa türkçe mi??? bu yorumları yaparken kitabı okuduğunu bile sanmıyorum... çünkü kitapta gerçekten muhteşem bi kurgu var ve o kitap sadece çocuk kitabı değil o kitabı okuyan bir sürü anne baba tanıyorum... bu tarz eleştiriler yapmanız çok yanlış... bence rowling in başarısı kıskanılıyor... bu hep böyledir zaten meyve veren ağaç taşlanır.[signature][hline]W.M.
kiddo Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2004 İlk kitabı orjinal+türkçe geri kalan türkçe. Okudum yani. Hatta severek okudum ama sonradan farkedebilio insan bazı şeyleri.[signature][hline]Kido Süt ve Lahmacunları Damak zevkinize göre... MMMMm Nefissss.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 said: Morgana, 06 Temmuz 2004 15:34 tarihinde demiş ki: kiddo çok merak ettim kitabı orjinal mi okudun yoksa türkçe mi??? bu yorumları yaparken kitabı okuduğunu bile sanmıyorum... çünkü kitapta gerçekten muhteşem bi kurgu var ve o kitap sadece çocuk kitabı değil o kitabı okuyan bir sürü anne baba tanıyorum... bu tarz eleştiriler yapmanız çok yanlış... bence rowling in başarısı kıskanılıyor... bu hep böyledir zaten meyve veren ağaç taşlanır. hadi be arkadaşım,okuduum tek kitap bu değil.beğendiğim diğer kitapların yazarlarını niye kıskanmıyorum o zaman?istediğim gibide eleştiri yaparım,annem kötü yemek yaptığında annemide eleştiriyorum ne yani :)meyve veen ağaçmış pöh!başka ağacların meyvelerini süslemeye .çalışp çocuklara yönelişk bşr kitap olarak piyasaya sürdü,şimdi onun meyvelerini topluyor.en kolay örnek aç hobiti oku,sonrada hp'nin ilk 2 kitabını,benzerliklere bak,c/p nin allahı. ayrıca rowling değilmiydi ilk kitaplarının başarısı üstüne hp yi ticari bir araç yapmıyacağım diyen,ama cocacolaya reklamını verdi,filmlerini çekti,bir çizgifilmi hazırlanıyor,burger king oyuncaklarını dağıtıor,hasbro çoktan hp oyuncaklarını piyasaya sürdü,bilgisayar oyunları ardı ardına piyasaya çıkıyor,kafam girsinh hpye...[signature][hline]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a
Natural Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 popler kültür işte 3 sene sonra oda yok olup gidicek kadın ne yazıcak acaba yine aynı tarz bişey yazar satarmı satmaz mı tartışılır.zaten artık ömürboyu yaşicak kadar parası vardır kadının[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
tamirci Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2004 bence güzel yazıyo ya[signature][hline]Gidiyorum hayattan,suların aktığı yönden,rüzgarın sevgi dolu okşayışından uzaklara uzaklara gidiyorum....
Morgana Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Sizin okuduğunuz diğer kitaplar Hobbit. Yüzüklerin efendisi vs.. tamamen fantastik kurguya dayalı kitaplar. Ama hp ye baktığınız zaman kitabın özünde insan ilşkilerini görüyorsunuz. Bu da kitabın farklı yaşlara hitab etmesini sağlıyor. Ben hiç ailecek hobbit okuyan bi aile görmedim. Ayrıca kadının kurgusu gerçekten müthiş... Size bir hikaye anlatıyım. Bir ressam yeni başlamış bu işe. Resmini yapmış ve ustasına götürmüş. Ustası demiş ki bunu al kasaba meydanına koy ve herkesin beğenmediği yeri çizmesini söyle demiş. Bizimki denileni kapmış ve ertesi gün resmi almaya gittiğinde Resmin her yeri çizik doluymuş. Morali bozulan yeni ressam ustasına gitmiş. Ustası bir resim daha yapıp meydana koymasını fakat bu sefer herkesin beğenmedikleri yyeri düzeltmesini istemesini söylemiş. Bizimki aynen yapmış. Ve ertesi gün resmi almaya gittiğinde resimde tek bir değişiklik yokmuş. Diyeceğim o ki uzaktan atıp tutmak kolay...[signature][hline]W.M.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 1)ailece hobit okuyan insanları bilirim. 2)hobit-yüzüklerin efendisş,dragonlancede insan ilişkileri,kurgu ne gezer,anacak yratık kesiolar dimi?şimdi git dragonlance'in 1- 2 kitabını oku,karakterler arası ilişileri,kişilerin benliklerini,geçmişlerimnni üzerinde bıraktıkları etkileri,seçimleri,sonuçlarını o kadar kalteli anlatan çok az kitap olduğunu görürsün. 3)semiyorum,türkiyede çoğu insandan önce okudum,ben okuduğumda türkçe çevirisi yoktu daha.peki nooldu?sevmedim,halada sevmiyorum. 4)hp'ye ne gatrezim var böle kötülüorum,ne gıcığım var?yüzlerce bnlerce kitap okudum,aralarından hp'yi bulup niye ona gıcık oluyumki?kitabı vbeğenmedim,anlatımını ve yazarın fikir hırsızlıklarını,diğer kitaplardan abartı dereesine varan aşırmalarını çok çirkin buldum.hpnin türkiyediki ve dünyadaki bu yükselişini popüler kültüre bağlıyorum.çocuklar arasında hp'yi okumuş-okumamış ayrımcılığınının yağıldığını gördüm. bu sreei ne kadar devam edecek?size söyliyeyim,yazara para kazandırdığı sürece devam edecek,bide yaınnda oyuncakları,kıyafetleri,iaksesuarları çıksınki yazara göre "asla ticari bir nesneye dönüşmeyecek olan hp" azara biraç milyon dolar daha kazandırsın.bu nendelerle sevmem sevemem.okuyana lafım yok.ben okuamam,2 kitabını okudum dahada okuma ihtiyacı duymuyorum.[signature][hline]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a
kiddo Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Yaf banada laf bırak beaaa....... Hah buldum... Şimdi sana soruyorum sen Tolkienın kitaplarını ve dediğin tamamen fantastik kurguya dayalı kitapları okudunmu? Okuduğunu bile sanmıyorum. Çünkü okusaydın yüzyıl önce yaşamış bi adamın, şimdilerde daha yeni anlaşılan kitaplarının içine, yüzyıl sonrasının felsefesini, düşüncesini, İNSAN İLİŞKİLERİNİ, üstelik sadece fantastik kurguya dayanarak(!) nasıl anlattığını görürdün. Biraz karışık bi cümle oldu ama iki üç kereden sonra halledersin. Tolkien kitaplarını, yazar yeni bitirdiği zamanda sadece masal olmakla suçladılar. Ama tüm dünya edebiyatının %50 sinin yapamadığını o üçlemede yapmıştır tolkien. Bu yüzden Harry Potter gibi içinde geçen tüm mitolojik kahramanların %100 klasik batı edebiyatından arak olduğu, olay ve dialogların zaten yüzyıllardın sanatın içinden gördüğümüz klişelerden olduğu, insan ilişkilerinde her alanda yeni amerikan kültürü ve tarihinden alındığı bi kitabı tolkien kitaplarının yanına bile yaklaştıramazsın. Ailecek hobbit okuyan varmı dedin. Harry Potter kadar reklamım olsa benim hayatımı bile okurlar(zaten komik). Ayrıca aynı ebeveynler harry potter kitaplarını çocuklarına satın alırken bi taraftan, ciyaaaak. frp, bilgisayar, bunnar evlatlarımızı uyuşturucu, depresyon, intihara sürüklüyor anaaaaam. Diye bas bas bağırıyolar. Yaptığının ne olduğunu bu kadar anlamayan ebeveyn varken ebeveyn bilinciyle yapılmış güzel düşünce örnekleri verme. [signature][hline]Kido Süt ve Lahmacunları Damak zevkinize göre... MMMMm Nefissss. [Bu mesaj kiddo tarafından 12 Temmuz 2004 18:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar