Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci el satılan telefonun faturası kesilmeli mi?

Brigand

Öne çıkan mesajlar

http://forum.paticik.com/read.php?7,4460776

şuradaki konuda bahsetmiştim. aldığım telefonun konuşmasında sorun vardı, ses gelmiyordu.

bugün gittim böyle böyle sorun var, adam bana sorun yok diyo. aradık filan orada sorunsuz konuşma gerçekleşti.

eve geldim bikaç kişiyle konuşmamı kaydetti lapotpun speakerından adama gösterdim, konuşma kesiliyo cızırtılı garip garip sesler geliyo vs. yine inatla sorun yok diyo.

yok garantiye gönderelim yok bilmemne... ortam biraz hiddetlendi, "şimdi sen telefonu sattım parayı aldım beni dertlemez ne yaparsan yap mı diyorsun daha alalı bir hafta oldu bu telefonu" dedim. o da bişeler dedi "ben öyle mi dedim şimdi" gibi. sonra biraz daha hiddetlendi, "bas git sattık işte aldık parasını" gibi laflar demeye başladı. "dövecekmisin ne yapacan" gibi bişe dedi "fiziksel kuvvet uygulacak değilim" dedim medeni seviyesi düşük birinden alışveriş yapmışım hay almaz olaydım. adam da "başına bela mı olmamızı mı istiyon aldın çek git" dedi aynen böyle.

ama bu adam bana telefonu satarken fatura kesmedi bana. küçük not kağıdında xxx imei nolu telefon xxx tarihinde tarafımdan satılmıştır yazdı, dükkan kaşesi bastı ve imzasını attı verdi.

elimde biz koz olsun istiyorum hani gerçi sonra biraz daha konuşunca adam başka bi d900 verdi değiştirdi "zaten bunu istiyordum ben bayramdan sonra gelir söylerim sorun varmıymış o telefonda yokmuymuş bunla konuşunca anlarım" dedim biraz sorun hallolmuş gibi oldu ama fena halde kafam bozuldu.
Sosyal ağlarda paylaş

bence hiç bir şekilde geçmez allah aşkına 10 milyona kırtasiyede kaşe yapıyolar resmi bir fatura olmadıktan sonra bence yarın öbür gün allah korusun bir sıkıntı olsa işini görmez çünkü o kaşeyi sende vurmuş olabilirsin devlet dairesi degilki soguk damgası olsun nitekim onlarda kaşeyi kırtasiyede yaptırıyolar kesinlikle işini görmez...
Sosyal ağlarda paylaş

adam sana sattıgı zaman fatura kesmedigi icin vergi ödemiyorki hiç bir şey kanıtlayamazsın...

şimdi ben gidiyorum ona diyorum ki hocam benim 6300 ım var bunu kaca alırsın o da bana diyoki 120 ye alırım cebinden cıkarıyo parayı alıyo vitrinine koyuyo 1 gün sonra sen geliyosun diyosun ki ne kadar hocam bu tel in fiyatı o da sana diyoki 180 lira veriyosun parayı alıyosun o da sana güvence olarak bi ton yalan sallıyo ( 1 aylık bir makina sıfır olarak zaten ben satmıstım dün geri aldım hic bir sorunu vs yok ) bisey olursa da bana getir diyo kartını veriyo bi imza atıyo kase vuruyo...

Ama vergi devlete ödemiyo kazancından cünkü kanıtı yok 1 gün önce geldi 1 gün sonra mal gitti maliye bunun takibini yapamaz ve ayriyetten sıfır olarak atıyorum kvk dan veya baska bir yerden almıyo fatura kesmek zorunda kalsın veya fis kesmek zorunda kalsın...Olayı şurdan da anlıyabilirsin : Nakit ödersen sana 20 ytl indiriyo çünkü vergi vermiyecek ama kartla odersen tek çekimde ödesen 20 ytl veya herhangi bir rakam üstüne koyuyo çünkü bankadan aldıgı pos makinası ki bu makinayı şirket üzerine alabilir bankaya para aktarılıyo o da bankadan çekiyo...Ve bu şirket hesabından devlet bu parayı soruyo ona...İşin özü bu
Sosyal ağlarda paylaş

İşte öyle gibi düşünsenizde adamın suçu yok fiş veya fatura olmadıgı icin...

Adam gerekçe olarak derki benim böyle bir satışım yok arkadas dükkandan kartımı almıs arkasına imeisini yazmıs imzamı atmıs ve mahkeme adamı tutuksuz olarak yargılayarak 1 yıl daha sürer...Hocam üzgünüm ama hic bir sey yapamazsın kendi dilinle adamı deliginden cıkarabiliyosan cıkar yoksa gerisi yalan
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes gene işkembeden sallamış.

Dükkandan 2.el alıyosan bu dükkanı bağlamaz o kişiyi bağlar. Kişiler arasında fatura olmaz arkadaşlar. Ticaretle uğraşan yokmu aranızda. Sadece tutanak düzenlersiniz bu olur.

xxx IMEI nolu xxx marka telefonu tamamen kendi rızam ile xxx den parasını ödemek koşulu ile aldım/sattım gibi. iki nusha olarak yapılır ve iki tarafta imzalar budur yani.

Zaten telefon sıfır alınırken vergisi ödenmiş bir faturası var. Faturalı bir ürünü bir daha mı fatura edecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam telefon sıfır alınırken fatura ödenmis dogru diyosun ama telefon ikinci ele düşüp o adama gelmis ben sıfır telefon aldım fatura bilmemle kesilmis tabi dogru faturası varsa bana vericek ozaman o adam aracı gibi olmus olucak bi sıkıntı oldugunda ama o adamdan aldıgıma dair bi faturada bana verirse o adam vergi ödiyecek o adam teli satınca vergi ödemiyor ama normal sartlarda 200 e aldıgı telefonu bana 300 e satıyor 100 lira karı var bu liranın da vergisini ödemesi lazım ticarette bu böyledir...
Sosyal ağlarda paylaş

amcamla konuşmuştuk geçende de, ama o da böyle dedi.

hatta dedi ki:
şimdi bir devlet memuru vergi mükellefi değildir, peki devlet memuru arabasını satarken fatura kesiyor mu? kesmiyor, kesemez. İkinci el malın faturası olmaz zaten faturası olan bi mal o. Satarken sadece sattığına dair bir kağıt verir dedi.

Çok mantıklı geldi...
Sosyal ağlarda paylaş

ikinci el eşya devir sayıldığı için vergi alınmaz hani en fazla noter masrafı olur ama tekrardan atılamsı üzerine laınan ikinci el alet edevatta durum değişiyotdu da onlar belirli sınıflandırmalara tabii idi mesela X ticaret şirketi ikinci el araba satışı yapmaktadır cüzi miktarda da lsa vergi vermek zorundadır çünkü ticarethanedir bazıları cinlik olsun diye turizm şirketi olarak kayıtlı bu yüzden

bu arada sattığınız cep telefonunun imei nuamrasının da devredildiğine emin olun yarın öbür gün kapınıza çevik kuvvet geldiğinde "size ait bir telefon bomba düzeneğinde kullanılmış bizimle merkeze kadar geleceksiniz" dediklerinde "ama polis amca :(" olmayın ehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...