Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Psikiyatri uzmanına gitmeyi düşünüyorum.

MuDo

Öne çıkan mesajlar

İllaki pskiyatri diyorsan dikkat et iyi araştır.Bizim okulda bir eleman vardı temizlik hastası sürekli elini fln yıkardı :D Ona prozac diye bir ilaç vermiş doktor ve mal gibi geziodu ortalıkta.Konuşurken 5 dk sonra fln cvp verirdi :)

Benim bilgiğim bu tip durumlarda psikayr çözüm oluyor o yüzden yukarda öyle dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

iyi de pskiyatrist de zaten cat diye recete yazmaz ki?
o da psikolog gibi oturur dinler önce, zor bisey degil.

çat diye reçete yazıyor,dinlermiş gibi yapıp bitsede gitsek moduna giriyor,hatta standart reçeteleri var adamların,işin özü hafif kaçıyor bu tarz sorunlar psikiyatra,bnmde oyum psikoloğa gitmen yönünde,eğer ciddi sorunun varsa yönlendirir ztn

ilaçların bağımlılığı yok da mallık yapıyor bildiğin anlamsız yere,ama başka bir açısı da var ilaçların ,söylenmemiş sanırım.İlaçları bir süre kullanıp bıraktıktan sonra oh be dünya varmış,ne saçmalımışım diyorsun dolaylı yoldan tedavi ediyor aslında :)
Sosyal ağlarda paylaş

eğer ilacısız cözemiyeceği bir sorun varsa zaten psikiatriste yönlendirecekti senı psikolog.

unutmamak gereken, psikologla sorununu cözebilirken, psikiatrist ilacla sorunu bastırmaya calışacaktır. nörölojik bir sorun yoksa ilacla kalıcı bir cözüm elde etmek cok söz konusu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

MuDo said:

Çözüm arayamıyorum çünkü bunu tek başıma halledebileceğimi sanmıyorum. İlaç terapi her ne şekilde olursa olsun bilmiyorum tek istediğim kurtulmak bu şeylerden. 20sinde sakalı bıyığı yeni terlemiş gibi dolanıyorum ortalarda. İşin en bktan tarafı, oturup dertleşebileceğim tek ortam emekliliğine 2 yıl kalmış kurumun gizli kapaklı sigara odasında takılan filanca abi. Buna mı anlatayım böyle böyle derdim var diye..

Hormonel yönden seratonin ya da dopamin eksikliği-fazlalığı yoksa ilaç kullanmanın bi manası yok dialogla çözersin artı kişilik meselesi.
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

Burası Türkiye ilaç bağımlılığı sağlam bünye bozma sonra o bozulan bünyeyi tekrar yapma akabininde aldıkları seans ücretleri diye bir şey var ki bir çok insan tarafından yaşanmış bir durumdur
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam o zaman psikologa gidiyorum ilk, umarım şu düşnücelerden kurtulmama yardımcı olabilir. Birçok eksikliğim var sürekli düşünüyorum, düşünüyorum, düşünüyorum.. Eksikliklerim yüzünden bu hale geldim belkide.. Yada çok büyütüyorum.. Bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ceronibo said:

ha cücenin dediğini yazmaya girmiştim,

bildiğim kadarıyla panik atak, şizofreni gibi uzun tedavi süreci isteyen hastalıklarda değil de bu tarz beyinin kendi kendine çözebileceği durumlarda bi süre kullanıp bırakırsan ilacı büyük ihtimalle problem yeniden başlıyo.

insan herangi bi döneminde de depresyona girer ve cikar.
cünkü her insanin yasadigi bisey, yeniden baslamasi ilacla alakali degil bence. olabilitesi yüksek seyler bunlar hayatta.

Letsgetthesunshine said:

vaniLLe said:

Burası Türkiye ilaç bağımlılığı sağlam bünye bozma sonra o bozulan bünyeyi tekrar yapma akabininde aldıkları seans ücretleri diye bir şey var ki bir çok insan tarafından yaşanmış bir durumdur

o olay burda bile var.
isini adam gibi yapamayan organizmalar diyoruz kendilerine.
bildigin senin/benim gibi insanlar, cok güvenilmemeli hic birisine.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende senin sorunundan yokta başka şeyler var benim de doktora başvurmam gerekiyor ama gitmiyorum zamanım yok vs kendimi anlatıp o adamın beni çözmesi kaç yıl alır zaten.

Ben kendi kendime düşünüp çözüm bulmaya deil de kurtulmaya çalışıyorum müzik dinle falan takıl kaynat anlamsız gülücükler saç etrafa , çok düşünürüm o ayrı sürekli analiz sürekli bir şeyleri sorgulama vs. başka işin yoksa düşünüyorsun ha bir de hayal kurmayı çok severim çok gerçekçi oluyor benimkiler ama geri döndüğümde pff oluyorum her şey yeniden başlıyor :D

Zamanında gitmiştim ben doktora git "anlat yavrucum" der sana haa karşı cinsten çekiniyorsan doktorun cinseyetini baştan ayarla da sonra sıkıntı çekme ilk gidişe öyle hemen oo tamam hemen sana x ilaçtan yazalım demezler diyen de dallamadır zaten ilaç firmasıyla ortak çalışıyordur.

İlacın sana faydası şu olucak işyerinde bol bol uyuklicaksın , aptallaştracak sonra seni sen de şimdi umuyorsun ki ilacı alınca yeni bir hayat başlicak matrix dünyasında yaşamıyoruz üzgünüm. Henüz öyle bir ilaç yok piyasada.
Sosyal ağlarda paylaş

bi pati event fln duzenleyin, sende katil derim, 1-2 arkadas edinirsin, yada nerde oturuyosan yaz buraya uyarsa birileri ozel mesaj atin aranizda toplanin bi nargile yapin, mac seyretmeye gidin ne bilim, cimlerde yuvarlanin iste.

sonucta nick mick dick herkes burda birbirini taniyo az bucuk.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bide benim su tezim var, forumlarda nedense herp bole hiperaktif olan, deli laflar hazirlayan, ortamin oglu gorunen tipler (buna eksi sozlukte dahil) gercek hayatta bole cekinden, fazla konusmayan yada o klavyedeki aktivesini sosyal hayatta gosteremeyen tipler oluyo.

senle alakasi yok oalyin aklima geldi diyim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Seninki büyük ihtimalle özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor Mudo. Kendine kızma, ailenin suçu. Çocuklarının özgüvenli bir birey olarak yetişmesi tamamen ailenin yetiştirirkenki yaklaşımıyla alakalı. Senin yapman gereken daha fazla geç kalmadan bu özgüvenini kazanmak olacak. Bu da ancak kendini zorlayarak olur. Ortamlara gir zorla. İnsanlarla konuşmak için çabala. Yeni insanlarla tanış, yeni arkadaş ortamlarına dahil ol. Zamanla açıldığını göreceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

psikologluk bi durum yok bence.utangacsin, bunu da ancak kendin yenersin.
sirf bunu yenmek icin kendini zorla ve tanimadigin insanlarla tanismaya falan calis.

bir suru de bununla ilgili siteler var sana yardimi olabilicek;

http://www.articlesbase.com/self-help-articles/why-am-i-shy-150353.html

http://personaldevelopment.suite101.com/article.cfm/how_shy_people_can_make_friends
Sosyal ağlarda paylaş

MuDo said:

Sorun yaşadığım bir diğer konu; yeni girdiğim bir ortamda bulunan insanlara karşı son derece çekingen tavırlarla yaklaşmam. Bu normal karşılanır ancak bende fazlasıyla var bu huy.. Kimseyle konuşamam, kimsenin gözlerine bakamam konuşurken yere bakarım, cümleleri kısa kesip konuşmayı bitirmeye çalışırım, sürekli başka bir yerle ilgilenirim.. Nedir bu bendeki hal hareket benim sonum ne olacak böyle bilmiyorum..

e bildiğin mühendis semptomları bunlar...
Sosyal ağlarda paylaş

kolay gelsin
günaydın
hayırlı işler
memleket nere
işler nasıl

basma kalıplarını sesli tekrar et evde
baya farkediyor

işle ilgili deilse gizemli cool adam imajı yap, gözlerini ufuk çizgisinden ayırma, hatun bile kaldırırsın
bişey sorduklarında etkileyici ve bi daha ki soruyu epey geciktirecek karizma bişeyler söyle
insanların tepkilerini kopyalayıp az bir gecikmeyle onlara geri yansıt

kısaca rol yapcaksın, alışkanlık haline gelene kadar ondan, sonrası sana kalmış

bir de konuşma da sana bişey sorduklarında başka bişey sormak gerekiyor sanırım
aynı şey bende de var en basitinden memleket nere sorusuna seninki nere diye karşılık vermek bile zor geliyor
banane lan senin memleketinden, konuşmasak ta 1 saat durcaz şurda konuşsak ta
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...