Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Omzu Çıkmış olan, ameliyat olan?

rubrubbakidibakbak

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar... konuya hemen atlayım. Omzum sınav arifesinde üçüncü kez çıktı. Açıkçası, ilk çıkıktan sonra yaptığım egzersizleri rambo yapmamıştır, hatta ikinci çıkığın üç ay sonrasında mr çektirdiğimde doktor inanamıştı, çok güçlü demişti, çok az hasar var diyordu. Ne var ki yalanmış, sabah uyanıp gerilirken omuz çıktı. :) Şimdi doktorum ameliyat dedi ve kapalı ameliyat olacak. Muhtemelen, bayramdan sonra kurtuluyoruz inşallah. İnternette biraz araştırdım fakat ama bu ameliyatı olan insanların fazla yorumuna rastlayamadım. Belki burada olanlar vardır, o yüzden merak ettim. Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim. Doktorum bana sağ omzun (çıkan) sol omzundan farkı kalmayacak dedi. Ciddi öyle olur mu, bilemem..
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun..4-5 sene önce benim de sağ omuz çıkmıştı acısını iyi bilirim :) Sonra bi daha çıkmadı ama,doktor tekrar çıkarsa ameliyat lazım demişti.Asıl Halamın kol günde 1-2 kez çıkıyor duruma gelmişti,mecburen ameliyat ettiler.Biraz riskli bir ameliyatmış ama birşeyi kalmadı şimdi..Tekrar geçmiş olsun
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkür ederim... Aslında durumum ağır olması ile alakalı değil durum. Ancak ameliyatı ne kadar erken olursam o derece kolay olacaktır. Bankart lezyonu dedikleri bir durum var. Şayet bağ çok geniş bir şekilde yırtılırsa ameliyatın zorluğu da artıyor. Sanırım açık ameliyat yapılıyor o durumlarda. Şu an en azından kapalı ameliyat ihtimalim var.

Risksiz ameliyat yok zaten. Göze alacağız, yoksa gerçekten böyle yaşanmaz. Bıktım lan, badici gibi omuz çalışmaktan. İnsan gibi yaşamak göbek büyütmek istiyorum. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,
benim de omzum 3 defa çıkmıştı sonrasında ameliyata aldılar. eğer kapalı ameliyata alıyolarsa iyi, bir ay bandajla gezersin, 6 aya spor yapmaya başlarsın, banada kapalı ameliyata almışlardı, antroskopi diyorlar galiba. açık ameliyat olursan uğraştırır diyorlar, nasıl uğraştırır tam bilemiyorum.

ameliyattan sonra omzum gayet sağlam, şu sıralar aikido bile yapıyorum. sorunum var mı diye soracak olursan elimi omzuma koyup omzumu oynattığımda ufak tefek sesler geliyo, sonra uyurken sağ tarafa dönüp kolumu yastığın altına koyup uyumakta zorluk çekiyorum ama onun nedeni psikolojiktir çünkü omzumu 2 defa o şekilde uyurken çıkardım.
onun dışında birinin sana söylemedikçe fark edemeyeceğin bir yan etkisi olabilir o da parmaklarını kontrolün. ben ameliyattan sonra 1,5 sene boyunca sağ orta parmağımı kontrol edemeden yaşamışım, günün birinde bir arkadaşım fark etti parmağımdaki durumu. neyse olay şu orta parmağımı kısmen yüzük parmağı ile kontrol ediyorum ama inan ki fark etmiyosun bile. kafanda yanlış bir fikir oluşmasın hatta bunu söylemesem ve başına gelirse muhtemelen fark etmeyecektin. 4 parmakla çok rahat gitar bile çalıyorum, sadece parmaklarında fark edilemeyen bi saçmalık olacak diyim. bu durumu bir kaç kişiye sormuştum, ameliyat sırasında omuzda sinirlere zarar gelirse oluyormuş dediler, başka bir arkadaşın da serçe parmağına olmuştu.

Umarım yardımcı olabilmişimdir
Sosyal ağlarda paylaş

Ya omzumun çıktığını farkediyorum, hareket ettiremiyorum (kasarsam acıyor) fakat sabit durursam ayakta falan bile çok hafif bir sızı oluyor öyle bir acı olmuyor ayrıca:

1- Bir keresinde basket oynarken tekrar çıktı (İlk seferinde DOTA oynuyordum...) hemen yere uzandım acımasın diye falan derken 1dk geçmeden yerine girdi.

2- Yatakda dönerken ters bir hareket yapınca çıktı arkadaşlardaydım ayağa kalktım giyindik gecenin bir yarısı doktora gidecektik tam kapıdan çıkarken yerine girdi. Son seferinde hiç sızı bile yoktu neredeyse.

Yalnız çıktıkdan sonra falan dokuda bir ağrı oluyor normal olarak bastırınca falan ama onun dışında pek birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...