Llama Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 http://www.showtvnet.com/player/index.asp?pType=3&product=/241109/ogretmen.wmv anam ön saflarda kimler var yaa :) celeb sonuna kadar arkandayım kız
Arma Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Üyelik istiyordu izleyemedim. O kadar çok işsiz öğretmen var ki durum içler acısı. Hadi ben ilk kez girdim atanamadım pek problem etmedim ve matematikçi olarak iş bulabiliyoruz. 6-7 senedir kpss ye girip atanamayacan öğretmenler var. Bazen 1-2 kişi bazen hiç kimsenin atanamadığı bölümler var. Gerçekten çok yazık. Madem atama yapamıyorsunuz. İşsiz kalıyor öğretmenler. O zaman eğitim fakültelerine öğrenci alımını durdurun insanların emeği boşa gitmesin. 2-3 sene içinde depresyona girip intihar eden öğretmen adayı sayının artacağını düşünüyorum. Bu işe ciddi bir çözüm bulmaları gerekiyor. Zamanında her önüne geleni öğretmen yaptılar. Herkes öğretmen oldu. Şimdi gerçekten bu işin eğitimini alanlar açıkta kalıyor.
aquila Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 bu olayi hicbi zaman anlamadim, ogretmen acigi yok mu? neden atanamiyolar?
Arma Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Öğretmen açığı var. Ama atama yapamıyorlar. Çünkü ekonomin meb e ayırdığı paraya göre öğretmen maaşlarını ödemeye bütçeleri yetmiyor.
keldron Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Ben de Türkçe den mezun oldugum icin aynı derdi yaşıyorum.Komik bir ülkede yasıyoruz su anda istense atamaların hepsi yapılır;ama ekonomik nedenler işte.Zamanında Ecevit'in torpil olmasın diye baslattıgı kpss sınavı bir nevi işkenceye dönüştü.Atanmayan öğretmenler aylık yaklasık 500 ytl ye(girdigi ders sayısı ile orantılı degisir)''ücretli öğretmenlik''adı altında çalıştırılıyor.Kısacası 1 öğretmen maaşı ile 3 öğretmen çalıştırıyorlar.Curcunanın tek sebebi bu kısacası. Sonuçta onlar da farkında Türkçe öğretmeni adayının 30 matematik sorusundan yahut hukuktan sorumlu olmaması gerektigini.Daha üniversite ve mezun sayısı artıyor bakalım sonumuz ne olucak.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Tüccar mantığıyla eğitim yönetirsen böyle olur.İşletme mezunu 700 liraya çalışacakken,1700 liraya matematik öğretmeni atamam diyen bir bakan vardı. Ücretli,sözleşmeli öğretmenlik gibi ucube sistemlerle,öğretmenlerin çalışma barışının içine ettiler. Yazıklar olsun.Atanamayan tüm arkadaşlara sabır diliyorum.
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Eğitimin bir ülke için en önemli şey olduğunu anlayamadılar hala.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Eğitimin kalitesini ısrarla ve isteyerek aşağıya çekiyorlar.Bunun siyasi sebebi vardır elbet,ancak tartışmak yasak olduğundan girmiyorum.
cerebralis Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Llama said: http://www.showtvnet.com/player/index.asp?pType=3&product=/241109/ogretmen.wmv anam ön saflarda kimler var yaa :) celeb sonuna kadar arkandayım kız teşekkür ederim=) ee tak edince bekleye bekleye sokaklara döküldük artık.. ama cidden yazıklar olsun böyle milli eğitime. hem eğitimi kalitesizleştiriyolar hem de o kadar yıl okuyan kalifiye öğretmenlerini işsiz bırakıyolar.. neyse söylencek çok şey var sinirden sesim bile titremiş eheueheu
cerebralis Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 birilerinin kimsenin aptal olmadığını ve uyumadığını görmesi lazım
Arma Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Aslında biliyor hepsi ama birşey yapamıyorlar. Öğretmenleri dersanelerde ucuza çalışmaya mahkum ediyorlar. Bir sürü arkadaşım gerçekten karın tokluğuna dersanelerde çalışıyor ve kimi zaman maaşlarını düzgün alamıyorlar bile. Piyasada öğretmen çok olduğu için dersanelerde rahat. 500 e sen çalışmazsan yarın çalışacak bir öğretmen bulurum mantığındalar. Doğruda. Bu bollukta çalıştıracak adamdan bol ne var. Bu işe bir çözüm bulunması lazım. 3-4 yıl daha atamalar bu şekilde devam ederse eğitim fakültelerine öğrenci bulamayacaklar.
Arma Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Bu arada üyelik olmadığı için izleyemedim hala. Başka link varsa gönderirseniz sevinirim.
Santo Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 2 senedir atanamıyorum 70 puan aldım her iki yılda da (branşım ingilizce öğrt.) Yok abi basmıyor kafam matematiğe pff. Geçici görevlendirme de çıkmadı hiç değilse 300-500 bişiler alıyorduk.
Arma Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 olup izledim. Bu tarz izlemek için üyelik isteyen sitelere üye olmayı sevmediğim için üyelik almamıştım. üşendiğimden değil. :]
Arma Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Ben soğudum iyice bu işten. O yüzden bankalara ya da matematikçi arayan başka işlere bakıyorum şu anda.
cerebralis Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 keşke ropörtajların hepsini yayınlayabilselerdi.herkes gerçekleri haykırmaya çalıştı ama kesik kesik verilmişş.ama bu da bişi tabi hükümetin kumandasındaki medya için=)
huun Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 herşeyin başı para dedikleri bu olsa gerek. bir sürü öğretmen açığı var deniyor, bir sürü işsiz öğretmen var. eksik olan ne? para? kim ödeyecek olm bu kadar öğretmenin parasını? 5 sene içinde parayı ağır bulup, 10 sene içerisinde siyasete ağırlığımı koymam lazım. maliye-hazine yönetimi modeli üzerinde ilginç fikirlerim var. tutarsa yaşadık, tutmazsa sıçtınız vatandaşlar olarak.
cerebralis Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 bundan kötüsü olamaz heralde=)))) nerdesin dünyayı kurtaran adammm!!
Arma Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2009 Yetiş huun ekonomiye el at. Kurtar bizi.
Öne çıkan mesajlar